Kabe Imperial 780 DGLE B10: När bara det bästa är gott nog

Kabe Imperial 780 DGLE B10: När bara det bästa är gott nog

Publicerad

Nu är det dags för Kabes mest påkostade serie Imperial att hamna under Husvagn & Campings lupp. Det handlar om en husvagnsmodell med extra guldkant – 780 DGLE.

Husvagn & Camping har de senaste åren testat såväl Classic som Royal och ett par ädelstenar i Kabes digra sortiment – men ingen Imperial, förrän nu.

Och det går inte att bli annat än imponerad. På redaktionen har vi alltid tyckt att ovan nämnda syskonserier har varit fullsmockade med användarvänliga komponenter som gör campinglivet till en fest.

Imperial är mer än så. Den är som att gå på bal med celebriteter från när och fjärran.

Smart bordsfunktion och hög komfort i sittgruppen. Kan det bli så mycket bättre?

Utöver alla godsaker som exempelvis lyxiga Royal har i sitt grundutförande får du så mycket mer i en Imperial.

Här kan du nämligen även ta del av Kabe Premium Sound System, en soffa med slide-out-funktion (jösses vilken komfort), skinnklädsel, keramisk spoltoalett och mikrovågsugn.

Var det slut där? Nej, lägg även till Kabe AutoDrain (ett system där vattnet töms automatiskt), zonvärme, aircondition Fresh Jet, 15-tumsfälgar (Diamond Cut), takfönstret Heki II De Luxe och en arbetsbänk som har både induktionshäll och inbyggd ugn.

Det doftar kingsize i sängkammaren. Sängen är nämligen 156 centimeter bred.

Naturligtvis finns det en sladdlös laddningsenhet.

När vi ändå är inne på avdelningen diverse komponenter passar vi på att studera de modellspecifika nyheterna för Imperial anno 2021.

Dessa är beige kulör på överskåpsluckorna med en antracitgrå rand (i vagnens främre parti) medan luckorna bak har den nya trädesignen Nordic Oak. Vidare har mikrovågsugnen placerats under kylen.

Denna omplacering ger mer utrymme för användarbara köksattiraljer samtidigt som det stilrena utseendet i huvudhöjd bevaras. Såväl golv- som väggmatta har en ny nyans medan bord, arbetsbänk och övriga skivor har ett nytt laminat. 

Vad gör man om Imperial attraherar med alla sina utmärkande egenskaper men inte just planlösningen i 780 DGLE B10?

Inga problem! 780 DGLE finns i ytterligare sex olika versioner med singelbäddar, fransk säng, tvärställd dubbelsäng samt i barnkammarutförande. 

Bred passage från hallen till avdelningen för nattbruk.

Är den testade husvagnen måhända för liten eller kanske för stor? Inget bekymmer med storleken heller. Imperial-vagnarna byggs från 560-format till den drygt elva meter långa och villavagnsstora 1000 TDL. 

Du kan som kund dessutom välja mellan tre olika sofftextilier och lika många skinnklädslar (vad du än väljer ingår det i grundutrustningen).

Den trådlösa routern är standard medan Kabe Smart D Remote (där du fjärrstyr vagnens manöverpanel) och SmartVent är tillval. Det sistnämnda är ett ventilationssystem som styrs automatiskt efter temperaturen, och efter mängden koldioxid och kolväten i luften.

Systemet har ett filter som minskar mängden partiklar i luften samtidigt som produkten även justerar till ett luftombyte om så behövs. Dessutom förbrukar det sju procent mindre energi än ett vanligt ventilationssystem. Kostnaden för SmartVent är knappt 11 000 kronor medan fjärrstyrningen Smart D Remote kostar ganska exakt 6 000 kronor. 

Induktionshäll med både gasolbrännare och kokplattor.
Imperial 780 DGLE har separat toalett- och duschutrymme.

Behövs då all denna lyx? Givetvis är det en smaksak. För tjugo år sedan reste undertecknad jorden runt och var borta i lite drygt åtta månader. Under denna period var mitt syfte att se, upptäcka och göra så mycket som möjligt för få slantar. Boendeformen var ofta ytterst spartansk och dinerandet bestod ideligen av några kycklingspett hos någon lokal handlare som hade ställt upp ett minimalt spritkök vid vägen.

Nu, lite drygt tjugo år senare, bor jag aldrig sämre än på fyrstjärniga hotell och det är numera mer regel än undantag att förstklassiga restauranger som är med i Guide Michelin besöks. 

Skulle man kunna säga att jag har blivit bekväm på ålderns höst? Javisst! Jag sticker inte under stol med att jag önskar njuta av livets goda medan jag faktiskt kan. 

Fritt översatt till campinglivet betyder det ungefär som att vistas i en Imperial!

 • Adria Action Sport 391 LH: Charmtroll med mer attityd

  Adria Action Sport 391 LH: Charmtroll med mer attityd

  Via coolare hjul, högre markfrigång och riktigt häftig utstrålning har Adria lyckats med konststycket att förvandla redan balla Action 391 LH till en ännu mer spännande husvagn med lite offroadkaraktär. Välkomna att inspektera den ikoniska vagnen som i viss mån fått ny skrud.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-03 07:10

 • Pilote G781 FGJ: Sofistikerad!

  Pilote G781 FGJ: Sofistikerad!

  Dags att sätta tänderna i ännu en fransos. Denna gång en helintegrerad Pilote G781 FGJ. Ett varumärke som har börjat prenumerera på en framskjuten placering i registreringsstatistiken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-21 07:01

 • Kabe Estate 470 GLE: Liten vagn för stora behov

  Kabe Estate 470 GLE: Liten vagn för stora behov

  Ute efter en liten vagn för två med singelbäddar som dessutom är vinterutrustad? Det är ingen enkel ekvation att få till. Men Kabe har lyckats och Estate 470 GLE har alla förutsättningar att både bli en favorit och en volymsäljare av stora mått.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-18 07:29

 • Hobby De Luxe 400 SFe: Liten som är stor favorit

  Hobby De Luxe 400 SFe: Liten som är stor favorit

  Små, lättdragna vagnar har blivit alltmer populära de senaste två åren. En av storsäljarna på den svenska marknaden är Hobby De Luxe 400 SFe med sänglösningen fransk bädd.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-15 07:41

 • Etrusco T 7400 SBC: Trevlig nykomling

  Etrusco T 7400 SBC: Trevlig nykomling

  Vad får man om man kombinerar tysk ingenjörskonst med italiensk känsla för design. Rätt svar är Etrusco. Det är ingen ny sheriff som har kommit till staden, men väl en trevlig nykomling på husbilsmarknaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-11 07:07

 • Knaus Sport 450 FU E.Power – utan gasol

  Knaus Sport 450 FU E.Power – utan gasol

  Utvecklingen sker i rasande takt. Så även inom fordonsindustrin. Av den anledningen har vi valt att kika på en gasolfri husvagn denna gång. Något som var snudd på otänkbart för tio år sedan. Mina damer och herrar – välkomna till Knaus Sport E.POWER Selection.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-25 06:54

 • Karmann Davis 620 Lifestyle: En färgstark klassiker

  Karmann Davis 620 Lifestyle: En färgstark klassiker

  Alla goda ting är tre. Elegans. Komfort. Smarta lösningar. Allt detta står klassiska Karmann Mobil för. Vi har tagit en provtur i deras Davis 620 Lifestyle.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-19 07:30

 • Eura Mobil Profila T 696 EB: Premiumprofilering

  Eura Mobil Profila T 696 EB: Premiumprofilering

  Samma höga kvalitetsstämpel som tidigare – fast ännu ett snäpp bättre. Nu finns nämligen två modeller av halvintegrerade Eura Mobil Profila med Mercedeschassi.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-17 06:42

 • Dethleffs Beduin Scandinavia 550 SE: Massvis med plus

  Dethleffs Beduin Scandinavia 550 SE: Massvis med plus

  Tysk ingenjörskonst när den är som allra bäst. Denna gång tog vi oss an en Dethleffs Beduin Scandinavia 550 SE.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-11 07:46

 • Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Vad sägs om sofistikerat och elegant, samtidigt som husbilen är fullsmetad med smarta och genomtänkta detaljer som gör campandet till en fröjd? Välkommen till det treaxlade flaggskeppet Dethleffs Globetrotter XLI 7850-2 DBM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-30 06:22

 • Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Ofta pratar vi om fransk charm, italiensk design och tysk ingenjörskonst. Men vad händer om man tar det sistnämnda och kryddar med de första två? Jo, något som i allra högsta grad påminner om Malibu.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-28 06:05

 • Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Finns det någon medelstor, enaxlad husvagn på den svenska marknaden som klarar av att förse sju personer med både bra och humana sovplatser? Tro det eller ej, men svaret är faktiskt ja. Häng med när vi kollar in Polar Edition 620 FWCA.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-26 06:12

 • Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  60 års erfarenhet av husvagnsbyggande, men tämligen okända på den svenska marknaden. Nu görs det en satsning på franska Caravelair – med fyra återförsäljare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-21 07:44

 • Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  För cirka tio år sedan var alkovmodeller mer eller mindre dödsdömda, ja till och med utrotningshotade. Det mesta går emellertid i cykler och även om halv- och helintegrerade husbilar är populärare är inte "husbilarna med en bula på taket" på något vis ute ur leken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-02 07:35

 • Rapido M66: Fabulös fransos

  Rapido M66: Fabulös fransos

  För lite drygt två år sedan testade Husvagn & Camping husbilen Rapido M96. En modell som då var ny på marknaden. Nu är det dags att sätta tänderna i syskonet M66.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-29 06:49

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206