Hobby Prestige 650 UFF: Nygammal favorit

U-sittgrupp väl värd att nämna. Här kommer många att njuta.

Hobby Prestige 650 UFF: Nygammal favorit

Publicerad

Hos vissa syskonserier har planlösningen funnits sedan tidigare. Men inom Prestige är den ny för i år. Dubbelaxlade 650 UFf har nu hamnat under vår lupp.

I sedvanlig ordning bjuder Hobby på en stor portion hantverk och toppmodern teknik. Just detta exemplar är en stor husvagn för paret som önskar en extravagant vardag och att ha samma rymliga ytor som i en sommarstuga – samtidigt som de kan vara mobila och ha alla nymodigheter. Visst låter det intressant?

Prestige tillverkas i dussinet olika tappningar. Det finns med andra ord en hel del att välja mellan om inte vårt testobjekt skulle falla i smaken. 

Storleksmässigt tillhör 650 UFf mellanskiktet. Sex syskon är nämligen mindre medan fem är större. Av dessa har en kvintett utrustats med singelbäddar, lika många har fransk säng. Bara en modell utöver 650 UFf har en dubbelsäng. Det är Prestige 720 WQC, fast där är den tvärställd (se test i Husvagn & Camping nr 11/2020).

Högkvalitativ dubbelsäng i husvagnens front.

Vad bjuder Hobby på för nyheter 2021? När det gäller Prestigevagnarna har klädslar, träslag och färgsättningar uppdaterats. Resultatet har blivit en dynamisk serie som har en ljus och modern look. 

Breda kökslådor och utdragbart skafferi. Till höger skymtar ett högt, smalt kylskåp.

När det gäller specifika detaljer får vi skriva dit ny hörnbelysning, större lastlucka och spis från Thetford. Exteriört har samtliga serier, med undantag för Premium, fått nya gråa dekorfält på långsidorna som ger ett modernt och fräscht intryck.

Sist men inte minst har det även tillkommit en uppdaterad version av Hobby Connect som gör att du kan styra fordonets värme och belysningsfunktioner på distans via en smartphone.

Interiört är det framför allt tre avdelningar som förför oss – och det är sittgruppen som gör det allra bäst. I vagnens akterparti finns denna U-formade pärla. Soffan är lika stor som komforten är hög. I hörnen finns praktiska hyllor, läslamporna har pekfunktion och vi noterar även dubbla 230-laddningsuttag. Under var sin soffdyna finns värmepannan respektive färskvattentanken – båda enkla att komma åt. Även sovrummet och köket förtjänar högt betyg. 

I det förstnämnda utrymmet provar vi horisontell position ovanpå de tjocka komfortbäddmadrasserna. Betyget blir tummen upp och de svanhalsliknande läslamporna passar en bokmal som fisken i vattnet. Prima! Vi fyller på med detaljer som hyllor och laddningsuttag.

Dessutom kommer en trio öppningsbara fönster och en taklucka att ombesörja ventilationen med glans. I köksavdelningen är det stiligt värre, och det på tydligt Hobbymanér.

Separat duschkabin i en husvagn känns lyxigt.
Litet men effektivt i toalettutrymmet.

Men utseendet är som bekant inte allt. Ännu viktigare är det praktiska och användarvänligheten. Dit räknar vi ett utdragbart apoteksskåp, kryddhylla, breda förvarings-lådor samt ett högt, smalt och platsbesparande kylskåp. 

Ingen skugga ska falla över övriga avdelningar eller lösningar. Över lag är det komfort med stort K som gäller. Exempelvis finns separat dusch. Fast du får sätta dit en duschstång på egen hand, vilket i och för sig är plättlätt. På toa noterar vi en ny typ av taklucka och att belysningsknappen sitter på barnvänlig höjd. Entrédörren inkluderar papperskorg och dolda fack som kan ta hand om nycklar eller andra småpryttlar. Vid ingången finns även ett elegant, upplyst vitrinskåp som understryker vagnens tidlösa och samtidigt sofistikerade stil.

Avslutningsvis är det gott om packutrymmen. Exempelvis är garderoben väl tilltagen: 125 x 83 x 63 centimeter (höjd/bredd/djup). Under sängen är det soprent. Överskåpen är rymliga och har kraftiga gångjärn samt funktionen soft close.

 • LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  Hur får man en minihusvagn att bli rymlig nog för två personer? Jo, man trollar bort sängen som LMC på ett mycket smart sätt har gjort på modellen Style 400 F.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-15 07:58

 • Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  När man nämner ordet helintegrerad ser de allra flesta en stor och svulstig husbil med en sjusiffrig prislapp framför sig. Knappast modeller som kan vara med och utmana de potentiella kunderna som är ute efter ett kompakt fordon i sexmetersklassen. Men det finns undantag – som exempelvis Knaus VAN I 550 MF.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-05 07:28

 • McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  Ung, snygg och modemedveten. Alla goda ting är tre och det råder inga som helst tvivel om att detta står för den italienska husbilstillverkaren McLouis. Det gäller dock att vara först till kvarn. Deras fordon tycks nämligen gå åt som smör i solsken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-02 07:29

 • Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Är du måhända ute efter en typ av husvagn som inte är som alla andra? Då bör du kika på Hobbys nya och minst sagt unika Maxia 660 WQM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-28 07:34

 • Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Det har blivit mer inne än någonsin att campa med ett litet fordon, och det gäller såväl husbilar som husvagnar. Weinsberg CaraOne 390 PUH är en nätt och behändig vagn att dra, samtidigt som den är förvånansvärt rymlig invändigt.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-08 06:54

 • Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Vill ni ha en semester som är fylld med glädje, äventyr och komfort de kommande åren? Önskar ni dessutom vara klimatsmarta och väljer bort charterresor till stora hotellkomplex med såväl vattenland som Bamseklubb? Då är det läge att tala i husvagnstermer.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-06 06:49

 • Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Husbilar har många uppskattade egenskaper. Frihet och flexibilitet hör dit, men med begränsningar. Att exempelvis köra ut på en fuktig gräsmatta kan betyda behov av bärgning!

  Första intrycket Håkan Johansson, 2022-07-04 07:09

 • Adria Twin Sports 640 SGX: En äventyrlig nykomling

  Adria Twin Sports 640 SGX: En äventyrlig nykomling

  Först kom modellerna Twin Axess, Twin Plus och Twin Supreme. En trio som omgående rönte succé. Nu har Adrias plåtisfamilj fått tillökning i Twin Sports – en lite äventyrligare serie med pop-up-tak.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-06-21 07:22

 • Hobby OnTour T65 GE Forsberg Edition: Packat & klart

  Hobby OnTour T65 GE Forsberg Edition: Packat & klart

  Vad sägs om mycket husbil för pengarna? I det här fallet handlar det om ett välrenommerat varumärke som också står sig mycket bra på andrahandsmarknaden. Välkomna att kika närmare på Hobby OnTour i en speciell tappning – Forsberg Edition.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-24 07:10

 • Hobby Maxia 495 UL: Premiumkänsla!

  Hobby Maxia 495 UL: Premiumkänsla!

  Det blir endast två modeller i inledningsskedet. Fast det är inte så bara. Maxia är en sprillans ny serie från Hobby och den är fylld med premiumkänsla.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-19 07:35

 • Bürstner Copa C 500 Active: Flexibel familjevan

  Bürstner Copa C 500 Active: Flexibel familjevan

  Plåtisar i all ära. Fast vill ni ha ett ännu mindre campingfordon som samtidigt ska agera personbil, ja då kan Bürstners charmiga Copa C 500 Active vara ett hett alternativ.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-16 07:08

 • Knaus Südwind 460 EU: Nätt 60-åring i fräck skrud

  Knaus Südwind 460 EU: Nätt 60-åring i fräck skrud

  1962 lanserade Knaus sin första Südwind. Således har vi med en 60-årsjubilar att göra. Vi har valt att titta på en av de små vagnarna som har en klassisk och mycket omtyckt planlösning – 460 EU.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-10 06:29

 • Weinsberg Caracito 450 FU: Bara el såklart!

  Weinsberg Caracito 450 FU: Bara el såklart!

  Okomplicerad och utan gasol. Weinsberg CaraCito som bara drivs med el känns verkligen rätt i tiden. Det kan även konstateras att ingen av de fem olika modellerna gör några större hål i plånboken. Vi har kikat på 450 FU med planlösningen U-sittgrupp och fransk säng.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-25 07:05

 • Pilote P696U: Liten och ändå stor

  Pilote P696U: Liten och ändå stor

  Franska tillverkare kan det där med att trolla. I alla fall med husbilar. För att få ett litet campingfordon på under sju meter att bli stort krävs nämligen ingenjörskonst på hög nivå. I detta fall handlar det om Pilote P696U.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-21 07:49

 • Dethleffs Alpa 7820-2: Lyxigt för två

  Dethleffs Alpa 7820-2: Lyxigt för två

  En husbil byggd för två personer. Då betyder det väl ett litet, smidigt och behändigt fordon? Så borde det kanske vara, men inte inom serien Dethleffs Alpa – för där är hela kvintetten husbilar resliga av sig.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-19 07:20

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

 • Husvagn & Camping 2022-04

 • Husvagn & Camping 2022-03

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206