Polar 560 CTH VK Customized: Magnifik komfort

Visst ser det inbjudande ut? Och komforten är förbluffande hög. Bättre än hemma? Yes!

Polar 560 CTH VK Customized: Magnifik komfort

Publicerad

Åratal av erfarenhet. Svensk kvalitet. Enastående komfort. Välkommen till en provtur i en Polarvagn. Ett husvagnsmärke som tål att jämföras.

Doroteas stolthet har en husvagnsflotta som består av 37 olika modeller, fördelade på åtta olika vagnstorlekar. Vi är fullt medvetna om att 590-modellerna står för merparten av den årliga försäljningen, likväl har vi denna gång valt att kika närmare på en version ur den mindre syskonskaran 560.

I detta fall en CTH VK där bokstavskombinationen står för toalett till höger (i vagnens färdriktning) och att husvagnen har utrustats med vinkelkök. 

Testobjektet som vi inspekterar hos Forsbergs Fritidscenter i Sollentuna, strax norr om Stockholm, visar sig vara en Customized. Det innebär Polars lyxigaste serie där allt tycks vara standard.

Vinkelköket blev en megasuccé och finns nu i en mängd modeller.

Som kund kan denna specifika modell även beställas som Original eller Selected till priset 457 700 kronor, respektive 534 200 kronor. Fast då får man inte den släta karossen och den svarta, exteriöra dekoren.

Även interiöra godsaker som induktionshäll, centraldammsugare, gasvarnare och val av textil/skinn är specialdetaljer som bara ingår i den skräddarsydda och kundanpassade modellen. Nu bör det tilläggas att en Polarvagn är ytterst välutrustad redan i sitt originalutförande, och det är upp till var och en om extra crème de la crème önskas. Mycket bra kan som alla vet bli ännu bättre – det är bara en prisfråga.

Husvagn & Camping skulle vilja sticka ut hakan och säga att det här är en exemplarisk modell för två personer. Inte så otympligt stor att det krävs ett vidunder till dragbil, och samtidigt tillräckligt rymlig för att göra campingsemestern till en fröjd.

Naturligtvis är det hög klass även i avdelningen för nattbruk.

Att Polar har byggt vinteranpassade husvagnar så länge vi kan minnas är knappast en nyhet. För dem som ofta använder fordonet under alla fyra årstiderna är det en viktig punkt.

Fryser man i en Polar finns det bara ett facit – man är troligtvis inte helt frisk! Vid sidan av det vattenburna värmesystemet noterar vi en användarvänlig detalj som bevis på att vi har med en fullfjädrad vintervagn att göra – skidlådan.

Något år tillbaka infördes vinkelkök som tillval på Polars exklusivaste serie. Succén blev så monumental att det nu är en ordinarie köksmodul som ingår i nära på en tredjedel av deras vagnmodeller.

Vilken underbar avdelning det är! Här finns induktionshäll, gasol- och mikrovågsugn, kylskåp med utdragbart frysfack (se bild), fläkt, kryddställ och en skärbräda att dra fram fast det finns hur mycket utrymme som helst till att skala potatis eller göra ordning en grönsallad på. Miljön bland kastruller och
karotter är inte bara mycket bra – vi pratar världsklass!

Högkvalitativt hygienutrymme. Utdragbart frysfack under kylskåpet.

Den franska sängen har utrustats med en megatjock bäddmadrass. Läslamporna löper på skena, för att kunna rikta bästa möjliga ljusbild. Man kan också välja vilken form av ventilation som den enskilde individen önskar där och då. Här noterar vi nämligen inte bara ett öppningsbart fönster, utan även takventil, vädringsbeslag och ett takfönster. Snacka om genomtänkt! 

Avslutningsvis vill vi även slå ett slag för komforten i sittgruppen. Fram på kvällskvisten, ja då kommer U-soffan bli den givna samlingspunkten – och kanske inte bara för er, utan även för kvalitetshungrande campinggrannar. 

Visst, det kostar att ligga på topp. Men vill man satsa på kvalitet är Polar 560 CTH VK en het kandidat för de som ligger i startblocken till att köpa – vare sig den byggs som Original, Selected eller som i detta fall Customized.

 • Weinsberg CaraOne 400 LK: För den lilla familjen

  Weinsberg CaraOne 400 LK: För den lilla familjen

  Är det möjligt att bygga en barnkammarmodell med våningssäng i en husvagn som endast är fyra meter invändigt? Jodå, Weinsberg kan minsann och det via sin CaraOne 400 LK.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-01-18 07:43

 • Knaus Van TI Vansation 640 MEG: Manlig sensation

  Knaus Van TI Vansation 640 MEG: Manlig sensation

  Modellserien Knaus Van TI Vansation gjorde en bejublad comeback under fjolåret. Nu utökas duon med en tredje medlem, som till skillnad från sina syskon är byggd på MAN.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-01-14 07:10

 • Hobby Beachy 420: Strandraggaren

  Hobby Beachy 420: Strandraggaren

  Årets mest iögonfallande nyhet från Hobby är utan tvekan husvagnsserien Beachy. En unik konstruktion som är starkt inspirerad av vanlife-trenden, ty det flirtas hej vilt med målgruppen – unga nytillkomna campare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-01-11 07:54

 • Bürstner Kampen 4x4: Fyrhjulsdriven skogsmulle

  Bürstner Kampen 4x4: Fyrhjulsdriven skogsmulle

  Den har tvåhjulsdrift tills du trycker på knappen till vänster om ratten. Vips, så har plåtisen Bürstner Campeo 4x4 förvandlat sig till ett skogsmullecampande fordon som kan brukas även offroad.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-01-04 07:03

 • Kabe Estate 520 XL: Omarbetad efterföljare

  Kabe Estate 520 XL: Omarbetad efterföljare

  En helt ny husvagn har presenterat sig. Estate heter serien som är en reviderad arvinge till Kabes populära Classic. Vi har kikat på 520 XL som har fransk bädd.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-12-20 07:01

 • Sun Living C65 SL: Smal, smärt och smidig

  Sun Living C65 SL: Smal, smärt och smidig

  Tillhör ni dem som anser att plåtisarna är något för små och de normalstora husbilarna är lite väl skrymmande? Kolla då in den sprillans nya modellen Sun Living C 65 SL som är ett alternativ någonstans mitt emellan ovan nämnda husbilskonstruktioner.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-12-17 07:23

 • Eriba Touring 820: Handbyggd 007

  Eriba Touring 820: Handbyggd 007

  Tänk er en handbyggd husvagn. Ett campingfordon som dessutom tagit hem en triumf i ärofyllda Red Dot Design Award (2019). Alldeles riktigt, det handlar om den unika, smakfulla och minst sagt sofistikerade Eriba Touring 820.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-12-13 07:41

 • Chausson X550: Nutid eller framtid?

  Chausson X550: Nutid eller framtid?

  Innovativt och futuristiskt. Dessa ledord tar Chausson allt som oftast till när de lanserar nya spännande fordon – korta och übercharmiga X550 Exclusive Line är inget undantag.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-12-08 07:45

 • McLouis MC4 873G: För livsnjutare – av livsnjutare

  McLouis MC4 873G: För livsnjutare – av livsnjutare

  Mellanklassfordon med premiumlook. Beskrivningen stämmer till punkt och pricka när det gäller italienska McLouis. Vi har provat modellen 873G med höga långbäddar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-11-24 07:27

 • Polar 680 QB VK Customized: Femstjärnig vistelse

  Polar 680 QB VK Customized: Femstjärnig vistelse

  I väntan på att 2022-modellerna ska rulla in till återförsäljarna sätter vi klorna i en baddare från 2021 som bjuder på stjärnglans – Polar 680.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-11-18 07:37

 • LMC Style 582 K: Premiärvagnen

  LMC Style 582 K: Premiärvagnen

  Tillhör ni dem som hyrt husvagn under året och känt – det här är vår grej! Går ni kanske nu och funderar på att köpa en sprillans ny vagn som ska tilltala såväl er som barnen och plånboken? Då kan LMC Style 582 K vara fordonet ni ska kika närmare på.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-11-16 07:02

 • Etrusco I 7400 QB: Modern miljö

  Etrusco I 7400 QB: Modern miljö

  Tilltalas ni av tysk ingenjörskonst? Går ni samtidigt igång på ett modernt designspråk? Husbilstillverkaren Etrusco står för både och, med det bästa från två världar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-11-12 07:00

 • Kabe Ametist 560 GLE: För alla med höga krav

  Kabe Ametist 560 GLE: För alla med höga krav

  Ametist kommer från grekiskan och betyder icke berusad. Smyckestenen ansågs nämligen ha tillnyktrande effekt. Denna ädelsten finns runt om i hela världen, även om vi i Sverige gärna vill slå oss för bröstet och propagera för att vi har de allra finaste – fast då som en husvagnsserie hos Kabe.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-10-26 07:28

 • Roller Team Kronos 274 TL: Stilig 20-åring

  Roller Team Kronos 274 TL: Stilig 20-åring

  Ute efter en husbil som är ämnad för barnfamiljer? Vill man samtidigt ha en ljus och modern inredning samt en prislapp som inte gör ett stort hål plånboken, ja då bör man inspektera Roller Team Kronos 274 TL.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-10-22 07:57

 • Hobby OnTour 470 UL: Storleken är inte allt

  Hobby OnTour 470 UL: Storleken är inte allt

  Störst går först och "bigger is better". Det finns massvis med uttryck som anspelar på att ju större saker och ting är, desto bättre är de. Lilla, resevänliga Hobby OnTour 470 UL bevisar i flera fall motsatsen.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-10-18 07:45

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1684 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 745 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 301 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-02

 • Husvagn & Camping 2022-01

 • Husvagn & Camping 2021-12

 • Husvagn & Camping 2021-11

 • Husvagn & Camping 2021-10

 • Husvagn & Camping 2021-09

 • Husvagn & Camping 2021-08

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206