Weinsberg CaraCore 700 MEG: Specialbyggd!

Weinsberg CaraCore 700 MEG: Specialbyggd!

Publicerad

Notera de något annorlunda hyllorna/facken vid sidan av sängen.

Är verkligen Weinsberg ett instegsmärke? Svaret blir nog både ja och nej, beroende på vem eller vilka man frågar. Pratar vi koncernspråk och syskonen Knaus och Tabbert, blir svaret naturligtvis ja. När Husvagn & Camping kikar på helintegrerade CaraCore 700 MEG lutar det betydligt mer åt ett nej.

Redan när CaraCore lanserades för några år sedan kändes det som att tillhörigheten mer liknade segmentet mellanklass än att husbilen räknades in bland de som skulle attrahera förstagångsköparna. Och lita på en sak – bra har dessutom blivit ännu bättre – på bara ett par år.

Vad som är unikt med den här husbilen är att den har byggts med tekniken superlight. Kort förklarat handlar det om lättviktskonstruktioner av en mängd olika komponenter. Det bör betonas att det är just nu bara CaraCore 700 MEG och alkoven CaraHome 650 DG som har maximerad vikt-besparing inom Weinsbergs husbilsflotta.

Sober färgsättning och samtidigt ett modernt formspråk.

I ärlighetens namn blir jag faktiskt en smula överraskad över hur fort utvecklingen har gått och det gäller många varumärken i allmänhet, och tyska Weinsberg i synnerhet. Från att ett tag ha varit "de där billiga husbilarna och husvagnarna med orange strajpning" har de klättrat en mängd pinnhål på skalan inom både formspråk och kvalitetsfunktioner. 

I just denna modell är den sobra färgsättningen (brunt och grått) så tilltalande att den bör passa i stort sett alla målgrupper. Lägg till rundade möbelmoduler (tänker närmast på överskåpet vid sittgruppen) som oftast bara "dyrare" varumärken stolt kan visa upp. Kylskåpet är så snyggt integrerat i möblemanget att man knappt ser att det ens finns där. 

Tv:n å sin sida är dold i ett skåp bakom den bältade soffan, och på tal om sitt-platser noterar jag ett femte säte bakom passagerarstolen.

Det finns även Aguti-stolar (Premium eller Exklusiv) att finna på tillvalslistan.

Det bör i och för sig lyftas fram att detta är ett tillval där man så att säga färdas baklänges. Toalett och dusch har separata platser. Det sistnämnda utrymmet kan även användas som "torkskåp" för eventuellt våta ytterplagg. Allt detta leder onekligen till ordet genomtänkt.

Dessutom finns det dubbla, fasta sängplatser. Dels de populära höga singelbäddarna, vars lösning leder till ett packvänligt garage, men även en taksäng med väl tilltaget mått.

Om vi backar tillbaka till ovan nämnda stuvutrymme är det stora garagedörrar på båda sidor av fordonet. På insidan av detsamma finner vi såväl belysning som lastsurrningsöglor. Mer inom den exteriöra ronden som är värt att veta: hagelbeständigt GFK-tak är på plats, likaså aluminiumfälgar (tillval) och en front med LFI-teknologi (Long Fiber Injection).

Taksängen påverkar inte entrén i nedfällt läge.

Även vattenfiltersystemet "bluuwater", Easy-Travel-Box (som inkluderar vattenpåfyllning, kran för färsk- och avloppsvatten samt 230V med Euro externanslutning kan vi addera till utrustningen. Jodå, förtältslampan har rörelsedetektor.

Om vi slänger ett getöga på faktarutan noterar vi att en mängd tillval har applicerats. Dessa svingar också upp prisbilden till närmare ett sjusiffrigt belopp. Mest iögonfallande bland extrautrustningen är naturligtvis värmepaketet från Alde (28 000 kronor bara där) som understryker det vi tidigare tog upp – är det verkligen en instegshusbil?

Elegant rundning på överskåpet ovanför sittgruppen.

Finns det några nackdelar? Beroende på vad man tycker om och vilken typ av fordon man är ute efter blir svaret – ja, det finns alltid några detaljer att peka på. Som exempelvis nivåskillnad mellan hytt/sittgrupp och övrig bodel. Eller att köksavdelningen saknar fläkt och att den samtidigt kan anses vara i minsta laget (av en sann husmor).

Vi campingentusiaster kommer alltid att ha olika uppfattningar om saker och ting. Ingenting är egentligen fel – bara en fråga om tycke och smak.

Är det så att man anser att 700 MEG är en smula för stor finns det två mindre syskon i sortimentet också: 650 MEG (med toa/dusch i samma utrymme och köket på motsatta sidan jämfört med testad modell) och 650 MF som är utrustad med fransk sänglösning. Dessa båda är endast 699 centimeter långa.

 • Knaus Van TI Plus 650 MEG: Vägvinnande VW

  Knaus Van TI Plus 650 MEG: Vägvinnande VW

  En spännande kampanjbil med massor av utrustning. Bara ett begränsat antal kommer till Sverige. Detta lockade oss att fara till Husbilslandet i Kristinehamn för att vi skulle kunna sätta oss bakom ratten i en Knaus Van TI Plus Platinum Selection 650 MEG – byggd på Volkswagen Crafter.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-03-20 06:29

 • Kabe Royal 600 CXL: Ännu mysigare hemmakänsla

  Kabe Royal 600 CXL: Ännu mysigare hemmakänsla

  Ny planlösning från KABE. Eller ny och ny – den har gått att beställa i ett halvår nu. Hur som helst har Tenhults stolthet återigen lyckats med konststycket att göra någonting bra ännu bättre. Den här gången gäller det vagnens hemmakänsla. Välkomna att stifta bekantskap med Royal 600 CXL.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-03-14 07:04

 • Dreamer D62 Selected Limited: Drömplåtisen

  Dreamer D62 Selected Limited: Drömplåtisen

  Det finns massvis med plåtisar som mäter 636 centimeter. En av dem – Dreamer D62 Selected Limited – skiljer sig markant från i stort sett alla andra på marknaden. Den har nämligen en planlösning som är starkt förknippad med en fullstor husbil.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-03-08 06:19

 • Dethleffs C´Joy 410 LK: Premiärvagnen

  Dethleffs C´Joy 410 LK: Premiärvagnen

  Liten dragbil? Bara B-körkort? Kanske har ni småbarn och vill husvagnscampa samtidigt som ni inte har den tjockaste plånboken? Eller är det så att ni till och med lägger till ett ja bakom varje frågetecken? Lugn, lösningen finns i Dethleffs c´joy 410 LK.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-03-03 07:21

 • Weinsberg CaraCito 470 EU: Okomplicerad

  Weinsberg CaraCito 470 EU: Okomplicerad

  Är det möjligt att köpa en sprillans ny husvagn av känt märke som inkluderar gott andrahandsvärde och vars prislapp underskrider en kvarts miljon kronor? Jodå, det går men det är inte många husvagnstillverkare som erbjuder några modeller för en så modest summa. Välrenommerade Weinsberg är ett av få undantag.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-02-13 07:03

 • Tabbert Puccini 750 HTD: Pampig Rolls-Royce

  Tabbert Puccini 750 HTD: Pampig Rolls-Royce

  Husvagnarnas Rolls-Royce. Tabbert kallas allmänt så. Det handlar om ett gediget hantverk, komfort utöver det vanliga och premium med stort P. Vi har kikat på en bamsing i form av Puccini 750 HTD.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-02-10 07:13

 • Knaus Boxdrive 680 ME: En på miljonen

  Knaus Boxdrive 680 ME: En på miljonen

  Tycker du kanske att fullvuxna husbilar är för stora och normala plåtisar en smula för små? Vad göra? Jo, kolla in Knaus Boxdrive 680 ME. Det är nämligen en fullvuxen plåtis för livsnjutare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-02-03 06:45

 • Adria Supersonic 780 SL: Både form och funktion

  Adria Supersonic 780 SL: Både form och funktion

  Sofistikerad. Tidlös. Kvalitet. Passion. Innovativ. Passar din kravspecifikation in på detta? Listan på superlativ kan nämligen göras lång när det gäller nya Supersonic 780 SL från Adria.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-02-01 06:36

 • Sun Living V 60 SP: Familjealternativ

  Sun Living V 60 SP: Familjealternativ

  Sun Living är ett instegsmärke som stadigt klättrar på försäljningslistorna. Från att ha varit förenklade modeller från moderskeppet Adria är de sedan några år tillbaka mer fristående med egen utvecklingsavdelning. Vi har kikat på årets nyhet bland deras plåtisar – V 60 SP.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-01-05 07:10

 • Roadcar R540: För en rimlig peng

  Roadcar R540: För en rimlig peng

  Det blir allt svårare att finna fritidsfordon som inte gör stora hål i plånboken. Vi tar oss till Tumbo Husvagnar & Husbilar, strax väster om Eskilstuna, för att sätta klorna i marknadens kanske mest prispressade plåtis – en Roadcar R540. Med facit i handen blev vi glatt överraskade.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-01-04 07:25

 • Knaus Azur 500 FU: Spännande comeback

  Knaus Azur 500 FU: Spännande comeback

  Många saker kommer och går. De allra bästa består – eller gör comeback. Som Knaus Azur. En husvagn utöver det vanliga som vi lärde känna under 1980- och 1990-talet. Deras återkomst kommer definitivt inte lämna någon sann husvagnsentusiast oberörd.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-30 07:07

 • Hobby Maxia 585 UL: Alla goda ting är tre

  Hobby Maxia 585 UL: Alla goda ting är tre

  Två har blivit tre. I fjol lanserade Hobby en ny serie med husvagnar, deras lyxigaste versioner någonsin. Nu har dock storken sett till att utökning sker då duon Maxia vuxit till en trio via 585 UL.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-28 07:28

 • McLouis MC4 281: Nu på Ford

  McLouis MC4 281: Nu på Ford

  Ska husbilar alltid vara byggda på chassin från Fiat? Glöm det. Det råder andra tider nu och det är dags att slopa tunnelseendet och tänka nytt. Som exempelvis McLouis på Ford Transit.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-14 06:47

 • Eura Mobil V 635 EB: Premiumplåtis!

  Eura Mobil V 635 EB: Premiumplåtis!

  Plåtisar med det där lilla extra. Låter det intressant? Spana då in Eura Mobils nykläckta trio där Husvagn & Camping har provat långbäddsmodellen V 635 EB.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-09 07:09

 • Polar 620 BSA Selected: Varm och ombonad

  Polar 620 BSA Selected: Varm och ombonad

  Inför 2022 utförde Polar en remarkabel ansiktslyftning gällande det exteriöra i sin husvagnsflotta. Till 2023 har de lagt ordentligt krut på det interiöra – en satsning som lyfter både design och funktion till en ny nivå.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-07 07:13

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-04

 • Husvagn & Camping 2023-03

 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2023-01

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206