Weinsberg CaraOne 400 LK: För den lilla familjen

Bra med plats i sittgruppen där dynklädseln har fläckskyddande material.

Weinsberg CaraOne 400 LK: För den lilla familjen

Publicerad

400 LK är tillsammans med 390 PUH och 390 QD minst i syskonskaran CaraOne.

Är det möjligt att bygga en barnkammarmodell med våningssäng i en husvagn som endast är fyra meter invändigt? Jodå, Weinsberg kan minsann och det via sin CaraOne 400 LK.

Liten dragbil, eller kanske rent av en elbil med dragkrok? Kanske tunn plånbok också? Vad gör man då om man vill skaffa en sprillans ny husvagn för att förgylla både barnens och sitt eget friluftsbehov?

Jo, man tar sikte på Weinsberg CaraOne 400 LK – en vagn som är både liten och lätt och inte kräver en suv som dragbil. Dessutom kostar den inte skjortan heller och sist men inte minst – den är barnkammar-utrustad med våningssäng alldeles intill entrén.

Våningssängen inkluderar givetvis stege och fallskydd.

Barnlamporna har dubbla funktioner.

Där har småttingarna sitt eget krypin framåt kvällskvisten. De har var sitt fönster och dito "smajl-lampa" med dubbla funktioner. Trycker kidsen på figurens högra öga får de läsbelysning, trycker de i gengäld på smajlfigurens vänstra öga träder ett blått sken fram i form av så kallad nattbelysning.

Tummen upp gör säkerligen de barn som är en smula mörkrädda och inte känner sig bekväma med att ha föräldrarnas lugnande famn på avstånd. Mamma och pappa har i sin tur ingen fast säng i detta fordon utan de får nöja sig med den bäddbara sittgruppen.

Inte så underligt då vagnens innermått knappt överskrider fyra meter. I soffan är det sällan eller aldrig lika bekvämt som att sova i en "riktig" säng, men har man en kropp som inte har passerat bäst före-datum brukar det inte uppstå några problem.

En tunn bäddmadrass att lägga ovanpå dynorna kan mycket väl göra susen och boosta bekvämligheten rejält.

När vagnen är så liten som denna, ja då har tillverkarna tvingats att trolla med knäna. Och det har Weinsberg lyckats riktigt bra med. Kanske inte på nivå med Joe Labero, men som sagt bättre än bra har resultatet blivit.

I denna avdelning kan man även hänga ytterplagg och nyttja platsen som ett torkrum.

Det är bara i köket som skåpen är vita.

Exempelvis är toaletten större än vi hade förväntat oss. Dessutom finns här bra med förvaringsutrymmen samt diverse detaljer som krokar och toalettrulleshållare. Ett takfönster ombesörjer ventilation. Vi noterar även en handduksstång i taket som gör att man kan använda utrymmet som torkrum för våta ytterplagg.

Förvaringsmässigt finns det en exteriör lastlucka på karossens högersida. Garderoben mäter 114 x 59 x 59 centimeter (höjd/bredd/djup). Där saknas såväl belysning som takventil, vilket kanske inte är så underligt med tanke på vagnens ytterst modesta prislapp.

Något linneförråd finns inte. Däremot två rymliga överskåp i vagnens frontparti. Inget av dessa, eller i köket heller för den delen, har funktionen soft close. Köket å sin sida är utrustat med rak diskbänk, god belysning, tre brännare samt golvplacerat kylskåp.

Inredningen känns både modern och genomtänkt för att vara på den här prisnivån. Vi noterar grått tyg, borstad köksbänk, kromade skåpbeslag och bruna möbelmoduler som vi klassificerar som varken mörka eller ljusa.

I sittgruppen är dessutom ljuset till belåtenhet. Det är kombinationen av takfönster, två fönster, hörn- samt mysbelysning ovanför överskåpen som skapar en ytterst trivsam avdelning för samkväm när inte vädrets makter tillåter utomhusvistelse i förtältet. 

Finns det USB-uttag? Japp! Hur är det med hagelresistent GPR-tak då? Jodå, det är också på plats! Stål- eller aluminiumfälgar på denna prispressade minsting? Givetvis det sistnämnda – det ska ju se lite coolt ut också!

 • Adria Action Sport 391 LH: Charmtroll med mer attityd

  Adria Action Sport 391 LH: Charmtroll med mer attityd

  Via coolare hjul, högre markfrigång och riktigt häftig utstrålning har Adria lyckats med konststycket att förvandla redan balla Action 391 LH till en ännu mer spännande husvagn med lite offroadkaraktär. Välkomna att inspektera den ikoniska vagnen som i viss mån fått ny skrud.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-03 07:10

 • Pilote G781 FGJ: Sofistikerad!

  Pilote G781 FGJ: Sofistikerad!

  Dags att sätta tänderna i ännu en fransos. Denna gång en helintegrerad Pilote G781 FGJ. Ett varumärke som har börjat prenumerera på en framskjuten placering i registreringsstatistiken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-21 07:01

 • Kabe Estate 470 GLE: Liten vagn för stora behov

  Kabe Estate 470 GLE: Liten vagn för stora behov

  Ute efter en liten vagn för två med singelbäddar som dessutom är vinterutrustad? Det är ingen enkel ekvation att få till. Men Kabe har lyckats och Estate 470 GLE har alla förutsättningar att både bli en favorit och en volymsäljare av stora mått.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-18 07:29

 • Hobby De Luxe 400 SFe: Liten som är stor favorit

  Hobby De Luxe 400 SFe: Liten som är stor favorit

  Små, lättdragna vagnar har blivit alltmer populära de senaste två åren. En av storsäljarna på den svenska marknaden är Hobby De Luxe 400 SFe med sänglösningen fransk bädd.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-15 07:41

 • Etrusco T 7400 SBC: Trevlig nykomling

  Etrusco T 7400 SBC: Trevlig nykomling

  Vad får man om man kombinerar tysk ingenjörskonst med italiensk känsla för design. Rätt svar är Etrusco. Det är ingen ny sheriff som har kommit till staden, men väl en trevlig nykomling på husbilsmarknaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-11 07:07

 • Knaus Sport 450 FU E.Power – utan gasol

  Knaus Sport 450 FU E.Power – utan gasol

  Utvecklingen sker i rasande takt. Så även inom fordonsindustrin. Av den anledningen har vi valt att kika på en gasolfri husvagn denna gång. Något som var snudd på otänkbart för tio år sedan. Mina damer och herrar – välkomna till Knaus Sport E.POWER Selection.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-25 06:54

 • Karmann Davis 620 Lifestyle: En färgstark klassiker

  Karmann Davis 620 Lifestyle: En färgstark klassiker

  Alla goda ting är tre. Elegans. Komfort. Smarta lösningar. Allt detta står klassiska Karmann Mobil för. Vi har tagit en provtur i deras Davis 620 Lifestyle.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-19 07:30

 • Eura Mobil Profila T 696 EB: Premiumprofilering

  Eura Mobil Profila T 696 EB: Premiumprofilering

  Samma höga kvalitetsstämpel som tidigare – fast ännu ett snäpp bättre. Nu finns nämligen två modeller av halvintegrerade Eura Mobil Profila med Mercedeschassi.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-17 06:42

 • Dethleffs Beduin Scandinavia 550 SE: Massvis med plus

  Dethleffs Beduin Scandinavia 550 SE: Massvis med plus

  Tysk ingenjörskonst när den är som allra bäst. Denna gång tog vi oss an en Dethleffs Beduin Scandinavia 550 SE.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-11 07:46

 • Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Vad sägs om sofistikerat och elegant, samtidigt som husbilen är fullsmetad med smarta och genomtänkta detaljer som gör campandet till en fröjd? Välkommen till det treaxlade flaggskeppet Dethleffs Globetrotter XLI 7850-2 DBM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-30 06:22

 • Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Ofta pratar vi om fransk charm, italiensk design och tysk ingenjörskonst. Men vad händer om man tar det sistnämnda och kryddar med de första två? Jo, något som i allra högsta grad påminner om Malibu.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-28 06:05

 • Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Finns det någon medelstor, enaxlad husvagn på den svenska marknaden som klarar av att förse sju personer med både bra och humana sovplatser? Tro det eller ej, men svaret är faktiskt ja. Häng med när vi kollar in Polar Edition 620 FWCA.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-26 06:12

 • Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  60 års erfarenhet av husvagnsbyggande, men tämligen okända på den svenska marknaden. Nu görs det en satsning på franska Caravelair – med fyra återförsäljare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-21 07:44

 • Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  För cirka tio år sedan var alkovmodeller mer eller mindre dödsdömda, ja till och med utrotningshotade. Det mesta går emellertid i cykler och även om halv- och helintegrerade husbilar är populärare är inte "husbilarna med en bula på taket" på något vis ute ur leken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-02 07:35

 • Rapido M66: Fabulös fransos

  Rapido M66: Fabulös fransos

  För lite drygt två år sedan testade Husvagn & Camping husbilen Rapido M96. En modell som då var ny på marknaden. Nu är det dags att sätta tänderna i syskonet M66.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-29 06:49

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206