Hymber B-ML I 880: För finsmakare

Hymber B-ML I 880: För finsmakare

Publicerad

Tillhör du klientelet gourmander som går du igång på tryffel och champagne? Då kommer du att älska Hymers nya flaggskepp – B-ML I 880.

I husbilsbranschen har inredning och boendekomfort utvecklats från år till år, både med stil och med finess samt i ett rasande tempo, allt medan själva bilens uppgraderingar mer eller mindre har stått stilla. När man har jämfört husbilar med personbilar har man snart märkt att våra kära mobila campingfordon har varit åratal efter i utveckling. Fram till i fjol.

Nu börjar det hända grejer och husbilarna kryper allt närmare, även om det fortfarande är mil till att de är jämbördiga med våra vardagsfordon.

Här känner man sig som en riddare runt det runda bordet. Och visst är bordsskivans ytterkant av äkta trä.

Stilrent, elegant och samtidigt extremt användarvänligt med ugn, grill och stor kyl.

En stor del av denna förvandling står helt klart Mercedes för. Inte något ont om vare sig Fiat, Ford eller de franska tillverkarna, men Mercedes är Mercedes och då spelar det ingen roll om det är en person- eller husbil. Kvalitet är kvalitet, oavsett modell, storlek eller form.

Det finns en mängd förklaringar varför B-ML I 880 älskas av många. Skådespelaren Mikael Persbrandt har ett exemplar och när vi frågade artisten Andreas Johnson (har bland annat medverkat i Melodifestivalen vid sju tillfällen) vad som var det värsta med den här husbilen svarade han: att jag måste lämna tillbaka den till ägaren. Bra betyg va?

Vrida om nyckeln går inte, ty vi har med ett nyckellöst system att göra. Framtiden är här. Susar iväg från Hymer Center i Örebro. Och vi menar verkligen susar! Husbilen är nästan på pricken nio meter lång men den fullkomligen flyter fram som om den var ett transportmedel i en framtida sciencefictionfilm.

Förarmiljön är lika ljuvlig som i en premiumpersonbil.

Vid första trafikljuset noterar vi automatisk stopp/startfunktion. Att ASR (antispinn), ESP (antisladd) och EBV (elektronisk bromskraftfördelning) är med oss på resan känns tryggt.

Sedan kommer grädden på moset i alla dessa hjälpfunktioner som följer med en  Mercedes. Tänker närmast på säkerhetskomponenterna i form av sidvind-, aktiv broms-, körljus- och avståndsassistans. 

Det är nästan så att vi kan gå bak och lägga oss, och låta autopiloten sköta resten.

Komforthöjande tallriksfjädrar i båda sängarna.

Ska vi nöja oss där? Nja, inte riktigt. Det bör nämligen informeras om att följande detaljer/komponenter också finns tillgängliga: elektronisk parkeringsbroms, ramförlängning (vilket ger hela 450 kg lastvikt i garaget), förstärkt framaxel, aluminiumfälgar med allrounddäck för åretruntbruk, dimstrålkastare med halogenlampor, stolsvärme, instrumentpanel med MBUX 10,25-tums pekskärm inkluderat navigator, två USB-laddningsstationer och trådlös laddningsfunktion av mobiltelefon. Så här kan vi hålla på länge.

Det interiöra berör faktiskt lika mycket som bilen gör. Här går modern design, med ett elegant möbelkoncept, hand i hand med högsta kvalitet. Varje detalj känns lika omhändertagande som en omsorgsfull mor är mot sina älskade barn.

Spegeln i hygienutrymmet vittnar om att det finns varma handdukar dygnet runt. Separat duschrum (bilden t.h.) som kan användas som torkrum. Det finns även utedusch i garaget.

Höga långbäddar diggas skarpt av många för det betyder stor lastförmåga i ett garage.

Sängarna har både komforthöjande tallriksfjädrar och flerzons kallskummadrasser. Dynkonceptet Duo-Core bör också lyftas fram då det har ett genomarbetat system som kallas Lounge Comfort, vilket skonar ryggen via två olika skummaterial. Naturligtvis finns det stämningsbelysning i flera olika nivåer.

Vilka lösningar eller enskilda produkter vi än talar om är de kvalitetsstämplade med stort K. Vi skulle kunna räkna upp massvis med så kallade plus i kanten, för med handen på hjärtat går det att skriva spaltmeter om B-ML I 880. 

Vi rekommenderar istället att ni tittar in hos er lokala Hymeråterförsäljare. Det här är nämligen ett fordon man ska se och lära känna, inte bara läsa om. Visst, två miljoner är mycket pengar. Fast inte om man är en finsmakare som vill ha det bästa här i livet.

 • Rapido C55: Smal med bred repertoar

  Rapido C55: Smal med bred repertoar

  En ny dimension – en smidig och smärt sådan. När Rapido lanserar sin nya serie C gör de det med besked. De nya fordonen är i och för sig smala, men de bjuder på en bred repertoar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-21 07:28

 • VW California Ocean 6.1: Kejsarens nya kläder

  VW California Ocean 6.1: Kejsarens nya kläder

  En gång i tiden var Folkabussen det mest hippa man kunde ha i campingväg. Men det var då och sedan länge gäller andra fordonstyper. Nu gör emellertid Volkswagen California comeback med campingutrustade Ocean 6.1.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-19 07:08

 • Affinity by Kabe: Släktskap man kan lita på

  Affinity by Kabe: Släktskap man kan lita på

  Affinity by Kabe är precis vad den heter. Ett släktband, skapat av Kabe. Fast det kompakta fordonet är inte tillverkat i Tenhult, utan i Polen. Vad är då Affinity? Jo, en unik och nyskapande plåtis som är en "riktig" husbil på en och samma gång. Sug på den karamellen!

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-18 07:25

 • Adria Adora 613 PK: Flirtar med tonårsfamiljen

  Adria Adora 613 PK: Flirtar med tonårsfamiljen

  När barnen växer upp och blir tonåringar kan det vara svårt att locka dem att följa med mamma och pappa på semester. Kanske måste man fresta med en ny iPhone eller varför inte Adrias nya Adora 613 PK – en modell som verkligen flirtar med familjer som har tonårsbarn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-14 07:59

 • Klaus Live I 700 MEG: Fulländad form

  Klaus Live I 700 MEG: Fulländad form

  Många finesser, hypermodern design, högkvalitativa funktioner och prestanda utöver det vanliga. Vi har tittat till Knaus L!VE I 700 MEG, en serie som är ny för år 2020 och som får en storebror till 2021 i en 900-version.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-18 07:15

 • Kabe Safir 600 TDL KS: Exklusiv ädelsten

  Kabe Safir 600 TDL KS: Exklusiv ädelsten

  Att döpa husvagnar till Diamant eller Briljant är att pränta in sitt signum. Kabe tillverkade inga dussinvagnar förr, och gör det inte nu heller. De står fortfarande för top-of-the-line, vilket visar sig i testade Safir 600 TDL KS.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-16 07:02

 • CI Magis Plus 65 XT: Snyggast i klassen

  CI Magis Plus 65 XT: Snyggast i klassen

  Caravan International, eller CI som det benämns i var mans mun, är ett varumärke som präglas av italiensk design när den är som allra bäst. Vi har kikat närmare på den halvintegrerade modellen Magis Plus 65 XT.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-09 07:31

 • Hobby Prestige 720 WQC: Smaka på det ljuva här i livet

  Hobby Prestige 720 WQC: Smaka på det ljuva här i livet

  Vad sägs om en mycket populär husvagn, modell större? Ett campingfordon som är ämnat för dem som vill ha guldkant på tillvaron. Vi kikar närmare på Hobby Prestige 720 WQC.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-07 07:12

 • Sun Living V65 SL: Flexibel plåtis

  Sun Living V65 SL: Flexibel plåtis

  Det senaste året har det hänt en hel del inom kompakthusbilsindustrin. Från att plåtisarna länge har varit tämligen konventionella finns det nu en uppsjö av versioner där tillverkarna har tänkt utanför boxen. Sun Living V65 SL är en de spännande modellerna.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-11-16 07:15

 • Adria Matrix Axess 520 ST: Liten husbil – stort nöje

  Adria Matrix Axess 520 ST: Liten husbil – stort nöje

  Vad sägs om en husbil i kompaktformat, fast ändå ingen plåtis? Låter det spännande och intressant, kolla då in Adria Matrix Axess 520 ST.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-11-11 07:23

 • LMC Style 450 D: Trevligt för två

  LMC Style 450 D: Trevligt för två

  LMC Style marknadsförs allmänt som de perfekta husvagnarna för unga familjer. Inget fel i det, men vi skulle vilja lägga till att de är lika bra för paret med utflugna barn. Som exempelvis den smidiga 450 D.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-11-09 07:33

 • Fritidsvagnen NTL: Storleken har betydelse

  Fritidsvagnen NTL: Storleken har betydelse

  Sedan starten 2013 har det i Sverige sålts cirka 400 exemplar av Fritidsvagnen. Vi har synat den mest populära NTL-modellen i sömmarna.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-11-06 07:40

 • Carthago Liner For Two 53 L: Drömresan bokad

  Carthago Liner For Two 53 L: Drömresan bokad

  Den här gången har vi tittat närmare på ett exklusivt fordon vars utrustningsnivå har det där lilla extra. Carthago Liner for Two är dessutom vad den heter – en liner för två.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-10-19 06:19

 • Adria Adora 522 UP: Värd att beundra

  Adria Adora 522 UP: Värd att beundra

  Intresserad av den populära planlösningen fransk säng och stor U-sittgrupp med sky roof? Häng med när vi kopplar en Adria Adora 522 UP på kroken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-10-16 07:17

 • Niesmann Flair 920 EK: Extravagant tiopoängare

  Niesmann Flair 920 EK: Extravagant tiopoängare

  Vad händer om man mixar högsta kvalitet med elegant, modern design och all extra lyx? Troligtvis blir svaret Niesmann+Bischoff Flair 920 EK.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-10-15 08:44

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1627 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 591 fristående campingplatser och 696 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 340 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2021-02

 • Husvagn & Camping 2021-01

 • Husvagn & Camping Nr 12 2020

 • Husvagn & Camping 2020-11

 • Husvagn & Camping 2020-89

 • Husvagn & Camping 2020 -10

 • Husvagn & Camping 2020 Special

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206