Adria Alpina 753 UP: Vägvinnande vintervagn

Adria Alpina 753 UP: Vägvinnande vintervagn

Publicerad

Om villavagnsliknande Astella ursäktar är Alpina den mest exklusiva husvagnsserien inom Adria. Den har även de egenskaper som krävs för att klara det bistra, nordiska klimatet och för att kunna kalla sig en åretruntvagn.

753-modellerna är riktiga baddare som finns i tre olika tappningar.

Sloveniens stolthet toppar registreringstatistiken i Sverige inom både husbilar och husvagnar. Mer än 50 års erfarenhet är en orsak. Världsledande tillverkningsprocesser där mycket är hämtat från personbilsindustrin är en annan.

När detta sedan kombineras med ultramodern design, hög kvalitet, gedigen tillförlitlighet och en ytterst modest prisnivå är det inte så underligt att Adria blir det naturliga valet för många. Kanske ett uttjatat uttryck, men man får helt enkelt mycket husvagn för pengarna.

Totalt har Adria sex olika serier där Alpina är den mest exklusiva utan att för den skull kosta skjortan.

Panoramafönster, nackstöd och hög sittkomfort. Sittgruppen doftar kvalitet!

Stor köksavdelning med god arbetsyta.

Den består av elva olika modeller där vårt testobjekt 753 UP har två storasyskon samt en duo i samma storlek – 753 HK (barnkammarvagn) och 753 HT (frontkök, långbäddar, central sittgrupp och vagnsbrett hygienutrymme).

Vi inleder exteriört där vi finner extra kraftiga stödben, lastluckor på båda sidor, isolerade hjulhus och dragkåpa. Karossen är tillverkad av glasfiberarmerad plast och sidokjolarna av aluminium. Deras byggkonstruktion för väggar och golv består av komposit/trä, polyuretantätning, EPS-isolering (vägg), undergolv av polyester, förstärkt träprofil och XPS-isolering (golv).

Detta tillsammans med deluxefönster från Seitz och Aldes komponenter gällande värme gör att ni har en fullblodig vintervagn till ert förfogande.

Interiörens kulörer består av grått tyg och gråspräckligt golv som kombineras med vita överskåp och bänkskivor. Möbelmodulerna är i sin tur bruna.

Ovanför den franska sängen är AC:n applicerad.

För att få till extra "känsla" har Adria applicerat stämningsbelysning ovanför och under överskåpen samt i hörnen. Även golvbelysning vid köksskåpet finns. Rymlig är rätt ord för att förklara hygienavdelningen. En elegant detalj är ett utanpåliggande handfat.

Vidare noterar vi finesser som tvättkorg och utdragbar galgstång till garderoben samt användarvänliga och genomtänkta lösningar i separat dusch kabin, dubbla handdukshållare, element, taklucka och takventil.

Sex sovplatser men bara en synlig, fast säng. Hur går det ihop? Jo, i den här modellen finns både sittgrupp och dinett samt en dold utfällbar enkelbädd ovanför den franska sängen.

När vi ändå har nämnt de sittande samvaroalternativen kan vi utöka beskrivningen med att huvudsittgruppen är i husvagnens frontparti. Komforten är extremt bra och nackstöd i hörnen höjer dessutom betyget ytterligare.

Detsamma gäller den öppna, ljusa känslan som panoramafönstret bidrar med. Dinetten gör att kidsen kan ha sin egen hörna. Läslampor à la svanhals och stor takfönster ingår i dess omgivning.

Utanpåliggande handfat och separat duschkabin.
I dinetten kan man vara för sig själv en stund.

När vi tar oss an köksavdelningen kan nog alla intyga att den har mycket bra arbetsytor. Stor kyl, utdragbar trådkorg, sopsorteringskärl, fläkt och ugn är andra komponenter som kommer att förgylla campingvardagen. Under köksbänken finns tre breda lådor med soft close där en av dem är för bestick.

Överskåpen (genomgående i hela vagnen) har konkava skåpluckor och det ger en något annorlunda look. I vårt tycke stiligt och något som sticker ut på ett positivt sätt, men det är en smaksak.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1679 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 610 fristående campingplatser och 739 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-11

  • Husvagn & Camping 2021-10

  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

  • Husvagn & Camping 2021-05

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206