LMC Style 582 K: Premiärvagnen

Dinetten är centralt placerad i vagnen, mitt emot köket. // Fransk säng i ena hörnet har seglat upp som en oerhört populär bäddlösning på den svenska marknaden.

LMC Style 582 K: Premiärvagnen

Publicerad

Tillhör ni dem som hyrt husvagn under året och känt – det här är vår grej! Går ni kanske nu och funderar på att köpa en sprillans ny vagn som ska tilltala såväl er som barnen och plånboken? Då kan LMC Style 582 K vara fordonet ni ska kika närmare på.

Förutom det modesta priset finns det massvis med fördelar som talar för LMC, även om varumärket inte innehar någon av huvudrollerna på den svenska marknaden. Samtidigt behöver den tyska husvagns- och husbilstillverkaren knappast skämmas för sina fordon eller sin expertis.

De har stått för kvalitetsstämpeln "Made in Germany" sedan 1955 och än idag bygger de mobila hem med bred kunskap, genomtänkt teknik, funktionella lösningar och sist men inte minst – passion.

Rak köksbänk med närapå Hobby-breda lådor.

Av sex olika husvagnsserier är Style den som allmänt klassificeras som "perfekt för unga familjer". De flesta av modellerna är ytterst små och såväl lättdragna som enkla att rangera.

Vi har emellertid inte valt att gå den gyllene medelvägen, utan istället kikat på seriens största bygge – 582 K – som är en av tre barnkammarvagnar. De övriga är 540 K (tvärställd dubbelsäng fram och längsgående våningssäng bak) och 490 K (tvärställd dubbelsäng fram och dito våningssäng bak).

Dessa mäter för övrigt 758 respektive 716 centimeter i strumplästen, att jämföra med testobjektets 804 centimeter.

Garderob och linneskåp mitt emot entrén. Kidsen har eget linneförråd vid våningssängen. // Fäll upp den nedre våningssängen, och vips uppstår ett stort lastutrymme.

Innan vi går djupare in på vår vagn kan vi även informera om att det finns en serie som heter Style Lift. Till skillnad från Style har dessa modeller utrustats med nedsänkbar taksäng, vilket frigör enormt med utrymme. Synnerligen effektivt, även om det också påverkar vikten en aning med ett gäng pluskilon.

Att den nya generationen barnfamiljer fastnar för Style är inte så underligt. Inredningen är ungdomlig där fräscha vita detaljer kombineras med en för ögat vänlig trädekor. Och trots att prislappen är tämligen låg är 582 K utrustad med saker som betydligt dyrare konkurrenter inte mäktar med i sitt grundutförande.

Vi tänker närmast på utvändigt gasoluttag, brandvarnare, entrédörr med fönster och integrerad papperskorg, aluminiumfälgar, uppfällbar våningssäng (skapar stort lastutrymme) och en reservhjulshållare i gasolkofferten.

Toalett och dusch är avskilda från handfatet som finns bredvid sängen. // Våningssängen finns i vagnens akterparti, alldeles intill entrén.

I en barnkammarvagn är det ytterst viktigt att småttingarna trivs – och det kommer de med all säkerhet att göra. Vid deras bäddar finns var sin smile-lampa och fönster. Dinetten är inte den största på marknaden, men är det inte fler än fyra i vagnen duger den gott.

Dynorna är hårt stoppade, men inte så att det stör. Både i samvaroavdelningen och vid den franska sängen löper läslamporna på skena, vilket gör det enklare att hitta rätt ljusbild. 

Två linneförråd finns och en garderob. Skrymmande persedlar får helst ta plats under föräldrarnas säng (där är det nämligen soprent). Sammanfattningsvis råder det inga som helst tvivel – det här är en husvagn som många nytillkomna säkerligen kommer att ha på sin önskelista.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1670 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 618 fristående campingplatser och 731 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 321 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-12

  • Husvagn & Camping 2021-11

  • Husvagn & Camping 2021-10

  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206