Tabbert Rossini 450 E Finest Edit: Finaste upplagan

Tabbert Rossini 450 E Finest Edit: Finaste upplagan

Publicerad

Att Rossini är Tabberts så kallade instegsmodell är omöjligt att ens försöka sig på att förstå. Okej, måhända är den inte premium med versalt P – men i varje fall med ett gement.

Vivaldi känner de flesta till och da Vinci likaså. Men hur står det egentligen till med Rossini? Att detta är en trio husvagnsserier, av totalt fem, som ingår i Tabberts digra sortiment är vida känt. Men att den sistnämndas namn kan sammankopplas med den italienska operatonsättaren Gioacchino Rossini var kanske inte lika glasklart?

Nämns Barberaren i Sevilla är det enklare att förstå hans storhet. Den hade urpremiär år 1816 och är fortfarande en operaföreställning som drar fulla hus världen över. Men nu är det husvagnar vi ska fokusera på och inte världsberömda operetter.

Sköna ryggdynor – plats för max tre rekommenderas.

Tabbert är ett välrenommerat varumärke som startade redan 1953 och som länge har skördat stora försäljningsframgångar på den europeiska marknaden. Det står för klass, stilfull design och något som närmast kan beskrivas som nästa kvalitetsnivå. Bland sju olika planlösningar har vi kikat på 450 E som är den minsta Rossini-vagnen.

Vi har alltså med en husvagn för två personer att göra. Ett syskon finns med samma mått och det är 450 TD. Den har stor U-sittgrupp i akterpartiet samt fransk säng allra längst fram. Övriga modeller är 
antingen något eller betydligt större än vårt testobjekt.

Rossini flirtar klart och tydligt med en målgrupp som önskar lite mera guldkant på tillvaron – och då syftar vi både på det estetiska och på det funktionella planet.

Sängarna har tallriksfjädrar för högsta möjliga komfort. Dessutom finns utdragbar bäddbräddare som förvandlar sängarna till en 208 cm bred dubbelsäng.

Köksavdelningen är belägen direkt intill entrén.

Som pricken över i:et är det också denna modellserie som för året lystrar till tilläggsnamnet Finest Edition, vilket innebär extra hög utrustningsnivå till ett bra paketpris. Exempel på det är markisbelysning med rörelsedetektor och komfortsängar med tallriksfjädrar för högsta möjliga kvalitet.

Rent allmänt har det skett både exteriöra och interiöra designuppdateringar. Vad sägs om en sober möbeldekor där behagliga, naturliga kulörer som beige, brunt, vitt och grått gäller? Hela inredningen andas elegans.

Glöm det där med bling-bling, det ingår inte i Tabberts syn på hur husvagnar ska byggas och attrahera – hos dem handlar det om sofistikerad, kompromisslös kvalitet.  

450 E har en populär planlösning med kök och dinett längst bak intill entrén. Garderob och hygienutrymme finns centralt, medan singelbäddarna är allra längst fram. I avdelningen för nattbruk finns bäddbreddnings-funktion som innebär att man även kan bruka en 208 centimeter bred dubbelsäng om så önskas.

Om vi avdelningsvis går in lite mer på detaljer hittar vi en stalldörr som inkluderar krokar, papperskorg, förvaringsbricka och trippellås. Dinetten visar sig ha skinnklädsel och svängda ryggstöd. Både där och vid singelbäddarna löper LED-läslamporna på skena.

Skrymmande ting får plats under de båda singelbäddarna.

Toalettutrymmet går i samma stil som övrig inredning.

I ronden packutrymmen noterar vi ett dussin överskåp med breda luftspalter och distansskivor så att kondensbildning inte kan ske. Skrymmande persedlar tar enklast plats under sängarna (en lastlucka finns på utsidan).

När vi ändå är på utsidan av fordonet passar vi på att plocka fram checklistan ytterligare en gång. Vi bockar av chassi från Al-Ko inkluderat dess premium-stödben, likaså stödhjul med integrerad kultrycksindikator. 17-tums aluminiumfälgar förstärker intrycket av stil och finess medan en-nyckelsystemet är användarvänligt. Karossidorna har slät plåt och taket är glas-fiberförstärkt (GFK). Givetvis finns också vattenreningssystemet BWT Best Camp Mini.

Vid köp av en Tabbertvagn ingår även ett Medikit som är en typ av första hjälpen som inkluderar sår- och desinfektionsspray och diverse läkemedel från apoteket.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1679 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 610 fristående campingplatser och 739 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-11

  • Husvagn & Camping 2021-10

  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

  • Husvagn & Camping 2021-05

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206