McLouis MC4 873G: För livsnjutare – av livsnjutare

McLouis MC4 873G: För livsnjutare – av livsnjutare

Publicerad

Komforten i den bältade soffan var imponerade hög.

Mellanklassfordon med premiumlook. Beskrivningen stämmer till punkt och pricka när det gäller italienska McLouis. Vi har provat modellen 873G med höga långbäddar.

Vandra i Dolomiterna. Glida fram längs den oerhört vackra Amalfikusten. Provsmaka olivoljan Magliano Sabina. Slå sig ned med en flaska Chianti under en apelsinlund. Njuta av småplocket runt en festmåltid där matbordet doftar charkuterier i absolut världsklass. Glömde vi tallriken med en krämig pastarätt och färska örter?

Visst är det så att italienare är kända för att vara livsnjutare. Vad passar då bättre än att prova ett av deras husbilsmärken?

Sagt och gjort. En sprillans ny McLouis Mc4 873G anno 2022 fick det bli. Vårt testobjekt visar sig till och med vara så orört att det stod noll mil på mätaren. Men det är inte vägronden vi ska profilera. 

Under de senaste åren har den italienska husbilstillverkaren lyckats kombinera bibehållen, magnifik designstruktur med kraftigt utökad användarvänlighet. Kort sagt har de skapat ett husbilssegment som tycks bli lite vassare för varje modellår.

Till 2022 har de valt att fasa ut 300-serien för att lägga krutet på de något lyxigare 800-modellerna. Och i samband med det sticker de också ut hakan och säger att de har tillverkat "den bästa McLouis någonsin".

Höga singelbäddar uppskattas av många svenska husbilscampare.

Det finns åtta halvintegrerade 800-fordon att välja mellan, där två är helt nya (Mc4 865 och Mc4 862). Vi valde emellertid att stifta bekantskap med 873G. En tidigare storsäljare – som visar sig ge mersmak.

Interiören fullkomligen bländar oss med sin harmoni. Det är elegant och funktionellt. De vadderade väggarna i "sovrummet" ger en behaglig och ombonad känsla. När italienarna kombinerar varma och kalla kulörer, samt matta och högblanka komponenter gör de det med fingertoppskänsla.

Det räcker med ett knapptryck för att trolla fram ytterligare sovplatser.

Vi hittar även en hel del intressanta detaljer som är värda att lyfta fram. I köket finns en dold låda för bestick samt en utfällbar serveringsbricka. Vad sägs om en aperitif före maten?

Sedan gör vi tummen upp för komforten i den bältade soffan. Den platsen konkurrerar absolut med hyttstolarna.

De stora nyheterna för McLouis modellår 2022 är bland annat 15 centimeter tjocka komfortmadrasser, sovrumsbelysning med integrerade USB-laddningsuttag, 360-graders soffbord, garagekapacitet upp till 300 kg, större färskvattentank, XL-entrédörr samt plats för en 32-tums-tv.

En trevlig detalj – utfällbar serveringsbricka.

Sedan har vi det där med utrustningsnivån. För att vara en husbil som knappt överskrider trekvarts miljon kronor är den minst sagt riklig på diverse redskap – och det kan vi tacka importören Autohallen för.

De släpper nämligen inte iväg några fordon förrän de är utrustade med deras så kallade All Inclusive, vilket innebär användbara ting som solcell inkluderat regulator, cykelställ, tv/dvd, markis, uppvärmd spillvattentank och en hel del annat smått och gott.

Under sängarna finns garderob och linneförråd.

Är då 873G en komplett husbil? Ja visst är det så – om man relaterar till vad man får för pengarna. Sedan kan man alltid vara kritisk och mena på att den saknar vissa egenskaper som ger den en komplett premiumkänsla.

Där är den redan estetiskt, men kanske inte vad gäller hållbar byggnadskvalitet. På det området släpar fortfarande många italienska campingfordonstillverkare efter i jämförelse med flera svenska och tyska. Men då brukar det uppstå en viss prisskillnad som man som kund också ska beakta.

 • Polar 680 QB VK Customized: Femstjärnig vistelse

  Polar 680 QB VK Customized: Femstjärnig vistelse

  I väntan på att 2022-modellerna ska rulla in till återförsäljarna sätter vi klorna i en baddare från 2021 som bjuder på stjärnglans – Polar 680.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-11-18 07:37

 • LMC Style 582 K: Premiärvagnen

  LMC Style 582 K: Premiärvagnen

  Tillhör ni dem som hyrt husvagn under året och känt – det här är vår grej! Går ni kanske nu och funderar på att köpa en sprillans ny vagn som ska tilltala såväl er som barnen och plånboken? Då kan LMC Style 582 K vara fordonet ni ska kika närmare på.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-11-16 07:02

 • Etrusco I 7400 QB: Modern miljö

  Etrusco I 7400 QB: Modern miljö

  Tilltalas ni av tysk ingenjörskonst? Går ni samtidigt igång på ett modernt designspråk? Husbilstillverkaren Etrusco står för både och, med det bästa från två världar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-11-12 07:00

 • Kabe Ametist 560 GLE: För alla med höga krav

  Kabe Ametist 560 GLE: För alla med höga krav

  Ametist kommer från grekiskan och betyder icke berusad. Smyckestenen ansågs nämligen ha tillnyktrande effekt. Denna ädelsten finns runt om i hela världen, även om vi i Sverige gärna vill slå oss för bröstet och propagera för att vi har de allra finaste – fast då som en husvagnsserie hos Kabe.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-10-26 07:28

 • Roller Team Kronos 274 TL: Stilig 20-åring

  Roller Team Kronos 274 TL: Stilig 20-åring

  Ute efter en husbil som är ämnad för barnfamiljer? Vill man samtidigt ha en ljus och modern inredning samt en prislapp som inte gör ett stort hål plånboken, ja då bör man inspektera Roller Team Kronos 274 TL.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-10-22 07:57

 • Hobby OnTour 470 UL: Storleken är inte allt

  Hobby OnTour 470 UL: Storleken är inte allt

  Störst går först och "bigger is better". Det finns massvis med uttryck som anspelar på att ju större saker och ting är, desto bättre är de. Lilla, resevänliga Hobby OnTour 470 UL bevisar i flera fall motsatsen.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-10-18 07:45

 • Carthago Chic C-Line I 4.9 LE L: Glitter och glamour

  Carthago Chic C-Line I 4.9 LE L: Glitter och glamour

  Carthago chic c-line är en premiumserie med stort P. Står det dessutom superior på karossen, ja då har man tillgång till den mest exklusiva varianten som närapå snuddar vid en Liner. Vi har kikat på modellen I 4.9 LE L som har de populära singelbäddarna.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-10-11 07:19

 • Bürstner Ixeo Time 726G Hymer Center Edition: Helintressant halvintegrerad

  Bürstner Ixeo Time 726G Hymer Center Edition: Helintressant halvintegrerad

  Sugen på en husbil som inte alla andra har? I juni lanserade Hymer Center en begränsad upplaga av Bürstner Ixeo Time 726 G, som bara finns i 20 exemplar. Med andra ord är det först till kvarn som gäller.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-09-22 07:17

 • Tabbert Da Vinci 490 TD: Lockar till ett leende

  Tabbert Da Vinci 490 TD: Lockar till ett leende

  Da Vinci. Bara namnet i sig förpliktar. Nu har vi emellertid inte med den italienske allkonstnären Leonardo att göra. Nej, vi har kikat på en av Tabberts versioner av Da Vinci – nämligen husvagnsmodellen 490 TD.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-09-16 06:52

 • Hobby Excellent 620 CL: Både excellent och komplett

  Hobby Excellent 620 CL: Både excellent och komplett

  Till 2021 års modellprogram lanserade Hobby tre nya husvagnsmodeller. En av de nytillkomna var Excellent 620 CL, vars planlösning fanns sedan tidigare fast i Prestigeutförande.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-09-14 07:37

 • Eura Mobil Active One 650 HS: Alkov med lounge

  Eura Mobil Active One 650 HS: Alkov med lounge

  Under de senaste åren har Husvagn & Camping sällan testat alkovhusbilar. Nu, med en yngre målgrupp som pockar på, har denna husbilstyp emellertid blivit högintressant på marknaden igen. En modell som verkligen sticker ut är Eura Mobil Active One 650 HS.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-09-08 07:25

 • Knaus Van TI Vansation 550 MF: Cool comeback!

  Knaus Van TI Vansation 550 MF: Cool comeback!

  Anser man att en plåtis är för liten och en vanlig husbil är något för stor? Då kan möjligtvis behändiga Knaus Van TI Vansation 550 MF vara något att kika närmare på.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-08-17 07:51

 • Polar 560 CTH VK Customized: Magnifik komfort

  Polar 560 CTH VK Customized: Magnifik komfort

  Åratal av erfarenhet. Svensk kvalitet. Enastående komfort. Välkommen till en provtur i en Polarvagn. Ett husvagnsmärke som tål att jämföras.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-08-11 07:08

 • Adria Adora 613 UT: Exemplarisk tvåa på hjul

  Adria Adora 613 UT: Exemplarisk tvåa på hjul

  Det har blivit allt vanligare att sälja hus eller lägenhet för att ändra livsstil och flytta ut i det fria. Husvagn & Camping har i modellen Adria Adora 613 UT funnit en exemplarisk husvagn som med råge fyller detta önskemål.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-08-05 08:13

 • Hobby Optima Ontour T65 HFL: Först hyra – sedan köpa?

  Hobby Optima Ontour T65 HFL: Först hyra – sedan köpa?

  Ligger du i startgroparna för att prova på det där som många har pratat om de senaste åren – husbilscampande – men inte vet om du ska hyra eller köpa? Hos Forsbergs Fritidscenter kan besökarna göra både och på vissa utvalda modeller.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-08-03 09:41

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1670 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 618 fristående campingplatser och 731 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 321 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2021-12

 • Husvagn & Camping 2021-11

 • Husvagn & Camping 2021-10

 • Husvagn & Camping 2021-09

 • Husvagn & Camping 2021-08

 • Husvagn & Camping Nr 7 2021

 • Husvagn & Camping 2021-06

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206