Kabe Estate 520 XL: Omarbetad efterföljare

Kabe Estate 520 XL: Omarbetad efterföljare

Publicerad

En helt ny husvagn har presenterat sig. Estate heter serien som är en reviderad arvinge till Kabes populära Classic. Vi har kikat på 520 XL som har fransk bädd.

Det första som slår mig när nosen passerar entrédörren är – wow, det här var något nytt. Det är lite Ikea. Och inte på något negativt sätt, som när man en gång i tiden rev sitt hår och ondgjorde sig över att det alltid saknades en skruv eller två i förpackningen.

Nej, jag menar det Ikea som sedan många år tillbaka står för något som i allra högst grad belyser stolthet, fräschör och modernism, och som samtidigt väcker nyfikenhet hos kunderna.

Kabe har haft ett tydligt fokus på "Made in Sweden" – med allt vad det innebär – i detta nybygge. Deras utvecklingschef Tina Andersson har varit engagerad i arbetet från start till mål och eftersom husvagnsserien vänder sig till en yngre målgrupp har de uppdaterat interiören och skapat ett formspråk som tydligt visar vad produkten står för.

Visst känns det nytt och fräscht med det gröna tyget Appleton i sittgruppen?

När Estate nu tar över stafettpinnen tar dessa vagnar givetvis med sig de grundläggande värdena som tio år gamla Classic alltid har haft.

Den omarbetade efterföljaren är fortfarande en husvagnsserie som tydligt inriktar sig på en målgrupp som önskar en prisvärd kvalitetsvagn som kan användas hela året. Samtidigt är Estate något helt nytt och fräscht. Exteriören är både modern och kaxig med sina släta karossidor.

Detaljer som svarta fönsterkarmar och kontrastrika rödsvarta dekaler med 3D-känsla fyller bara på wow-feelingen. Nytt jämfört med de tidigare Classicvagnarna är att de byggs på ett chassi från Knott med självjusterande bromsar.

Annorlunda kontrast i hallen. Till vänster om kyl/frys gäller träfolie och till höger vita luckor. Den lilla bilden visar tydligare den komforthöga franska sängen.

Den interiöra designen präglas av ett enkelt och stilrent formspråk. Inspirationen har tydligen hämtats från de funktionella 50-talsköken med sina vinklade skjutluckor, och inte från Ikea som jag ville påskina.

Formgivningen löper konsekvent genom hela vagnen, med raka porslinsskåp i köksdelen som linjerar med överskåpen i sitt- och sovrumsmiljöerna. Överskåpens matta, vita folie inkluderar en träkantslist som skapar en stilsäker kontrast till underskåpens nya mörka träfolie. Effekten förstärks av frostade, belysta partier i vagnens hörndelar och stående belysta sektioner som avdelare mellan kök och sittgrupp.

Med handen på hjärtat känns allting väldigt up to date och det understryks av flera spännande inredningsdetaljer som exempelvis läslampor med USB-uttag och mattsvarta handtag/kökskran.

Även i köksavdelningen har Estate kombinationen: vitt och träfolie.

Även om den här vagnsflottan tar över rollen som Kabes så kallade instegsserie tummas det inte på kvaliteten. Nej, Estate förfogar över samma inbyggda värden som de mer påkostade syskonserierna har. Säkerhet, komfort och trygga åretruntegenskaper – allt är packat och klart.

Det finns vattenburen golvvärme, brandvarnare, läckindikator, tv-antenn, stereo, inbyggda högtalare, router, USB-uttag, mängder av LED-belysning, 80 Ah batteri, vädringslucka och skidfack för att nämna ett axplock. Totalt finns det tio olika modeller, fördelat på 14 planlösningar i storlekarna 470, 520, 560, 600, 660 och baddaren 780.

Till sist: Kolla in den spännande kulören på tyget i sittgruppen. Den heter Appleton och känns precis som övrig inredning mycket fräsch och nästan på gränsen till lite vågad. Naturligtvis finns det även ett mer konventionellt alternativ i svarta Belleville om det gröna tyget inte tilltalar. 

Snyggt och elegant även i hygienutrymmet – och nu med svart vattenkran.

 • Pilote G781 FGJ: Sofistikerad!

  Pilote G781 FGJ: Sofistikerad!

  Dags att sätta tänderna i ännu en fransos. Denna gång en helintegrerad Pilote G781 FGJ. Ett varumärke som har börjat prenumerera på en framskjuten placering i registreringsstatistiken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-21 07:01

 • Kabe Estate 470 GLE: Liten vagn för stora behov

  Kabe Estate 470 GLE: Liten vagn för stora behov

  Ute efter en liten vagn för två med singelbäddar som dessutom är vinterutrustad? Det är ingen enkel ekvation att få till. Men Kabe har lyckats och Estate 470 GLE har alla förutsättningar att både bli en favorit och en volymsäljare av stora mått.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-18 07:29

 • Hobby De Luxe 400 SFe: Liten som är stor favorit

  Hobby De Luxe 400 SFe: Liten som är stor favorit

  Små, lättdragna vagnar har blivit alltmer populära de senaste två åren. En av storsäljarna på den svenska marknaden är Hobby De Luxe 400 SFe med sänglösningen fransk bädd.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-15 07:41

 • Etrusco T 7400 SBC: Trevlig nykomling

  Etrusco T 7400 SBC: Trevlig nykomling

  Vad får man om man kombinerar tysk ingenjörskonst med italiensk känsla för design. Rätt svar är Etrusco. Det är ingen ny sheriff som har kommit till staden, men väl en trevlig nykomling på husbilsmarknaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-11 07:07

 • Knaus Sport 450 FU E.Power – utan gasol

  Knaus Sport 450 FU E.Power – utan gasol

  Utvecklingen sker i rasande takt. Så även inom fordonsindustrin. Av den anledningen har vi valt att kika på en gasolfri husvagn denna gång. Något som var snudd på otänkbart för tio år sedan. Mina damer och herrar – välkomna till Knaus Sport E.POWER Selection.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-25 06:54

 • Karmann Davis 620 Lifestyle: En färgstark klassiker

  Karmann Davis 620 Lifestyle: En färgstark klassiker

  Alla goda ting är tre. Elegans. Komfort. Smarta lösningar. Allt detta står klassiska Karmann Mobil för. Vi har tagit en provtur i deras Davis 620 Lifestyle.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-19 07:30

 • Eura Mobil Profila T 696 EB: Premiumprofilering

  Eura Mobil Profila T 696 EB: Premiumprofilering

  Samma höga kvalitetsstämpel som tidigare – fast ännu ett snäpp bättre. Nu finns nämligen två modeller av halvintegrerade Eura Mobil Profila med Mercedeschassi.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-17 06:42

 • Dethleffs Beduin Scandinavia 550 SE: Massvis med plus

  Dethleffs Beduin Scandinavia 550 SE: Massvis med plus

  Tysk ingenjörskonst när den är som allra bäst. Denna gång tog vi oss an en Dethleffs Beduin Scandinavia 550 SE.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-11 07:46

 • Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Vad sägs om sofistikerat och elegant, samtidigt som husbilen är fullsmetad med smarta och genomtänkta detaljer som gör campandet till en fröjd? Välkommen till det treaxlade flaggskeppet Dethleffs Globetrotter XLI 7850-2 DBM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-30 06:22

 • Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Ofta pratar vi om fransk charm, italiensk design och tysk ingenjörskonst. Men vad händer om man tar det sistnämnda och kryddar med de första två? Jo, något som i allra högsta grad påminner om Malibu.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-28 06:05

 • Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Finns det någon medelstor, enaxlad husvagn på den svenska marknaden som klarar av att förse sju personer med både bra och humana sovplatser? Tro det eller ej, men svaret är faktiskt ja. Häng med när vi kollar in Polar Edition 620 FWCA.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-26 06:12

 • Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  60 års erfarenhet av husvagnsbyggande, men tämligen okända på den svenska marknaden. Nu görs det en satsning på franska Caravelair – med fyra återförsäljare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-21 07:44

 • Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  För cirka tio år sedan var alkovmodeller mer eller mindre dödsdömda, ja till och med utrotningshotade. Det mesta går emellertid i cykler och även om halv- och helintegrerade husbilar är populärare är inte "husbilarna med en bula på taket" på något vis ute ur leken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-02 07:35

 • Rapido M66: Fabulös fransos

  Rapido M66: Fabulös fransos

  För lite drygt två år sedan testade Husvagn & Camping husbilen Rapido M96. En modell som då var ny på marknaden. Nu är det dags att sätta tänderna i syskonet M66.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-29 06:49

 • Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Bland dryga dussinet olika husvagnmodeller inom Dethleffs Nomad finns det en ny planlösning för i år. En mycket öppen sådan. Det är med förtjusning vi tar oss an Nomad 520 ELT, som finns att beskåda hos DS Husvagnar i Hörby.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-26 06:16

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206