Kabe Estate 520 XL: Omarbetad efterföljare

Kabe Estate 520 XL: Omarbetad efterföljare

Publicerad

En helt ny husvagn har presenterat sig. Estate heter serien som är en reviderad arvinge till Kabes populära Classic. Vi har kikat på 520 XL som har fransk bädd.

Det första som slår mig när nosen passerar entrédörren är – wow, det här var något nytt. Det är lite Ikea. Och inte på något negativt sätt, som när man en gång i tiden rev sitt hår och ondgjorde sig över att det alltid saknades en skruv eller två i förpackningen.

Nej, jag menar det Ikea som sedan många år tillbaka står för något som i allra högst grad belyser stolthet, fräschör och modernism, och som samtidigt väcker nyfikenhet hos kunderna.

Kabe har haft ett tydligt fokus på "Made in Sweden" – med allt vad det innebär – i detta nybygge. Deras utvecklingschef Tina Andersson har varit engagerad i arbetet från start till mål och eftersom husvagnsserien vänder sig till en yngre målgrupp har de uppdaterat interiören och skapat ett formspråk som tydligt visar vad produkten står för.

Visst känns det nytt och fräscht med det gröna tyget Appleton i sittgruppen?

När Estate nu tar över stafettpinnen tar dessa vagnar givetvis med sig de grundläggande värdena som tio år gamla Classic alltid har haft.

Den omarbetade efterföljaren är fortfarande en husvagnsserie som tydligt inriktar sig på en målgrupp som önskar en prisvärd kvalitetsvagn som kan användas hela året. Samtidigt är Estate något helt nytt och fräscht. Exteriören är både modern och kaxig med sina släta karossidor.

Detaljer som svarta fönsterkarmar och kontrastrika rödsvarta dekaler med 3D-känsla fyller bara på wow-feelingen. Nytt jämfört med de tidigare Classicvagnarna är att de byggs på ett chassi från Knott med självjusterande bromsar.

Annorlunda kontrast i hallen. Till vänster om kyl/frys gäller träfolie och till höger vita luckor. Den lilla bilden visar tydligare den komforthöga franska sängen.

Den interiöra designen präglas av ett enkelt och stilrent formspråk. Inspirationen har tydligen hämtats från de funktionella 50-talsköken med sina vinklade skjutluckor, och inte från Ikea som jag ville påskina.

Formgivningen löper konsekvent genom hela vagnen, med raka porslinsskåp i köksdelen som linjerar med överskåpen i sitt- och sovrumsmiljöerna. Överskåpens matta, vita folie inkluderar en träkantslist som skapar en stilsäker kontrast till underskåpens nya mörka träfolie. Effekten förstärks av frostade, belysta partier i vagnens hörndelar och stående belysta sektioner som avdelare mellan kök och sittgrupp.

Med handen på hjärtat känns allting väldigt up to date och det understryks av flera spännande inredningsdetaljer som exempelvis läslampor med USB-uttag och mattsvarta handtag/kökskran.

Även i köksavdelningen har Estate kombinationen: vitt och träfolie.

Även om den här vagnsflottan tar över rollen som Kabes så kallade instegsserie tummas det inte på kvaliteten. Nej, Estate förfogar över samma inbyggda värden som de mer påkostade syskonserierna har. Säkerhet, komfort och trygga åretruntegenskaper – allt är packat och klart.

Det finns vattenburen golvvärme, brandvarnare, läckindikator, tv-antenn, stereo, inbyggda högtalare, router, USB-uttag, mängder av LED-belysning, 80 Ah batteri, vädringslucka och skidfack för att nämna ett axplock. Totalt finns det tio olika modeller, fördelat på 14 planlösningar i storlekarna 470, 520, 560, 600, 660 och baddaren 780.

Till sist: Kolla in den spännande kulören på tyget i sittgruppen. Den heter Appleton och känns precis som övrig inredning mycket fräsch och nästan på gränsen till lite vågad. Naturligtvis finns det även ett mer konventionellt alternativ i svarta Belleville om det gröna tyget inte tilltalar. 

Snyggt och elegant även i hygienutrymmet – och nu med svart vattenkran.

 • Weinsberg CaraOne 400 LK: För den lilla familjen

  Weinsberg CaraOne 400 LK: För den lilla familjen

  Är det möjligt att bygga en barnkammarmodell med våningssäng i en husvagn som endast är fyra meter invändigt? Jodå, Weinsberg kan minsann och det via sin CaraOne 400 LK.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-01-18 07:43

 • Knaus Van TI Vansation 640 MEG: Manlig sensation

  Knaus Van TI Vansation 640 MEG: Manlig sensation

  Modellserien Knaus Van TI Vansation gjorde en bejublad comeback under fjolåret. Nu utökas duon med en tredje medlem, som till skillnad från sina syskon är byggd på MAN.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-01-14 07:10

 • Hobby Beachy 420: Strandraggaren

  Hobby Beachy 420: Strandraggaren

  Årets mest iögonfallande nyhet från Hobby är utan tvekan husvagnsserien Beachy. En unik konstruktion som är starkt inspirerad av vanlife-trenden, ty det flirtas hej vilt med målgruppen – unga nytillkomna campare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-01-11 07:54

 • Bürstner Kampen 4x4: Fyrhjulsdriven skogsmulle

  Bürstner Kampen 4x4: Fyrhjulsdriven skogsmulle

  Den har tvåhjulsdrift tills du trycker på knappen till vänster om ratten. Vips, så har plåtisen Bürstner Campeo 4x4 förvandlat sig till ett skogsmullecampande fordon som kan brukas även offroad.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-01-04 07:03

 • Sun Living C65 SL: Smal, smärt och smidig

  Sun Living C65 SL: Smal, smärt och smidig

  Tillhör ni dem som anser att plåtisarna är något för små och de normalstora husbilarna är lite väl skrymmande? Kolla då in den sprillans nya modellen Sun Living C 65 SL som är ett alternativ någonstans mitt emellan ovan nämnda husbilskonstruktioner.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-12-17 07:23

 • Eriba Touring 820: Handbyggd 007

  Eriba Touring 820: Handbyggd 007

  Tänk er en handbyggd husvagn. Ett campingfordon som dessutom tagit hem en triumf i ärofyllda Red Dot Design Award (2019). Alldeles riktigt, det handlar om den unika, smakfulla och minst sagt sofistikerade Eriba Touring 820.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-12-13 07:41

 • Chausson X550: Nutid eller framtid?

  Chausson X550: Nutid eller framtid?

  Innovativt och futuristiskt. Dessa ledord tar Chausson allt som oftast till när de lanserar nya spännande fordon – korta och übercharmiga X550 Exclusive Line är inget undantag.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-12-08 07:45

 • McLouis MC4 873G: För livsnjutare – av livsnjutare

  McLouis MC4 873G: För livsnjutare – av livsnjutare

  Mellanklassfordon med premiumlook. Beskrivningen stämmer till punkt och pricka när det gäller italienska McLouis. Vi har provat modellen 873G med höga långbäddar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-11-24 07:27

 • Polar 680 QB VK Customized: Femstjärnig vistelse

  Polar 680 QB VK Customized: Femstjärnig vistelse

  I väntan på att 2022-modellerna ska rulla in till återförsäljarna sätter vi klorna i en baddare från 2021 som bjuder på stjärnglans – Polar 680.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-11-18 07:37

 • LMC Style 582 K: Premiärvagnen

  LMC Style 582 K: Premiärvagnen

  Tillhör ni dem som hyrt husvagn under året och känt – det här är vår grej! Går ni kanske nu och funderar på att köpa en sprillans ny vagn som ska tilltala såväl er som barnen och plånboken? Då kan LMC Style 582 K vara fordonet ni ska kika närmare på.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-11-16 07:02

 • Etrusco I 7400 QB: Modern miljö

  Etrusco I 7400 QB: Modern miljö

  Tilltalas ni av tysk ingenjörskonst? Går ni samtidigt igång på ett modernt designspråk? Husbilstillverkaren Etrusco står för både och, med det bästa från två världar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-11-12 07:00

 • Kabe Ametist 560 GLE: För alla med höga krav

  Kabe Ametist 560 GLE: För alla med höga krav

  Ametist kommer från grekiskan och betyder icke berusad. Smyckestenen ansågs nämligen ha tillnyktrande effekt. Denna ädelsten finns runt om i hela världen, även om vi i Sverige gärna vill slå oss för bröstet och propagera för att vi har de allra finaste – fast då som en husvagnsserie hos Kabe.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-10-26 07:28

 • Roller Team Kronos 274 TL: Stilig 20-åring

  Roller Team Kronos 274 TL: Stilig 20-åring

  Ute efter en husbil som är ämnad för barnfamiljer? Vill man samtidigt ha en ljus och modern inredning samt en prislapp som inte gör ett stort hål plånboken, ja då bör man inspektera Roller Team Kronos 274 TL.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-10-22 07:57

 • Hobby OnTour 470 UL: Storleken är inte allt

  Hobby OnTour 470 UL: Storleken är inte allt

  Störst går först och "bigger is better". Det finns massvis med uttryck som anspelar på att ju större saker och ting är, desto bättre är de. Lilla, resevänliga Hobby OnTour 470 UL bevisar i flera fall motsatsen.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-10-18 07:45

 • Carthago Chic C-Line I 4.9 LE L: Glitter och glamour

  Carthago Chic C-Line I 4.9 LE L: Glitter och glamour

  Carthago chic c-line är en premiumserie med stort P. Står det dessutom superior på karossen, ja då har man tillgång till den mest exklusiva varianten som närapå snuddar vid en Liner. Vi har kikat på modellen I 4.9 LE L som har de populära singelbäddarna.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-10-11 07:19

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1680 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 637 fristående campingplatser och 741 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 302 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-01

 • Husvagn & Camping 2021-12

 • Husvagn & Camping 2021-11

 • Husvagn & Camping 2021-10

 • Husvagn & Camping 2021-09

 • Husvagn & Camping 2021-08

 • Husvagn & Camping Nr 7 2021

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206