Sun Living C65 SL: Smal, smärt och smidig

Helt ny inför modellår 2022 – Sun Living C 65 SL som är en ytterst kompakt, halvintegrerad husbil.

Sun Living C65 SL: Smal, smärt och smidig

Publicerad

Stort panoramafönster och stiliga, svarta beslag på överskåpsluckorna.

Tillhör ni dem som anser att plåtisarna är något för små och de normalstora husbilarna är lite väl skrymmande? Kolla då in den sprillans nya modellen Sun Living C 65 SL som är ett alternativ någonstans mitt emellan ovan nämnda husbilskonstruktioner.

Att kalla årets mest intressanta nyhet från slovenska Sun Living för en halvintegrerad serie är en överdrift som heter duga, ty det finns i dagsläget endast en modell och det är C 65 SL. Den är för övrigt en kopia av den populära syskonmodellen S 65 SL. Vi pratar samma planlösning,möbelmoduler, designspråk – ja rubbet!

Skillnaden är den att C-husbilen är betydligt smalare än storasyskonets motsvarighet. För att ta det i siffror handlar det om 20 centimeter på bredden. Och med handen på hjärtat märks det – både i trånga gränder och stundtals även interiört.

Höga singelbäddar, eller i viss mån dubbelsäng, via bäddbreddning.

Alla ni som har siktet inställt på att besöka charmiga, pittoreska byar utmed den franska rivieran kommer att göra tummen upp. Samma betyg lär sättas av er som har tänkt att ni ska tråckla er fram bland böljande dalar och de väldoftande vinrankorna i Toscanabukten. 

C 65 SL är nämligen smal, smärt och ytterst smidig. Och samtidigt får man med sig ett bohag som är betydligt bekvämare än i en plåtis. Det är som en "riktig" husbil och ändå inte! Hänger ni med?

Kapar konstruktörerna två decimeter utvändigt på bredden, ja då får man vara beredd på att samma sak även har skett interiört. Det gäller helt enkelt att kompromissa när man jämför äpplen med päron, eller som i detta fall – denna modell med en fullvuxen husbil.

Bordsskivan kan förlängas så att alla runt sittgruppen kan få sin beskärda del.

Det finns emellertid mycket som talar för C 65 SL. Titta exempelvis på vad man får för pengarna! Få husbilar, om ens några, på den svenska marknaden kan konkurrera med kombinationen human prislapp och riklig utrustningsnivå som Sun Living erbjuder.

Här finns läge för gos (sängbreddning), förlängningsbart bord vid sittgruppen, en dold, utskjutbar sittplats bakom passagerarsätet, stort garage som inkluderar Power-Tower (laddningsuttag för cyklar, elskotrar och/eller andra elektroniska komponenter) och kompressorkyl.

Vänta, det finns fler godsaker och då tänker vi närmast på löstagbara, flyttbara lampor med integrerade USB-uttag, förvaringsutrymmen i trappstegen vid sängen, utdragbar galgstång och ett ergonomiskt hygienutrymme med en platsbesparande detalj i ett in- och utfällbart handfat.

Rakt kök med två brännare och kompressorkyl.

Finns det något på minussidan då? Golv med nivåskillnader tycker man sällan om – inledningsvis. När man väl har "bott in sig" brukar det sällan vara något problem.

Hur som helst noterar vi fyra olika nivåer från golv till tak att hålla reda på: 198 cm (centralt i husbilen), 189 cm (hygienutrymmet), 186 cm (sittgruppen) och 179 cm (vid sängen). Det är även lite knöligt att komma åt garderob och linneförråd under sängen.

Uppfattas då husbilen som trång? Nja, det vill vi inte påstå. Kanske en smula i passagen vid kök och toa. Men är man två eller fler i ett campingfordon lär man sig snabbt att alla inte kan vara uppe och springa samtidigt.

Skoskåp finns intill entrén. Handfatet är fällbart för smidig åtkomst av toan.

Är vi då förvånade över att Sun Living lanserar den här typen av smal byggnadskonstruktion? Nej, inte det minsta. Sedan drygt 15 år tillbaka ingår och tillverkas detta instegsvarumärke av storsäljande Adria, vid deras toppmoderna fabrik i Novo Mesto.

Då Adria redan har den här typen av fordon i sin sortimentportfölj (Compact) var det ett väntat drag från den slovenska koncernen. Compact har nämligen sålt riktigt bra både på kontinenten och i Sverige. Nu är det alltså tänkt att Sun Living ska nå samma framgång med sin 2022-nyhet.

 • Hobby Maxia 495 UL: Premiumkänsla!

  Hobby Maxia 495 UL: Premiumkänsla!

  Det blir endast två modeller i inledningsskedet. Fast det är inte så bara. Maxia är en sprillans ny serie från Hobby och den är fylld med premiumkänsla.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-19 07:35

 • Bürstner Copa C 500 Active: Flexibel familjevan

  Bürstner Copa C 500 Active: Flexibel familjevan

  Plåtisar i all ära. Fast vill ni ha ett ännu mindre campingfordon som samtidigt ska agera personbil, ja då kan Bürstners charmiga Copa C 500 Active vara ett hett alternativ.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-16 07:08

 • Knaus Südwind 460 EU: Nätt 60-åring i fräck skrud

  Knaus Südwind 460 EU: Nätt 60-åring i fräck skrud

  1962 lanserade Knaus sin första Südwind. Således har vi med en 60-årsjubilar att göra. Vi har valt att titta på en av de små vagnarna som har en klassisk och mycket omtyckt planlösning – 460 EU.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-10 06:29

 • Weinsberg Caracito 450 FU: Bara el såklart!

  Weinsberg Caracito 450 FU: Bara el såklart!

  Okomplicerad och utan gasol. Weinsberg CaraCito som bara drivs med el känns verkligen rätt i tiden. Det kan även konstateras att ingen av de fem olika modellerna gör några större hål i plånboken. Vi har kikat på 450 FU med planlösningen U-sittgrupp och fransk säng.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-25 07:05

 • Pilote P696U: Liten och ändå stor

  Pilote P696U: Liten och ändå stor

  Franska tillverkare kan det där med att trolla. I alla fall med husbilar. För att få ett litet campingfordon på under sju meter att bli stort krävs nämligen ingenjörskonst på hög nivå. I detta fall handlar det om Pilote P696U.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-21 07:49

 • Dethleffs Alpa 7820-2: Lyxigt för två

  Dethleffs Alpa 7820-2: Lyxigt för två

  En husbil byggd för två personer. Då betyder det väl ett litet, smidigt och behändigt fordon? Så borde det kanske vara, men inte inom serien Dethleffs Alpa – för där är hela kvintetten husbilar resliga av sig.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-19 07:20

 • Adria Alpina 583 LP: Redo för en vargavinter

  Adria Alpina 583 LP: Redo för en vargavinter

  Sveriges mest sålda husvagnsmärke de senaste åren. Egentligen behöver man inte säga mer än så. Det talar sitt tydliga språk. Adria är både designade och utrustade för högsta möjliga prestanda till bästa tänkbara pris. Denna gång utför vi en "favorit i repris" då vi åter sätter tänderna i en Alpina 583 LP.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-05 07:39

 • Malibu I 490 LE: Stiligt syskon

  Malibu I 490 LE: Stiligt syskon

  Klart och tydligt står det Malibu – a company of Carthago på karossidan bredvid entrédörren. När vi stiger in blir det synnerligen uppenbart att det här är ett varumärke som förpliktar och det klarar denna husbil med bravur.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-15 07:02

 • Knaus Südwind 500 FU: Ikonisk 60-åring

  Knaus Südwind 500 FU: Ikonisk 60-åring

  Visst, det var Schwalbennest (Svalboet) som lanserades allra först av Knaus 1961. Året efter kom Südwind som i allra högsta grad lever vidare som en av de mest ledande modellserierna i husvagnsbranschen – alla varumärken inkluderade.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-11 07:06

 • Hymer ML-T 570 Crossover: Grovmönstrat äventyr

  Hymer ML-T 570 Crossover: Grovmönstrat äventyr

  Hymer ML-T 570 Crossover är inte bara en udda husbil. Den är kaxigast i klassen och inbjuder till något som de konventionella husbilarna aldrig kommer att mäkta med – ett äventyr även vid sidan av vägen!

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-03 06:19

 • Dethleffs C´Joy 480 FSH: Prispressad serie

  Dethleffs C´Joy 480 FSH: Prispressad serie

  Finnes: Välrenommerat varumärke. Synnerligen prisvänlig vagn. Låg vikt. Fem olika skepnader. Sökes: Nytillkomna campare som inte vill offra en halv förmögenhet på en sprillans ny husvagn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-01 07:40

 • Weinsberg CaraCore 700 MEG: Specialbyggd!

  Weinsberg CaraCore 700 MEG: Specialbyggd!

  Är verkligen Weinsberg ett instegsmärke? Svaret blir nog både ja och nej, beroende på vem eller vilka man frågar. Pratar vi koncernspråk och syskonen Knaus och Tabbert, blir svaret naturligtvis ja. När Husvagn & Camping kikar på helintegrerade CaraCore 700 MEG lutar det betydligt mer åt ett nej.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-02-11 08:45

 • Sunlight Cliff 600 RT Adventure: Vanlife de Luxe

  Sunlight Cliff 600 RT Adventure: Vanlife de Luxe

  Sunlight må vara ett varumärke som prismässigt ingår i kategorin "något billigare". Men när vi sätter tänderna i deras Cliff 600 RT Adventure Edition med pop-up-tak blir vi en smula förvånade. Det har nämligen inte snålats in på en enda pinal.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-02-09 07:06

 • Caravelair Artica 542: Made in France

  Caravelair Artica 542: Made in France

  En trotjänare gör nu en spännande entré på den svenska husvagnsmarknaden – Caravelair. Vi åkte ut till Mobilen Stockholm och satte tänderna i modellen Artica 542.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-02-07 08:45

 • Polar 650 BSA Selected: Made in Norrland 2.0

  Polar 650 BSA Selected: Made in Norrland 2.0

  Du bor lika bra som alltid. Nu har emellertid Polars exteriör fått en skjuts i modern riktning. Detta via en närmast pampig bakgavel som automatisk för tankarna till husbilar i Liner-segmentet.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-02-02 07:44

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1701 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 760 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

 • Husvagn & Camping 2022-04

 • Husvagn & Camping 2022-03

 • Husvagn & Camping 2022-02

 • Husvagn & Camping 2022-01

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206