Adria Twin Sports 640 SGX: En äventyrlig nykomling

Adria Twin Sports 640 SGX: En äventyrlig nykomling

Publicerad

Först kom modellerna Twin Axess, Twin Plus och Twin Supreme. En trio som omgående rönte succé. Nu har Adrias plåtisfamilj fått tillökning i Twin Sports – en lite äventyrligare serie med pop-up-tak.

Twin Sports finns i tre tappningar där alla heter 640 (fast med olika bokstavsbeteckningar) samt mäter 636 centimeter. SGX och SLB har likadana planlösningar medan familjens tredje medlem, SG, ser lite annorlunda ut invändigt när det kommer till köksavdelningen och hygienutrymmet.

Det som främst skiljer de två förstnämnda modellerna åt är att vårt testobjekt SGX har en nedfällbar taksäng medan SLB är försedd med "vanliga" långbäddar.

SG har i sin tur en tredje bäddlösning som består av två separata sängar, som kan användas en och en, och vikas åt sidan för att skapa lastutrymme. Dessa två bäddar kan tillsammans även bilda en fordonsbred dubbelsäng.

Klassiskt stilrent och samtidigt med en sportig framtoning. Notera den omnämnda "Ferrariröda" randen på överskåpsluckorna.

Vidare har SGX överskåp av traditionsenlig typ längs med karossväggarna i avdelningen för nattbruk medan SG har tygvarianter som öppnas och stängs med dragkedja.

Om vi håller oss kvar inom kapitlet horisontellt läge, gäller här hög komfort. Det visar sig nämligen att samtliga bäddar, såväl de fasta som i pop-up-taket, är försedda med både högkvalitativa madrasser (OEKO-TEX) och ett tallriksfjädrande system. Vidare kan man även få till en femte "sovplats" som standard, och det är i dinetten.

Tältet till pop-up-taket är tillverkat av ett akrylbaserat material för bästa möjliga isolering, vattentålighet och förmåga att andas. Vidare är avdelningen även utrustad med såväl förvaringsmöjligheter som läslampor, USB-portar, fönster och myggnät.

Vill man ha nära till friheten, ja då tar man plats i pop-up-taket.

Stegen upp till himmelriket. Det bör tilläggas att samtliga Twin Sports är förberedda med fästen för barnstol.

Som sig bör vill det till en form av trollerikonst för att få plats med allt i en plåtis. De takförsedda bäddlösningarna är redan omnämnda. Men det finns fler godsaker än så.

I den sanitära avdelningen har Adria applicerat en vridbar väggfunktion som snabbt som ögat förvandlar en toalett till ett duschutrymme. I och för sig ingen ny lösning, men likväl är det hur praktisk som helst. Med facit i hand blir det okej med plats både i sittande och stående ställning.

Som plus i kanten är det rent estetiskt trevligt med ett utanpåliggande handfat. Ett öppningsbart fönster med frostat glas plus en takventil tar hand om ventilationen.

Som synes är det helt okej med lastutrymme även när taksängen är nedfälld.

Bra med utrymme för att få plats med både en och två MTB-cyklar.

Mitt emot toa/dusch har vi köket där vi noterar dubbla brännare, utvikbar skärbräda samt ett kompressorkylskåp som glädjande nog är placerat i ståhöjd.

Vi nämnde inledningsvis att Sports har en äventyrlig ådra i sig – och då handlar det inte enbart om sänglösningen ovanpå fordonet, utan även om ett praktiskt spårsystem i golvet allra längst bak. Att kunna surra fast exempelvis MTB-cyklar eller annan friluftsutrustning kan så att säga bli guld värt när man önskar fly vardagen för en stund.

Ett enkelt kök intill entréskjutdörren. Som option finns det ett kompressorkylskåp på 138 liter.

Smart att ta till en svängbar duschvägg när utrymmet tryter.

Avslutningsvis har vi det där med "Ferrari-röd". Jodå, på sina håll kallar man det faktiskt så. Det vi syftar på är dels strajpningen på karossen men framför allt gäller det den smala, röda randen som löper längs med överskåpsluckorna invändigt.

Intressant att se att något så litet kan påverka utseendet så mycket. Helt klart får hela fordonet ett lyft och mer av en sportig look tack vare denna designdetalj. Visst, utseendet är inte allt – men det är sällan eller aldrig fel med något stilfullt att vila ögonen på. 

 • Hobby OnTour T65 GE Forsberg Edition: Packat & klart

  Hobby OnTour T65 GE Forsberg Edition: Packat & klart

  Vad sägs om mycket husbil för pengarna? I det här fallet handlar det om ett välrenommerat varumärke som också står sig mycket bra på andrahandsmarknaden. Välkomna att kika närmare på Hobby OnTour i en speciell tappning – Forsberg Edition.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-24 07:10

 • Hobby Maxia 495 UL: Premiumkänsla!

  Hobby Maxia 495 UL: Premiumkänsla!

  Det blir endast två modeller i inledningsskedet. Fast det är inte så bara. Maxia är en sprillans ny serie från Hobby och den är fylld med premiumkänsla.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-19 07:35

 • Bürstner Copa C 500 Active: Flexibel familjevan

  Bürstner Copa C 500 Active: Flexibel familjevan

  Plåtisar i all ära. Fast vill ni ha ett ännu mindre campingfordon som samtidigt ska agera personbil, ja då kan Bürstners charmiga Copa C 500 Active vara ett hett alternativ.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-16 07:08

 • Knaus Südwind 460 EU: Nätt 60-åring i fräck skrud

  Knaus Südwind 460 EU: Nätt 60-åring i fräck skrud

  1962 lanserade Knaus sin första Südwind. Således har vi med en 60-årsjubilar att göra. Vi har valt att titta på en av de små vagnarna som har en klassisk och mycket omtyckt planlösning – 460 EU.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-10 06:29

 • Weinsberg Caracito 450 FU: Bara el såklart!

  Weinsberg Caracito 450 FU: Bara el såklart!

  Okomplicerad och utan gasol. Weinsberg CaraCito som bara drivs med el känns verkligen rätt i tiden. Det kan även konstateras att ingen av de fem olika modellerna gör några större hål i plånboken. Vi har kikat på 450 FU med planlösningen U-sittgrupp och fransk säng.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-25 07:05

 • Pilote P696U: Liten och ändå stor

  Pilote P696U: Liten och ändå stor

  Franska tillverkare kan det där med att trolla. I alla fall med husbilar. För att få ett litet campingfordon på under sju meter att bli stort krävs nämligen ingenjörskonst på hög nivå. I detta fall handlar det om Pilote P696U.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-21 07:49

 • Dethleffs Alpa 7820-2: Lyxigt för två

  Dethleffs Alpa 7820-2: Lyxigt för två

  En husbil byggd för två personer. Då betyder det väl ett litet, smidigt och behändigt fordon? Så borde det kanske vara, men inte inom serien Dethleffs Alpa – för där är hela kvintetten husbilar resliga av sig.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-19 07:20

 • Adria Alpina 583 LP: Redo för en vargavinter

  Adria Alpina 583 LP: Redo för en vargavinter

  Sveriges mest sålda husvagnsmärke de senaste åren. Egentligen behöver man inte säga mer än så. Det talar sitt tydliga språk. Adria är både designade och utrustade för högsta möjliga prestanda till bästa tänkbara pris. Denna gång utför vi en "favorit i repris" då vi åter sätter tänderna i en Alpina 583 LP.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-05 07:39

 • Malibu I 490 LE: Stiligt syskon

  Malibu I 490 LE: Stiligt syskon

  Klart och tydligt står det Malibu – a company of Carthago på karossidan bredvid entrédörren. När vi stiger in blir det synnerligen uppenbart att det här är ett varumärke som förpliktar och det klarar denna husbil med bravur.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-15 07:02

 • Knaus Südwind 500 FU: Ikonisk 60-åring

  Knaus Südwind 500 FU: Ikonisk 60-åring

  Visst, det var Schwalbennest (Svalboet) som lanserades allra först av Knaus 1961. Året efter kom Südwind som i allra högsta grad lever vidare som en av de mest ledande modellserierna i husvagnsbranschen – alla varumärken inkluderade.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-11 07:06

 • Hymer ML-T 570 Crossover: Grovmönstrat äventyr

  Hymer ML-T 570 Crossover: Grovmönstrat äventyr

  Hymer ML-T 570 Crossover är inte bara en udda husbil. Den är kaxigast i klassen och inbjuder till något som de konventionella husbilarna aldrig kommer att mäkta med – ett äventyr även vid sidan av vägen!

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-03 06:19

 • Dethleffs C´Joy 480 FSH: Prispressad serie

  Dethleffs C´Joy 480 FSH: Prispressad serie

  Finnes: Välrenommerat varumärke. Synnerligen prisvänlig vagn. Låg vikt. Fem olika skepnader. Sökes: Nytillkomna campare som inte vill offra en halv förmögenhet på en sprillans ny husvagn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-01 07:40

 • Weinsberg CaraCore 700 MEG: Specialbyggd!

  Weinsberg CaraCore 700 MEG: Specialbyggd!

  Är verkligen Weinsberg ett instegsmärke? Svaret blir nog både ja och nej, beroende på vem eller vilka man frågar. Pratar vi koncernspråk och syskonen Knaus och Tabbert, blir svaret naturligtvis ja. När Husvagn & Camping kikar på helintegrerade CaraCore 700 MEG lutar det betydligt mer åt ett nej.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-02-11 08:45

 • Sunlight Cliff 600 RT Adventure: Vanlife de Luxe

  Sunlight Cliff 600 RT Adventure: Vanlife de Luxe

  Sunlight må vara ett varumärke som prismässigt ingår i kategorin "något billigare". Men när vi sätter tänderna i deras Cliff 600 RT Adventure Edition med pop-up-tak blir vi en smula förvånade. Det har nämligen inte snålats in på en enda pinal.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-02-09 07:06

 • Caravelair Artica 542: Made in France

  Caravelair Artica 542: Made in France

  En trotjänare gör nu en spännande entré på den svenska husvagnsmarknaden – Caravelair. Vi åkte ut till Mobilen Stockholm och satte tänderna i modellen Artica 542.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-02-07 08:45

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1710 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 640 fristående campingplatser och 767 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

 • Husvagn & Camping 2022-04

 • Husvagn & Camping 2022-03

 • Husvagn & Camping 2022-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206