Polar 620 LB VK Edition: Michelinartad stjärnglans

Tjocka komfortmadrasser och bra läsbelysning. Vädringsbeslag finns vid båda sängarna.

Polar 620 LB VK Edition: Michelinartad stjärnglans

Publicerad

Polar är på väg att krossa fjolårets resultat för sålda husvagnar. Och egentligen är det inte så underligt. I ståndaktig stil fortsätter de att producera högkvalitativa husvagnar där man nästan kan dra en parallell till en eller två Michelinstjärnor för en gourmetkrog. Det är i den divisionen Polar spelar.

620 LB VK är en av åtta Edition för 2021.

Vi har denna gång satt tänderna i en sprillans ny 2021-vagn – Polar 620 LB VK Edition. Det sistnämnda ordet anspelar på att tillverkaren har ett fast utrustningspaket där de själva har valt ut de viktigaste detaljerna som i stort sett passar alla husvagnscampare.

Det är lite av en klappat-och-klart-serie som för året finns i åtta olika tappningar. Fem är nya för i år, vårt testobjekt är en av dem. 

Till skillnad från serierna Original, Selected och Customized är tillvalen i en Edition ytterst begränsade. Prismässigt skiljer det en hel del jämfört med nämnda syskonserier. Medan vår vagn kostar 479 000 kronor i grundpris startar samma typ av vagn fast som Original på 528 800 kronor. En Selected kostar 620 100 kronor och svartvita Customized 711 700 kronor.

Ytterligare en avdelning som får toppbetyg – och ja, hörnen är pricken över i:et.

Ibland får man nypa sig i skinnet. Är vi verkligen inne i en husvagn?

Du får alltså extremt mycket för pengarna med en Edition. Nackdelen är den att du inte kan vara med och påverka detaljvalen. Får man inte allt man pekar på, ja då sänks också priset. Ett givande och ett tagande, skulle man kunna säga.

På väg till Henrikssons Husvagnar i Enköping var vi inställda på att hugga tag i en 620 BK VK Edition, det vill säga en lika stor vagn med vinkelkök, fast med våningssäng istället för singelbäddar. Av erfarenhet vet vi att Polars barnkammarvagnar är extremt populära bland campingfamiljer.

Men då Henrikssons säljkår insisterade på att långbädds-varianten hade gjort mega-succé under ett så kallat öppet hus var vi inte sämre än att vi tänkte om. 

Att 620 LB VK Edition går hand i hand med Polars omtalade film Jakten på semesterlyxen råder inga tvivel om. Det här är äkta hantverk från första till sista skruv.

Vid flertalet tillfällen har Husvagn & Camping varit på fabriken i Dorotea och bevittnat att det är en och samma person som sätter samman inredningen på just din beställda vagn. Alltså inga löpande band eller robotar. Kvalitetssäkrande tror vi bestämt att det kallas för.

När vagnen är klar sker inte omgående leverans, utan först ska den klara diverse mandomsprov innan den får lämna fabriken. Exempelvis klimatkammaren där husvagnarna utsätts för 36 000 liter vatten och stormbyar under en timme innan de får klartecken att rulla vidare.

Hall med stor byrå, vitrinskåp och garderob.
Bra benutrymme och dito förvaringsmöjligheter.

Vi upplever en gedigen känsla. Såväl möbelmoduler som specialkomponenter är stadiga, robusta och samtidigt eleganta. Och vis av erfarenhet vet vi att en Polarvagn klarar extremt ogynnsamma väderförhållanden med bravur.

Visst, det är en smaksak men vi kan inte sticka under stol med att vi faller pladask för det mörka träslaget. Det känns som om att vi befinner oss i en varm, modern och ombonad timmerstuga där egentligen bara den öppna spisen saknas. Njuter i soffan och kikar som hastigast i broschyren.

Som kund kan man välja mellan två olika golv – gråsten eller antikplanka. Vår vagn har det sistnämnda, vilket ger ett levande golv då ingen "planka" är den andra lik. När det gäller textil finns det sex alternativ att välja mellan, så nog tusan bör man som kund kunna hitta mitt i prick och finna just det som önskas.

Om någon avdelning ska framhävas lite extra väljer vi köket. Jösses! Det är precis lika bra som hemma – och kanske till och med bättre än så. Nu tillhör i och för sig både gasol- och mikrovågsugnen två av ytterst få tillval som kan göras. Men så blev också köket fulländat, som en Michelinrestaurang.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1665 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 626 fristående campingplatser och 729 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 310 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-12

  • Husvagn & Camping 2021-11

  • Husvagn & Camping 2021-10

  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206