CI Magis Plus 65 XT: Snyggast i klassen

Som synes går det även att sitta face-to-face.

CI Magis Plus 65 XT: Snyggast i klassen

Publicerad

Caravan International, eller CI som det benämns i var mans mun, är ett varumärke som präglas av italiensk design när den är som allra bäst. Vi har kikat närmare på den halvintegrerade modellen Magis Plus 65 XT.

Kan fås med antingen Fiat eller Ford som drivlina.

CI byggs i regionen Toscana och de ingår i den gigantiska, franska koncernen Trigano. Även om varumärket inte tillhör det mest välkända eller det mest omtalade på den svenska marknaden spelar de helt klart i en hög division med drygt 35 års erfarenhet av husbilsbyggande.

Deras flotta består av fyra olika serier. Plåtisarna heter Kyros och finns med en handfull olika planlösningar. Riviera består av en trio halv-integrerade modeller. Det är emellertid Elliot och Magis Plus som står för merparten av försäljningen då dessa omfattas av i runda tal 20 olika modeller vardera, fördelat på alkov, halv- och helintegrerade husbilar. 

När det gäller de två sistnämnda serierna kan kunden välja om Fiat eller Ford önskas som drivlina. I vårt fall blev det Fiat med 140 hästkrafter.

Avdelningen för nattbruk är värdig en liner.

Smarta, utdragbara lådor i skafferiet.

Samma modell fast med Fords motor hade i gengäld inneburit ytterligare 30 hästkrafter och, hör och häpna, en prissänkning 35 000 kronor.

Prisskillnaden mellan de två olika fordonstillverkarna är också märkbar när vi tittar till tillvalslistan. Önskas exempelvis automat kostar det 47 300 kronor extra med Fiat och inte ens hälften hos Ford. Likadant är det om man önskar "väga upp" fordonet till över fyra ton – det vill säga lite drygt dubbelt så dyrt med Fiat. 

Men nog om kronor och ören.  

Att CI präglas av italiensk hantverksanda och modern design råder det inga tvivel om. Även om det i mångt och mycket handlar om personligt tycke och smak vågar vi sticka ut hakan och påstå att få, om ens något annat varumärke, har ett så utpräglat sportigt utseende som CI – och då talar vi naturligtvis om interiören.

Intet ont om exteriören men från utsidan ser husbilen mer eller mindre ut som alla andra. Textilierna har en synnerligen fräsch, ungdomlig ton och när detta kombineras med förnämlig möbeldesign och vackra högblanka skåpluckor framträder samma fingertoppskänsla som man annars bara kan finna i italienska så kallade supersportbilar som exempelvis Maserati och Lamborghini.

Vänner på besök – då trycker man ned taksängen.

Toa och dusch har separat avdelningar – här ses wc.

Snyggast i klassen? Ingen tvekan, fast som vi tidigare nämnde är det en smaksak. Vi tror emellertid att italienarna själva nog skulle ha smugit in ord som perfetto, eller något åt det hållet, när fordonen lämnar produktionsbandet på fabriken. Så iögonfallande ball är den!

Även om vi låter oss förföras av eleganta, integrerade högtalare och tygbeklädda takfönster är som bekant utseendet inte allt. Fast XT 65 visar sig ha några ess i rockärmen och via dem bjuder de även på lite smått och gott inom området användarvänlighet.

Vad sägs om ett litet och praktiskt kök som har skafferi med trådbackar, komfortsoffa i sittgruppen med rejält svankstöd, solpanel (120W), backkamera, lastlucka i golvet, uppvikbar fotände på dubbelsängen (för enkel åtkomst av packning), separata avdelningar för dusch/toa, tjocka madrasser, fem bältade platser, hagelresistent glasfiberbeläggning på karossen, ventilerande väggskåp, toalettutrymme med träkänsla, öppningsbar sidokjol, kylskåp med egen plats för 1,5-liters PET-flaskor, stort garage samt sist men inte minst sky roof för att nämna ett axplock.

Hittar vi något som vi tycker mindre bra om? Jodå, ska vi vara kinkiga är nivåskillnaden till duschen onödigt hög. Avslutningsvis bör det även nämnas att vattenburet värmesystem (Alde) finns att få som tillval för vissa, utvalda modeller.

 • Rapido C55: Smal med bred repertoar

  Rapido C55: Smal med bred repertoar

  En ny dimension – en smidig och smärt sådan. När Rapido lanserar sin nya serie C gör de det med besked. De nya fordonen är i och för sig smala, men de bjuder på en bred repertoar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-21 07:28

 • VW California Ocean 6.1: Kejsarens nya kläder

  VW California Ocean 6.1: Kejsarens nya kläder

  En gång i tiden var Folkabussen det mest hippa man kunde ha i campingväg. Men det var då och sedan länge gäller andra fordonstyper. Nu gör emellertid Volkswagen California comeback med campingutrustade Ocean 6.1.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-19 07:08

 • Affinity by Kabe: Släktskap man kan lita på

  Affinity by Kabe: Släktskap man kan lita på

  Affinity by Kabe är precis vad den heter. Ett släktband, skapat av Kabe. Fast det kompakta fordonet är inte tillverkat i Tenhult, utan i Polen. Vad är då Affinity? Jo, en unik och nyskapande plåtis som är en "riktig" husbil på en och samma gång. Sug på den karamellen!

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-18 07:25

 • Adria Adora 613 PK: Flirtar med tonårsfamiljen

  Adria Adora 613 PK: Flirtar med tonårsfamiljen

  När barnen växer upp och blir tonåringar kan det vara svårt att locka dem att följa med mamma och pappa på semester. Kanske måste man fresta med en ny iPhone eller varför inte Adrias nya Adora 613 PK – en modell som verkligen flirtar med familjer som har tonårsbarn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-14 07:59

 • Klaus Live I 700 MEG: Fulländad form

  Klaus Live I 700 MEG: Fulländad form

  Många finesser, hypermodern design, högkvalitativa funktioner och prestanda utöver det vanliga. Vi har tittat till Knaus L!VE I 700 MEG, en serie som är ny för år 2020 och som får en storebror till 2021 i en 900-version.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-18 07:15

 • Kabe Safir 600 TDL KS: Exklusiv ädelsten

  Kabe Safir 600 TDL KS: Exklusiv ädelsten

  Att döpa husvagnar till Diamant eller Briljant är att pränta in sitt signum. Kabe tillverkade inga dussinvagnar förr, och gör det inte nu heller. De står fortfarande för top-of-the-line, vilket visar sig i testade Safir 600 TDL KS.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-16 07:02

 • Hymber B-ML I 880: För finsmakare

  Hymber B-ML I 880: För finsmakare

  Tillhör du klientelet gourmander som går du igång på tryffel och champagne? Då kommer du att älska Hymers nya flaggskepp – B-ML I 880.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-11 07:46

 • Hobby Prestige 720 WQC: Smaka på det ljuva här i livet

  Hobby Prestige 720 WQC: Smaka på det ljuva här i livet

  Vad sägs om en mycket populär husvagn, modell större? Ett campingfordon som är ämnat för dem som vill ha guldkant på tillvaron. Vi kikar närmare på Hobby Prestige 720 WQC.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-07 07:12

 • Sun Living V65 SL: Flexibel plåtis

  Sun Living V65 SL: Flexibel plåtis

  Det senaste året har det hänt en hel del inom kompakthusbilsindustrin. Från att plåtisarna länge har varit tämligen konventionella finns det nu en uppsjö av versioner där tillverkarna har tänkt utanför boxen. Sun Living V65 SL är en de spännande modellerna.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-11-16 07:15

 • Adria Matrix Axess 520 ST: Liten husbil – stort nöje

  Adria Matrix Axess 520 ST: Liten husbil – stort nöje

  Vad sägs om en husbil i kompaktformat, fast ändå ingen plåtis? Låter det spännande och intressant, kolla då in Adria Matrix Axess 520 ST.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-11-11 07:23

 • LMC Style 450 D: Trevligt för två

  LMC Style 450 D: Trevligt för två

  LMC Style marknadsförs allmänt som de perfekta husvagnarna för unga familjer. Inget fel i det, men vi skulle vilja lägga till att de är lika bra för paret med utflugna barn. Som exempelvis den smidiga 450 D.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-11-09 07:33

 • Fritidsvagnen NTL: Storleken har betydelse

  Fritidsvagnen NTL: Storleken har betydelse

  Sedan starten 2013 har det i Sverige sålts cirka 400 exemplar av Fritidsvagnen. Vi har synat den mest populära NTL-modellen i sömmarna.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-11-06 07:40

 • Carthago Liner For Two 53 L: Drömresan bokad

  Carthago Liner For Two 53 L: Drömresan bokad

  Den här gången har vi tittat närmare på ett exklusivt fordon vars utrustningsnivå har det där lilla extra. Carthago Liner for Two är dessutom vad den heter – en liner för två.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-10-19 06:19

 • Adria Adora 522 UP: Värd att beundra

  Adria Adora 522 UP: Värd att beundra

  Intresserad av den populära planlösningen fransk säng och stor U-sittgrupp med sky roof? Häng med när vi kopplar en Adria Adora 522 UP på kroken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-10-16 07:17

 • Niesmann Flair 920 EK: Extravagant tiopoängare

  Niesmann Flair 920 EK: Extravagant tiopoängare

  Vad händer om man mixar högsta kvalitet med elegant, modern design och all extra lyx? Troligtvis blir svaret Niesmann+Bischoff Flair 920 EK.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-10-15 08:44

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1627 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 591 fristående campingplatser och 696 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 340 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2021-02

 • Husvagn & Camping 2021-01

 • Husvagn & Camping Nr 12 2020

 • Husvagn & Camping 2020-11

 • Husvagn & Camping 2020-89

 • Husvagn & Camping 2020 -10

 • Husvagn & Camping 2020 Special

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206