Hymer B-ML T 780: Komfort från topp till tå

Hymer B-ML T 780: Komfort från topp till tå

Publicerad

Hymers helintegrerade B-klass Masterline har redan blivit utsatt för vår lupp. Nu är det dags för halv-integrerade B-ML T 780. En modell med en sportig look och ett överflöd av lyx.

En ny generation husbilar växer nu fram. Fiat i all ära när det gäller chassibyggnad, de är trots allt överlägset störst i Europa inom den kategorin.

Men numera, när även Mercedes på allvar gett sig in i leken som chassi- och drivlineleverantör till husbilsbranschen, utökas också komfortnivån med ett pinnhål eller två. Är du inte övertygad? Boka in en provkörning!

Hög komfort var du än slår dig ned.

Väljer ni att testa just denna husbil, ja då får ni känna på hur smidig automatlådan 9G-Tronic är. Lägg till nyckellös startfunktion, uppvärmd vindruta, stolsvärme, ljusautomatik och ljuddämpning i motorrummet.

Väl ute på vägen kommer ni även att upptäcka dimstrålkastare inkluderat kurvljus, automatisk avbländning, regnsensor och Wet Wiper System med spolarmunstycken integrerade i vindrutetorkarna. Dessutom finns olika hjälpfunktioner i form av filhållnings-, avstånds-, aktiv broms- och sidvindsassistans.

Och säkerhetsförkortningarna ASR (anti-spinn), ESP (antisladd) och EBV (elektronisk bromskraftsfördelning) är givetvis också med på resan. Bilen är för övrigt bakhjulsdriven och har funktionen AdBlue.

Ett inte alltför stort kök – men ändå rikligt med förvaringsutrymmen.

Dold 32-tummare som skjuts upp mellan köket och soffan.

Om du som passagerare i hytten önskar ringa, skicka eller ta emot SMS, eller kanske bara lyssna på musik – då styr du bekvämt alla dessa funktioner via den tio tum stora pekskärmen som stöds via Apple Siri och Google språkassistans.

Den är givetvis även utrustad med navigator, backkamera och DAB+-infotainer (som du kan docka din smartphone till via en USB-port). 

Karossen är konstruerad med en högteknologisk, hundra procent träfri teknik som tillverkaren kallar PUAL-sandwich (hellimmad utan köldbryggor). Lättviktsgolvet är av glasfiberarmerad plast med XPS-isolering.

Vi kan även avslöja att entrédörren har så kallad stängningshjälp via ett nyckellöst RFID-centrallås. Med all den teknik som Mercedes erbjuder går det inte att missa att husbilarna börjar närma sig personbilsindustrin.

Innan vi går in tittar vi till de yttre förvaringsutrymmena där garaget är utrustat med både dubbla lastskenor, stora lastluckor på båda sidorna samt filtbeklädd golvyta.

Ett reservalternativ att ta till om man är fler än två.

Interiört är det också lätt att bli imponerad. Exempelvis skulle man kunna kalla sittgruppen för lounge. Inte för att den är stor. Utan för att komforten är hög var vi än slår oss ned. Bakom soffans ryggdyna finns en dold, elmanövrerad 32-tums tv (22-tums i sovrummet är tillval).

Håller vi oss kvar inom ämnet ljud och bild finns även dvd samt sex högtalare som är fördelade i förarhytten, sittgruppen och avdelningen för nattbruk. Sova som på moln är kanske att ta i, men efter ett "provligg" känner vi att sängarna står för komfort med stort K. Tallriksfjädrar och högkvalitativa flerzons kallskummadrasser är nämligen på sin plats.

Högkvalitativa och långa singelbäddar med bland annat tallriksfjädrar.

Dessutom är de båda singelbäddarna över två meter långa, vilket borde tilltala resliga campingentusiaster. Önskar ni konvertera de båda enkelbäddarna till att bli en bred dubbelsäng går det också bra med hjälp av en extradyna.

Det är inga som helst problem att ösa beröm över detta fordon. Men faktum kvarstår. 1,7 miljoner kronor för en halvintegrerad husbil är en stor summa pengar. Fast nu är Hymer B-ML T 780 inte vilken husbil som helst heller. Det här är så nära personbilsteknik man kan komma just nu och smakar det, så kostar det!

Hög kyl, gasolugn och linneförråd är grannar med varandra.
Båda hygienavdelningarna har taklucka för optimal ventilation.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1679 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 610 fristående campingplatser och 739 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-10

  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

  • Husvagn & Camping 2021-05

  • Campingkatalogen 2021

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206