Sun Living C65 SL: Smal, smärt och smidig

Helt ny inför modellår 2022 – Sun Living C 65 SL som är en ytterst kompakt, halvintegrerad husbil.

Sun Living C65 SL: Smal, smärt och smidig

Publicerad

Stort panoramafönster och stiliga, svarta beslag på överskåpsluckorna.

Tillhör ni dem som anser att plåtisarna är något för små och de normalstora husbilarna är lite väl skrymmande? Kolla då in den sprillans nya modellen Sun Living C 65 SL som är ett alternativ någonstans mitt emellan ovan nämnda husbilskonstruktioner.

Att kalla årets mest intressanta nyhet från slovenska Sun Living för en halvintegrerad serie är en överdrift som heter duga, ty det finns i dagsläget endast en modell och det är C 65 SL. Den är för övrigt en kopia av den populära syskonmodellen S 65 SL. Vi pratar samma planlösning,möbelmoduler, designspråk – ja rubbet!

Skillnaden är den att C-husbilen är betydligt smalare än storasyskonets motsvarighet. För att ta det i siffror handlar det om 20 centimeter på bredden. Och med handen på hjärtat märks det – både i trånga gränder och stundtals även interiört.

Höga singelbäddar, eller i viss mån dubbelsäng, via bäddbreddning.

Alla ni som har siktet inställt på att besöka charmiga, pittoreska byar utmed den franska rivieran kommer att göra tummen upp. Samma betyg lär sättas av er som har tänkt att ni ska tråckla er fram bland böljande dalar och de väldoftande vinrankorna i Toscanabukten. 

C 65 SL är nämligen smal, smärt och ytterst smidig. Och samtidigt får man med sig ett bohag som är betydligt bekvämare än i en plåtis. Det är som en "riktig" husbil och ändå inte! Hänger ni med?

Kapar konstruktörerna två decimeter utvändigt på bredden, ja då får man vara beredd på att samma sak även har skett interiört. Det gäller helt enkelt att kompromissa när man jämför äpplen med päron, eller som i detta fall – denna modell med en fullvuxen husbil.

Bordsskivan kan förlängas så att alla runt sittgruppen kan få sin beskärda del.

Det finns emellertid mycket som talar för C 65 SL. Titta exempelvis på vad man får för pengarna! Få husbilar, om ens några, på den svenska marknaden kan konkurrera med kombinationen human prislapp och riklig utrustningsnivå som Sun Living erbjuder.

Här finns läge för gos (sängbreddning), förlängningsbart bord vid sittgruppen, en dold, utskjutbar sittplats bakom passagerarsätet, stort garage som inkluderar Power-Tower (laddningsuttag för cyklar, elskotrar och/eller andra elektroniska komponenter) och kompressorkyl.

Vänta, det finns fler godsaker och då tänker vi närmast på löstagbara, flyttbara lampor med integrerade USB-uttag, förvaringsutrymmen i trappstegen vid sängen, utdragbar galgstång och ett ergonomiskt hygienutrymme med en platsbesparande detalj i ett in- och utfällbart handfat.

Rakt kök med två brännare och kompressorkyl.

Finns det något på minussidan då? Golv med nivåskillnader tycker man sällan om – inledningsvis. När man väl har "bott in sig" brukar det sällan vara något problem.

Hur som helst noterar vi fyra olika nivåer från golv till tak att hålla reda på: 198 cm (centralt i husbilen), 189 cm (hygienutrymmet), 186 cm (sittgruppen) och 179 cm (vid sängen). Det är även lite knöligt att komma åt garderob och linneförråd under sängen.

Uppfattas då husbilen som trång? Nja, det vill vi inte påstå. Kanske en smula i passagen vid kök och toa. Men är man två eller fler i ett campingfordon lär man sig snabbt att alla inte kan vara uppe och springa samtidigt.

Skoskåp finns intill entrén. Handfatet är fällbart för smidig åtkomst av toan.

Är vi då förvånade över att Sun Living lanserar den här typen av smal byggnadskonstruktion? Nej, inte det minsta. Sedan drygt 15 år tillbaka ingår och tillverkas detta instegsvarumärke av storsäljande Adria, vid deras toppmoderna fabrik i Novo Mesto.

Då Adria redan har den här typen av fordon i sin sortimentportfölj (Compact) var det ett väntat drag från den slovenska koncernen. Compact har nämligen sålt riktigt bra både på kontinenten och i Sverige. Nu är det alltså tänkt att Sun Living ska nå samma framgång med sin 2022-nyhet.

 • Weinsberg CaraOne 400 LK: För den lilla familjen

  Weinsberg CaraOne 400 LK: För den lilla familjen

  Är det möjligt att bygga en barnkammarmodell med våningssäng i en husvagn som endast är fyra meter invändigt? Jodå, Weinsberg kan minsann och det via sin CaraOne 400 LK.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-01-18 07:43

 • Knaus Van TI Vansation 640 MEG: Manlig sensation

  Knaus Van TI Vansation 640 MEG: Manlig sensation

  Modellserien Knaus Van TI Vansation gjorde en bejublad comeback under fjolåret. Nu utökas duon med en tredje medlem, som till skillnad från sina syskon är byggd på MAN.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-01-14 07:10

 • Hobby Beachy 420: Strandraggaren

  Hobby Beachy 420: Strandraggaren

  Årets mest iögonfallande nyhet från Hobby är utan tvekan husvagnsserien Beachy. En unik konstruktion som är starkt inspirerad av vanlife-trenden, ty det flirtas hej vilt med målgruppen – unga nytillkomna campare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-01-11 07:54

 • Bürstner Kampen 4x4: Fyrhjulsdriven skogsmulle

  Bürstner Kampen 4x4: Fyrhjulsdriven skogsmulle

  Den har tvåhjulsdrift tills du trycker på knappen till vänster om ratten. Vips, så har plåtisen Bürstner Campeo 4x4 förvandlat sig till ett skogsmullecampande fordon som kan brukas även offroad.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-01-04 07:03

 • Kabe Estate 520 XL: Omarbetad efterföljare

  Kabe Estate 520 XL: Omarbetad efterföljare

  En helt ny husvagn har presenterat sig. Estate heter serien som är en reviderad arvinge till Kabes populära Classic. Vi har kikat på 520 XL som har fransk bädd.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-12-20 07:01

 • Eriba Touring 820: Handbyggd 007

  Eriba Touring 820: Handbyggd 007

  Tänk er en handbyggd husvagn. Ett campingfordon som dessutom tagit hem en triumf i ärofyllda Red Dot Design Award (2019). Alldeles riktigt, det handlar om den unika, smakfulla och minst sagt sofistikerade Eriba Touring 820.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-12-13 07:41

 • Chausson X550: Nutid eller framtid?

  Chausson X550: Nutid eller framtid?

  Innovativt och futuristiskt. Dessa ledord tar Chausson allt som oftast till när de lanserar nya spännande fordon – korta och übercharmiga X550 Exclusive Line är inget undantag.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-12-08 07:45

 • McLouis MC4 873G: För livsnjutare – av livsnjutare

  McLouis MC4 873G: För livsnjutare – av livsnjutare

  Mellanklassfordon med premiumlook. Beskrivningen stämmer till punkt och pricka när det gäller italienska McLouis. Vi har provat modellen 873G med höga långbäddar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-11-24 07:27

 • Polar 680 QB VK Customized: Femstjärnig vistelse

  Polar 680 QB VK Customized: Femstjärnig vistelse

  I väntan på att 2022-modellerna ska rulla in till återförsäljarna sätter vi klorna i en baddare från 2021 som bjuder på stjärnglans – Polar 680.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-11-18 07:37

 • LMC Style 582 K: Premiärvagnen

  LMC Style 582 K: Premiärvagnen

  Tillhör ni dem som hyrt husvagn under året och känt – det här är vår grej! Går ni kanske nu och funderar på att köpa en sprillans ny vagn som ska tilltala såväl er som barnen och plånboken? Då kan LMC Style 582 K vara fordonet ni ska kika närmare på.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-11-16 07:02

 • Etrusco I 7400 QB: Modern miljö

  Etrusco I 7400 QB: Modern miljö

  Tilltalas ni av tysk ingenjörskonst? Går ni samtidigt igång på ett modernt designspråk? Husbilstillverkaren Etrusco står för både och, med det bästa från två världar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-11-12 07:00

 • Kabe Ametist 560 GLE: För alla med höga krav

  Kabe Ametist 560 GLE: För alla med höga krav

  Ametist kommer från grekiskan och betyder icke berusad. Smyckestenen ansågs nämligen ha tillnyktrande effekt. Denna ädelsten finns runt om i hela världen, även om vi i Sverige gärna vill slå oss för bröstet och propagera för att vi har de allra finaste – fast då som en husvagnsserie hos Kabe.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-10-26 07:28

 • Roller Team Kronos 274 TL: Stilig 20-åring

  Roller Team Kronos 274 TL: Stilig 20-åring

  Ute efter en husbil som är ämnad för barnfamiljer? Vill man samtidigt ha en ljus och modern inredning samt en prislapp som inte gör ett stort hål plånboken, ja då bör man inspektera Roller Team Kronos 274 TL.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-10-22 07:57

 • Hobby OnTour 470 UL: Storleken är inte allt

  Hobby OnTour 470 UL: Storleken är inte allt

  Störst går först och "bigger is better". Det finns massvis med uttryck som anspelar på att ju större saker och ting är, desto bättre är de. Lilla, resevänliga Hobby OnTour 470 UL bevisar i flera fall motsatsen.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-10-18 07:45

 • Carthago Chic C-Line I 4.9 LE L: Glitter och glamour

  Carthago Chic C-Line I 4.9 LE L: Glitter och glamour

  Carthago chic c-line är en premiumserie med stort P. Står det dessutom superior på karossen, ja då har man tillgång till den mest exklusiva varianten som närapå snuddar vid en Liner. Vi har kikat på modellen I 4.9 LE L som har de populära singelbäddarna.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-10-11 07:19

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1680 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 637 fristående campingplatser och 741 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 302 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-01

 • Husvagn & Camping 2021-12

 • Husvagn & Camping 2021-11

 • Husvagn & Camping 2021-10

 • Husvagn & Camping 2021-09

 • Husvagn & Camping 2021-08

 • Husvagn & Camping Nr 7 2021

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206