Polar 650 BSA Selected: Made in Norrland 2.0

Polar 650 BSA Selected: Made in Norrland 2.0

Publicerad

Kaxiga och närmast kattliknande ljus på bakstammen.

Du bor lika bra som alltid. Nu har emellertid Polars exteriör fått en skjuts i modern riktning. Detta via en närmast pampig bakgavel som automatisk för tankarna till husbilar i Liner-segmentet.

Vi har med en enkelaxlad bjässe med lite drygt 15 kvadratmeter boyta att göra. Och det är inte vilken husvagn som helst vi sätter tänderna i – det är en Polar 650 BSA som är hämtad från deras mellanserie Selected. 

Bokstavskombinationen? Ja, den är ny för i år och i utgåva 11/2021 av Husvagn & Camping presenterade vi en parlör över hur bokstavskombinationerna ska tydas enligt Polar. I detta fall står B för bathroom, S för singlebeds och A för angle kitchen, det vill säga vinkelkök. Kort sagt är det en mycket uppskattad planlösning med stor U-soffa längst fram och ovan nämnda "bokstäver" i mitt- och akterpartiet.

Underbar komfort och tjing för en plats i ett av hörnen.

Vad skiljer då en 2022-vagn från fjolårets modell? Pratar vi exteriört har det hänt en hel del. Ja, så pass mycket att Polar själva sticker ut nosen och menar på att den är designad för nästa generation. Dels har taket blivit plant, vilket gör att det blir enklare att sätta upp såväl markis som förtält.

Sedan har vi det där som får varenda husvagnsentusiast att haja till – fram- och bakgavelns nya formspråk! Visst, designen andas fortfarande tillverkarens DNA, men oj vad mycket ungdomligare, sportigare och kaxigare de blåvita vagnarna nu har blivit. 

–Hela tiden strävar vi efter att förbättra husvagnarna och användarvänligheten. Som en tillverkare av premiumvagnar kan vi aldrig luta oss tillbaka utan bara blicka framåt, säger Polars vd Tony Ekström.

Ett kök i absolut världsklass.

Mikrovågsugnen finns under kylskåpet, mitt emot köket.

Och användarvänligt är det i allra högsta grad. Även om Selected inte är Polars "värsting" är den utrustad med närapå allt och lite till.

Visst, man kan kapa nästan 100 000 kronor om man beställer en 650 BSA Original men då får man vara utan den stora kylen, gasol- och mikrovågsugn, subwoofer, belyst vitrinskåp, Polar Connect, högtalare bak, handdukstork, lastlucka bak, gasol-uttag i koffert, extra 12V cirkulationspump, belastningsvakt, LED-belysning i garderober/sänglåda/lastlucka och i kofferten för att nämna ett axplock. 

Vill man istället blåsa på med hull och hår och beställa en svartvit Customized, ja då får man i gengäld punga ut med drygt 100 000 riksdaler ytterligare.

Populärt hos svenska husvagnscampare – singelbäddar.

Vad är det Husvagn & Camping fastnar för? I ärlighets namn är det en hel del.

Instegsgarderob med såväl klädhängare som takventil är praktiskt. Komforten i soffan är i det närmaste kunglig. Vinkelköket gjorde omedelbar succé när det lanserades och det är fullt förståeligt. Att få tillgång till en "riktig" spis och all tänkbar köksutrustning kan göra vem som helst salig av lycka. Uppfällbar huvudända gillar vi bokmalar skarpt. 

Läsbelysningen kan dessutom riktas optimalt då lamporna löper på en skena. Dessa har för övrigt integrerats med USB-laddningsuttag. Och sedan har vi ju den nya looken med moderniserad front och bakgavel förstås!

Handdukstork och ett smalt skåp i toalettavdelningen.

Skulle 650-vagnen passa er storleksmässigt, men inte planlösningen finns det ytterligare fem syskon att tillgå med antingen fransk säng eller dubbelsäng ställd såväl på längden som på tvären.

Jodå, det finns en barnkammarlösning i 650-segmentet också. Önskas kanske annan design på golv eller väggplattor? Inga problem – det finns två olika alternativ. Gillar ni inte textilvalen på bilderna? Lugn, det finns en handfull varianter att välja mellan. Ni kommer alla att bli nöjda och belåtna.

I samband med 2022-lanseringen har också Polars hemsida gjorts om. Det är en del i ett omfattande varumärkesarbete för att nå en ny generation husvagnsköpare som har hög digital närvaro.

 • Knaus Van TI Plus 650 MEG: Vägvinnande VW

  Knaus Van TI Plus 650 MEG: Vägvinnande VW

  En spännande kampanjbil med massor av utrustning. Bara ett begränsat antal kommer till Sverige. Detta lockade oss att fara till Husbilslandet i Kristinehamn för att vi skulle kunna sätta oss bakom ratten i en Knaus Van TI Plus Platinum Selection 650 MEG – byggd på Volkswagen Crafter.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-03-20 06:29

 • Kabe Royal 600 CXL: Ännu mysigare hemmakänsla

  Kabe Royal 600 CXL: Ännu mysigare hemmakänsla

  Ny planlösning från KABE. Eller ny och ny – den har gått att beställa i ett halvår nu. Hur som helst har Tenhults stolthet återigen lyckats med konststycket att göra någonting bra ännu bättre. Den här gången gäller det vagnens hemmakänsla. Välkomna att stifta bekantskap med Royal 600 CXL.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-03-14 07:04

 • Dreamer D62 Selected Limited: Drömplåtisen

  Dreamer D62 Selected Limited: Drömplåtisen

  Det finns massvis med plåtisar som mäter 636 centimeter. En av dem – Dreamer D62 Selected Limited – skiljer sig markant från i stort sett alla andra på marknaden. Den har nämligen en planlösning som är starkt förknippad med en fullstor husbil.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-03-08 06:19

 • Dethleffs C´Joy 410 LK: Premiärvagnen

  Dethleffs C´Joy 410 LK: Premiärvagnen

  Liten dragbil? Bara B-körkort? Kanske har ni småbarn och vill husvagnscampa samtidigt som ni inte har den tjockaste plånboken? Eller är det så att ni till och med lägger till ett ja bakom varje frågetecken? Lugn, lösningen finns i Dethleffs c´joy 410 LK.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-03-03 07:21

 • Weinsberg CaraCito 470 EU: Okomplicerad

  Weinsberg CaraCito 470 EU: Okomplicerad

  Är det möjligt att köpa en sprillans ny husvagn av känt märke som inkluderar gott andrahandsvärde och vars prislapp underskrider en kvarts miljon kronor? Jodå, det går men det är inte många husvagnstillverkare som erbjuder några modeller för en så modest summa. Välrenommerade Weinsberg är ett av få undantag.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-02-13 07:03

 • Tabbert Puccini 750 HTD: Pampig Rolls-Royce

  Tabbert Puccini 750 HTD: Pampig Rolls-Royce

  Husvagnarnas Rolls-Royce. Tabbert kallas allmänt så. Det handlar om ett gediget hantverk, komfort utöver det vanliga och premium med stort P. Vi har kikat på en bamsing i form av Puccini 750 HTD.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-02-10 07:13

 • Knaus Boxdrive 680 ME: En på miljonen

  Knaus Boxdrive 680 ME: En på miljonen

  Tycker du kanske att fullvuxna husbilar är för stora och normala plåtisar en smula för små? Vad göra? Jo, kolla in Knaus Boxdrive 680 ME. Det är nämligen en fullvuxen plåtis för livsnjutare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-02-03 06:45

 • Adria Supersonic 780 SL: Både form och funktion

  Adria Supersonic 780 SL: Både form och funktion

  Sofistikerad. Tidlös. Kvalitet. Passion. Innovativ. Passar din kravspecifikation in på detta? Listan på superlativ kan nämligen göras lång när det gäller nya Supersonic 780 SL från Adria.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-02-01 06:36

 • Sun Living V 60 SP: Familjealternativ

  Sun Living V 60 SP: Familjealternativ

  Sun Living är ett instegsmärke som stadigt klättrar på försäljningslistorna. Från att ha varit förenklade modeller från moderskeppet Adria är de sedan några år tillbaka mer fristående med egen utvecklingsavdelning. Vi har kikat på årets nyhet bland deras plåtisar – V 60 SP.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-01-05 07:10

 • Roadcar R540: För en rimlig peng

  Roadcar R540: För en rimlig peng

  Det blir allt svårare att finna fritidsfordon som inte gör stora hål i plånboken. Vi tar oss till Tumbo Husvagnar & Husbilar, strax väster om Eskilstuna, för att sätta klorna i marknadens kanske mest prispressade plåtis – en Roadcar R540. Med facit i handen blev vi glatt överraskade.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-01-04 07:25

 • Knaus Azur 500 FU: Spännande comeback

  Knaus Azur 500 FU: Spännande comeback

  Många saker kommer och går. De allra bästa består – eller gör comeback. Som Knaus Azur. En husvagn utöver det vanliga som vi lärde känna under 1980- och 1990-talet. Deras återkomst kommer definitivt inte lämna någon sann husvagnsentusiast oberörd.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-30 07:07

 • Hobby Maxia 585 UL: Alla goda ting är tre

  Hobby Maxia 585 UL: Alla goda ting är tre

  Två har blivit tre. I fjol lanserade Hobby en ny serie med husvagnar, deras lyxigaste versioner någonsin. Nu har dock storken sett till att utökning sker då duon Maxia vuxit till en trio via 585 UL.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-28 07:28

 • McLouis MC4 281: Nu på Ford

  McLouis MC4 281: Nu på Ford

  Ska husbilar alltid vara byggda på chassin från Fiat? Glöm det. Det råder andra tider nu och det är dags att slopa tunnelseendet och tänka nytt. Som exempelvis McLouis på Ford Transit.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-14 06:47

 • Eura Mobil V 635 EB: Premiumplåtis!

  Eura Mobil V 635 EB: Premiumplåtis!

  Plåtisar med det där lilla extra. Låter det intressant? Spana då in Eura Mobils nykläckta trio där Husvagn & Camping har provat långbäddsmodellen V 635 EB.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-09 07:09

 • Polar 620 BSA Selected: Varm och ombonad

  Polar 620 BSA Selected: Varm och ombonad

  Inför 2022 utförde Polar en remarkabel ansiktslyftning gällande det exteriöra i sin husvagnsflotta. Till 2023 har de lagt ordentligt krut på det interiöra – en satsning som lyfter både design och funktion till en ny nivå.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-07 07:13

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-04

 • Husvagn & Camping 2023-03

 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2023-01

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206