Hobby OnTour T65 GE Forsberg Edition: Packat & klart

Elegant och stilfull interiör. Notera dock att det är nivåskillnad mellan hytt och bodel.

Hobby OnTour T65 GE Forsberg Edition: Packat & klart

Publicerad

Vad sägs om mycket husbil för pengarna? I det här fallet handlar det om ett välrenommerat varumärke som också står sig mycket bra på andrahandsmarknaden. Välkomna att kika närmare på Hobby OnTour i en speciell tappning – Forsberg Edition.

Tänk er en husbilsserie som till en början håller bra standard till ett fördelaktigt pris. Tänk sedan en prissänkning samtidigt som fordonen har blivit försedda med extrautrustning. Låter det för bra för att vara sant? Det är precis vad som gäller för Hobby OnTour Forsberg Edition. 

Totalt rör det sig om fem olika modelltyper: 65 GE (höga långbäddar), 65 HFL (fransk bädd och taksäng), 70 E (singelbäddar och fordonsbrett hygienutrymme), 65 HKM (barnkammarmodell med våningssäng och taksäng) och 70 F (fransk säng och fordonsbrett hygienutrymme).

Höga långbäddar är populärt. Bilden visar inget bäddbreddningssystem, men det ingår i Forsberg Edition.

För att förklara det närmare i siffror landar vårt testobjekt (65 GE) på 795 000 kronor. Noterbart är att det ordinarie priset är 829 100 kronor och då får man inte med extrautrustningen (se faktarutan) som i sin tur kostar 101 900 kronor. Inte illa med tanke på att vi numera oftast får allt mindre för våra slantar när vi handlar – här är det således tvärtom.

Att tillhandahålla en husbil för under 800 000 kronor är ingen enkel ekvation. Men här har man verkligen lyckats. En Forsberg Edition bör med andra ord läggas på minnet. Det kan även tilläggas att det finns två modeller i De Luxe-serien som också ingår i Edition-konceptet: 65 GE och 75 HGE (höga långbäddar och taksäng).

Husbilen vi kikar på har en klassisk planlösning som många husbilscampare är vana vid – och gillar skarpt. Att man dessutom kan förvandla de båda enkelsängarna till en dubbelsäng, via ett sängbreddningssystem gör inte saken sämre. Noterbart är att dessa två singelbäddar varken har ribbotten eller tallriksfjädrar, utan ett eget system som inte liknar något annat.

Köksavdelningen är direkt innanför entrén.

Avdelningen för nattbruk har överskåp bakom och intill sängarna (totalt nio skåp) samt en brandvarnare i taket. Ska vi leta efter något negativt jublas det sällan åt att garderoberna är på golvnivå under sängarnas fotände.

Flyttar vi allra längst fram ser vi att husbilen är byggd på en Citroën Jumper och inte på en Fiat Ducato, vilket de allra flesta är vana vid. Likväl följer assistanssystem som ESP, ASR och Hill Holder med på köpet. Så även farthållare, fräna lättmetallfälgar och en cykelhållare på bakstammen (max 60 kg). 

Ovanför den sistnämnda komponenten sitter dessutom en backkamera. Om vi återgår till hytten och instrumenteringen finns här en Pioneer med pekskärm och ett navigationssystem med wifi-mediacenter som inkluderar databas från såväl Apple CarPlay som Android Auto.

Ljus och öppen känsla i samvaroavdelningen.

Närapå kliniskt vitt i hygienutrymmet.

Vi återgår till själva bodelen. Sittgruppen är det inte mycket att orda om. Den har ungefär samma storlek och utformning som många andra husbilar, varken mer eller mindre. Eller jo, förresten – det finns faktiskt ett femte säte bakom passagerarhyttstolen.

Köksavdelningen känns luftig och här ses bland annat ett stort kylskåp och en utvikbar skärbräda. På toa är det rymligt och det finns tillgång till dusch.

Rent estetisk är det enkelt att förstå varför många "faller pladask" för Hobby. Det interiöra designspråket är ljust, stiligt, ungdomligt och modernt på en och samma gång.

Addera sedan det vi skrev inledningsvis – ett starkt varumärke och en prissänkning trots extrautrustning. Det här doftar succé lång väg!

 • Adria Action Sport 391 LH: Charmtroll med mer attityd

  Adria Action Sport 391 LH: Charmtroll med mer attityd

  Via coolare hjul, högre markfrigång och riktigt häftig utstrålning har Adria lyckats med konststycket att förvandla redan balla Action 391 LH till en ännu mer spännande husvagn med lite offroadkaraktär. Välkomna att inspektera den ikoniska vagnen som i viss mån fått ny skrud.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-03 07:10

 • Pilote G781 FGJ: Sofistikerad!

  Pilote G781 FGJ: Sofistikerad!

  Dags att sätta tänderna i ännu en fransos. Denna gång en helintegrerad Pilote G781 FGJ. Ett varumärke som har börjat prenumerera på en framskjuten placering i registreringsstatistiken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-21 07:01

 • Kabe Estate 470 GLE: Liten vagn för stora behov

  Kabe Estate 470 GLE: Liten vagn för stora behov

  Ute efter en liten vagn för två med singelbäddar som dessutom är vinterutrustad? Det är ingen enkel ekvation att få till. Men Kabe har lyckats och Estate 470 GLE har alla förutsättningar att både bli en favorit och en volymsäljare av stora mått.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-18 07:29

 • Hobby De Luxe 400 SFe: Liten som är stor favorit

  Hobby De Luxe 400 SFe: Liten som är stor favorit

  Små, lättdragna vagnar har blivit alltmer populära de senaste två åren. En av storsäljarna på den svenska marknaden är Hobby De Luxe 400 SFe med sänglösningen fransk bädd.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-15 07:41

 • Etrusco T 7400 SBC: Trevlig nykomling

  Etrusco T 7400 SBC: Trevlig nykomling

  Vad får man om man kombinerar tysk ingenjörskonst med italiensk känsla för design. Rätt svar är Etrusco. Det är ingen ny sheriff som har kommit till staden, men väl en trevlig nykomling på husbilsmarknaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-11 07:07

 • Knaus Sport 450 FU E.Power – utan gasol

  Knaus Sport 450 FU E.Power – utan gasol

  Utvecklingen sker i rasande takt. Så även inom fordonsindustrin. Av den anledningen har vi valt att kika på en gasolfri husvagn denna gång. Något som var snudd på otänkbart för tio år sedan. Mina damer och herrar – välkomna till Knaus Sport E.POWER Selection.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-25 06:54

 • Karmann Davis 620 Lifestyle: En färgstark klassiker

  Karmann Davis 620 Lifestyle: En färgstark klassiker

  Alla goda ting är tre. Elegans. Komfort. Smarta lösningar. Allt detta står klassiska Karmann Mobil för. Vi har tagit en provtur i deras Davis 620 Lifestyle.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-19 07:30

 • Eura Mobil Profila T 696 EB: Premiumprofilering

  Eura Mobil Profila T 696 EB: Premiumprofilering

  Samma höga kvalitetsstämpel som tidigare – fast ännu ett snäpp bättre. Nu finns nämligen två modeller av halvintegrerade Eura Mobil Profila med Mercedeschassi.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-17 06:42

 • Dethleffs Beduin Scandinavia 550 SE: Massvis med plus

  Dethleffs Beduin Scandinavia 550 SE: Massvis med plus

  Tysk ingenjörskonst när den är som allra bäst. Denna gång tog vi oss an en Dethleffs Beduin Scandinavia 550 SE.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-11 07:46

 • Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Vad sägs om sofistikerat och elegant, samtidigt som husbilen är fullsmetad med smarta och genomtänkta detaljer som gör campandet till en fröjd? Välkommen till det treaxlade flaggskeppet Dethleffs Globetrotter XLI 7850-2 DBM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-30 06:22

 • Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Ofta pratar vi om fransk charm, italiensk design och tysk ingenjörskonst. Men vad händer om man tar det sistnämnda och kryddar med de första två? Jo, något som i allra högsta grad påminner om Malibu.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-28 06:05

 • Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Finns det någon medelstor, enaxlad husvagn på den svenska marknaden som klarar av att förse sju personer med både bra och humana sovplatser? Tro det eller ej, men svaret är faktiskt ja. Häng med när vi kollar in Polar Edition 620 FWCA.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-26 06:12

 • Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  60 års erfarenhet av husvagnsbyggande, men tämligen okända på den svenska marknaden. Nu görs det en satsning på franska Caravelair – med fyra återförsäljare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-21 07:44

 • Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  För cirka tio år sedan var alkovmodeller mer eller mindre dödsdömda, ja till och med utrotningshotade. Det mesta går emellertid i cykler och även om halv- och helintegrerade husbilar är populärare är inte "husbilarna med en bula på taket" på något vis ute ur leken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-02 07:35

 • Rapido M66: Fabulös fransos

  Rapido M66: Fabulös fransos

  För lite drygt två år sedan testade Husvagn & Camping husbilen Rapido M96. En modell som då var ny på marknaden. Nu är det dags att sätta tänderna i syskonet M66.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-29 06:49

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206