Bürstner Elegance I 910 G: Rulla ut den röda mattan

Bürstner Elegance I 910 G: Rulla ut den röda mattan

Publicerad

Rubriken är egentligen ett uttryck som härrör från filmbranschen. Det är ett sätt att rubricera lyx och extravagans när de celebra gästerna kliver ur sina limousiner och välkomnas till galapremiärerna. Vi anser att Bürstner Elegance I 910 G bör få samma behandling som de betydande stjärnorna.

Elegance finns även som I 920 G med queenbed.

Är vi måhända helt ute och cyklar när vi drar en parallell mellan aktade och prominenta skådespelare med überlyxiga husbilar? Nja, inte riktigt! Ta bara Mikael Persbrandt som ett exempel. Jodå, det var hans Hymer som prydde omslaget till Husvagn & Campings utgåva 11/2020.

Nu ska vi emellertid inte snöa in på kändisar, eller Hymer heller för den delen. Nej, nu är det Bürstners motsvarighet – Elegance I 910 G – som vi har äran att lära känna. 

Första ronden med Bürstners nya flaggskepp sker på väg och vi är först passagerare och kör sedan på egen hand. Färden genererar ett enda stort leende. 

Hög komfort och smart lösning med halvering av bordsskivan.

Lämnar Tumbo, tar kringel-krokvägar i riktning mot Örebro och sedan de mer hormonstinna E18 och E20 tillbaka igen. Allt går som på räls. Nu bör det också tilläggas att testobjektet har uppgraderats från originalutförandets 143 hästkrafter och manuell låda, till 177 kusar och den niostegade automaten.

Andra punkter vi gillar under resans gång är aktiv bromsassistans, adaptiv farthållare, elektrisk parkeringsbroms, regnsensor, stolsvärme (varför finns inte det i alla husbilar?), backkamera, stop/start-funktion, ypperlig sikt och att ytterbackspeglarna är försedda med vidvinkelglas.

Högblankt i köket. Notera den för husbilar någon ovanliga blandaren ovanför diskhon.

Fina möjligheter till förvaring.
Toalett, handfat och duschkabin har alla separata utrymmen.

Dessutom visar det sig, när vi kikar i medhavd broschyr, att GPS-kartuppdateringen är gratis de kommande tre åren. Vi tackar och bockar!

När vi kikar in i garageutrymmet noterar vi Thetfords nya, revolutionerande sanitetssystemet iNDUS som bygger på tre ledord – bättre bekvämlighet, enklare hygien och mer frihet. De tre flaskorna (se bild) innehåller kemisk vätska och är automatiskt doserade för den mängd som är behövlig.

Därmed sparas färskvatten genom att gråvattnet återanvänds för att spola i toaletten. Systemet stöds via en app. Enligt till-verkaren kan du som användare av konstruktionen fricampa i genomsnitt en vecka.

Väl inne i själva bodelen handlar Elegance mycket om känsla och ett modernt designspråk. Komfortmässigt är det njutning med stort N och det spelar ingen roll var i husbilen du befinner dig. 

Höga singelbäddar med flerzoniga kallskummadrasser och tallriksfjädrar.

I garaget finns sanitetssystemet iNDUS från Thetford.

Exempelvis har långbäddarna tallriksfjädrar för bästa möjliga bekvämlighet när det vankas horisontellt läge. Den nedfällbara taksängen manövreras med ett knapptryck. I sitt-gruppen gäller face-to-face
och skinnklädsel. Där kan bordsskivan halveras så att passage till och från hytten ska bli så enkel som möjligt.

Köksavdelningen består naturligtvis av ett utdragbart skafferi, en fläkt, en "riktig" spis med gasolugn samt av Dometics kylskåp som kan öppnas från båda sidor.

Egentligen finns det väl bara en sak som ger huvudbry. Smakar det så kostar det. Är det rimligt att en husbil ska behöva kosta nästan 1 800 000 kronor? Det beror naturligtvis på vem du frågar och vilka behov man har. Som allt annat här i världen får man det man betalar för – och i detta fall är bara det bästa gott nog.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1679 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 610 fristående campingplatser och 739 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-11

  • Husvagn & Camping 2021-10

  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

  • Husvagn & Camping 2021-05

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206