Kabe Classic 600 GLE KS B15: För flerbarnsfamiljen

Sittgruppen är lika skön som hemma och dessutom sväljer den en stor familj.

Kabe Classic 600 GLE KS B15: För flerbarnsfamiljen

Publicerad

I dagens samhälle är det inte ovanligt att två barnfamiljer slås samman. Då kan det också hända att två eller tre småttingar plötsligt blir fem på en och samma gång. Kabe har en lösning på detta i Classic 600 GLE KS B15.

Som bekant är Classic den svenska tillverkarens så kallade instegsserie. Kullen med tio olika vagnstyper från minstingen 470 XL till dubbelaxlade 780 DGDL har emellertid samma höga kvalitet som sina syskonserier. När det gäller komfort har det inte tummats på något. Det som skiljer är att utrustningslistan är något kortare och tillvalen något färre i Classicsegmentet.

Bland alla olika modeller har vi valt att kika på 600 GLE. En populär storsäljare som finns i två varianter. Antingen med två bäddar i våningssängen (B14) eller som i vårt fall med tre britsar. Lägg till den bäddbara sittgruppen och den franska sängen, och vi kan räkna samman hela sju platser för nattbruk – inte illa!

Tryggt för de allra yngsta att sova nära mamma och pappa.

Om vi återvänder till utrustningsnivån måste det nästan förtydligas att instegsmodell kan betyda en sak hos ett varumärke och något annat hos en annan.

Visst, en Classic har inte samma utbud av lyx som en Imperial eller en Royal, utan de är mer och nosar på syskonen i ädelstensserien – men sanna våra ord, det är gott nog. 

När Classic lanserades 2012 var det ett genidrag. Med en prislapp cirka 50 000 kronor under en storleksmässig motsvarighet bland ädelstenarna, och med fokus på barnfamiljer, kunde Kabe nu locka dem som tidigare avböjt en rödvit husvagn av prismässiga skäl.

En köksavdelning med allt som behövs och som passar en barnfamilj.

Idag, åtta år senare är serien fortfarande en storsäljare och det beror på att Kabe inte har tummat en enda millimeter på dess styrkor vare sig det gäller komfort, byggnadskonstruktion, värme eller ventilation. 

Det spelar egentligen ingen roll vilka komponenter, moduler eller konstruktioner som specialstuderas i närmaste detalj: den fuktsäkra iWall-karossen, den magnifika sängkomforten, de ultratäta energifönstren eller det optimerade ventilationssystemet. Kabe har gjort det här i så många år och de gör precis allt med kirurgisk precision.

Det är då som ett varumärke också kan gå i god för uttryck som "det goda livet", "funktioner med finess", "bekymmersfritt ägande" och sist men inte minst deras välkända slogan – "alltid steget före".

Rymligt hygienutrymme i 600 GLE.

Anser ni måhända att 600 GLE är en för liten eller för stor barnkammarvagn? Som vi inledningsvis nämnde finns Classic i tio olika modellformer och än fler planlösningar. Exempelvis har 560 GLE samma planlösning som vårt testobjekt men fyra decimeter kortare inre karosslängd. 660 DGDL har en helt annan planlösning än vårt testobjekt och lite drygt två kvadratmeter mer spelrum. Gigantiska 780 DGDL är också en barnkammarvagn, men storleksmässigt spelar den i egen liga. 

Vilka kommer då att tycka om den här vagnen? Enklaste svaret är väl egentligen – vem gör det inte?

Barnen kommer nämligen att bli eld och lågor när de märker att vagnen är lika härligt varm och ombonad på vintern som den är sval vid skollovet under sommaren. Plocka ut laggen ur den uppvärmda skidluckan. Använd sedan hygienutrymmet som ett torkskåp för de våta kläderna när benen inte förmår mer i skidspåret. 

Sedan vankas det bullar och varm choklad i soffan. Var det någon som föreslog Sälen eller värmländska Hovfjället?

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1679 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 610 fristående campingplatser och 739 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-11

  • Husvagn & Camping 2021-10

  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

  • Husvagn & Camping 2021-05

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206