Adria Twin Sports 640 SGX: En äventyrlig nykomling

Adria Twin Sports 640 SGX: En äventyrlig nykomling

Publicerad

Först kom modellerna Twin Axess, Twin Plus och Twin Supreme. En trio som omgående rönte succé. Nu har Adrias plåtisfamilj fått tillökning i Twin Sports – en lite äventyrligare serie med pop-up-tak.

Twin Sports finns i tre tappningar där alla heter 640 (fast med olika bokstavsbeteckningar) samt mäter 636 centimeter. SGX och SLB har likadana planlösningar medan familjens tredje medlem, SG, ser lite annorlunda ut invändigt när det kommer till köksavdelningen och hygienutrymmet.

Det som främst skiljer de två förstnämnda modellerna åt är att vårt testobjekt SGX har en nedfällbar taksäng medan SLB är försedd med "vanliga" långbäddar.

SG har i sin tur en tredje bäddlösning som består av två separata sängar, som kan användas en och en, och vikas åt sidan för att skapa lastutrymme. Dessa två bäddar kan tillsammans även bilda en fordonsbred dubbelsäng.

Klassiskt stilrent och samtidigt med en sportig framtoning. Notera den omnämnda "Ferrariröda" randen på överskåpsluckorna.

Vidare har SGX överskåp av traditionsenlig typ längs med karossväggarna i avdelningen för nattbruk medan SG har tygvarianter som öppnas och stängs med dragkedja.

Om vi håller oss kvar inom kapitlet horisontellt läge, gäller här hög komfort. Det visar sig nämligen att samtliga bäddar, såväl de fasta som i pop-up-taket, är försedda med både högkvalitativa madrasser (OEKO-TEX) och ett tallriksfjädrande system. Vidare kan man även få till en femte "sovplats" som standard, och det är i dinetten.

Tältet till pop-up-taket är tillverkat av ett akrylbaserat material för bästa möjliga isolering, vattentålighet och förmåga att andas. Vidare är avdelningen även utrustad med såväl förvaringsmöjligheter som läslampor, USB-portar, fönster och myggnät.

Vill man ha nära till friheten, ja då tar man plats i pop-up-taket.

Stegen upp till himmelriket. Det bör tilläggas att samtliga Twin Sports är förberedda med fästen för barnstol.

Som sig bör vill det till en form av trollerikonst för att få plats med allt i en plåtis. De takförsedda bäddlösningarna är redan omnämnda. Men det finns fler godsaker än så.

I den sanitära avdelningen har Adria applicerat en vridbar väggfunktion som snabbt som ögat förvandlar en toalett till ett duschutrymme. I och för sig ingen ny lösning, men likväl är det hur praktisk som helst. Med facit i hand blir det okej med plats både i sittande och stående ställning.

Som plus i kanten är det rent estetiskt trevligt med ett utanpåliggande handfat. Ett öppningsbart fönster med frostat glas plus en takventil tar hand om ventilationen.

Som synes är det helt okej med lastutrymme även när taksängen är nedfälld.

Bra med utrymme för att få plats med både en och två MTB-cyklar.

Mitt emot toa/dusch har vi köket där vi noterar dubbla brännare, utvikbar skärbräda samt ett kompressorkylskåp som glädjande nog är placerat i ståhöjd.

Vi nämnde inledningsvis att Sports har en äventyrlig ådra i sig – och då handlar det inte enbart om sänglösningen ovanpå fordonet, utan även om ett praktiskt spårsystem i golvet allra längst bak. Att kunna surra fast exempelvis MTB-cyklar eller annan friluftsutrustning kan så att säga bli guld värt när man önskar fly vardagen för en stund.

Ett enkelt kök intill entréskjutdörren. Som option finns det ett kompressorkylskåp på 138 liter.

Smart att ta till en svängbar duschvägg när utrymmet tryter.

Avslutningsvis har vi det där med "Ferrari-röd". Jodå, på sina håll kallar man det faktiskt så. Det vi syftar på är dels strajpningen på karossen men framför allt gäller det den smala, röda randen som löper längs med överskåpsluckorna invändigt.

Intressant att se att något så litet kan påverka utseendet så mycket. Helt klart får hela fordonet ett lyft och mer av en sportig look tack vare denna designdetalj. Visst, utseendet är inte allt – men det är sällan eller aldrig fel med något stilfullt att vila ögonen på. 

 • Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Vad sägs om sofistikerat och elegant, samtidigt som husbilen är fullsmetad med smarta och genomtänkta detaljer som gör campandet till en fröjd? Välkommen till det treaxlade flaggskeppet Dethleffs Globetrotter XLI 7850-2 DBM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-30 06:22

 • Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Ofta pratar vi om fransk charm, italiensk design och tysk ingenjörskonst. Men vad händer om man tar det sistnämnda och kryddar med de första två? Jo, något som i allra högsta grad påminner om Malibu.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-28 06:05

 • Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Finns det någon medelstor, enaxlad husvagn på den svenska marknaden som klarar av att förse sju personer med både bra och humana sovplatser? Tro det eller ej, men svaret är faktiskt ja. Häng med när vi kollar in Polar Edition 620 FWCA.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-26 06:12

 • Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  60 års erfarenhet av husvagnsbyggande, men tämligen okända på den svenska marknaden. Nu görs det en satsning på franska Caravelair – med fyra återförsäljare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-21 07:44

 • Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  För cirka tio år sedan var alkovmodeller mer eller mindre dödsdömda, ja till och med utrotningshotade. Det mesta går emellertid i cykler och även om halv- och helintegrerade husbilar är populärare är inte "husbilarna med en bula på taket" på något vis ute ur leken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-02 07:35

 • Rapido M66: Fabulös fransos

  Rapido M66: Fabulös fransos

  För lite drygt två år sedan testade Husvagn & Camping husbilen Rapido M96. En modell som då var ny på marknaden. Nu är det dags att sätta tänderna i syskonet M66.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-29 06:49

 • Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Bland dryga dussinet olika husvagnmodeller inom Dethleffs Nomad finns det en ny planlösning för i år. En mycket öppen sådan. Det är med förtjusning vi tar oss an Nomad 520 ELT, som finns att beskåda hos DS Husvagnar i Hörby.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-26 06:16

 • Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

  Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

  Är ni ute efter en husvagn som kan användas året runt? Behöver ni även ha tillgång till fasta sängar för två vuxna och tre barn? Spana då in Adria Alpina 663 UK.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-24 07:10

 • LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  Hur får man en minihusvagn att bli rymlig nog för två personer? Jo, man trollar bort sängen som LMC på ett mycket smart sätt har gjort på modellen Style 400 F.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-15 07:58

 • Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  När man nämner ordet helintegrerad ser de allra flesta en stor och svulstig husbil med en sjusiffrig prislapp framför sig. Knappast modeller som kan vara med och utmana de potentiella kunderna som är ute efter ett kompakt fordon i sexmetersklassen. Men det finns undantag – som exempelvis Knaus VAN I 550 MF.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-05 07:28

 • McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  Ung, snygg och modemedveten. Alla goda ting är tre och det råder inga som helst tvivel om att detta står för den italienska husbilstillverkaren McLouis. Det gäller dock att vara först till kvarn. Deras fordon tycks nämligen gå åt som smör i solsken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-02 07:29

 • Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Är du måhända ute efter en typ av husvagn som inte är som alla andra? Då bör du kika på Hobbys nya och minst sagt unika Maxia 660 WQM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-28 07:34

 • Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Det har blivit mer inne än någonsin att campa med ett litet fordon, och det gäller såväl husbilar som husvagnar. Weinsberg CaraOne 390 PUH är en nätt och behändig vagn att dra, samtidigt som den är förvånansvärt rymlig invändigt.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-08 06:54

 • Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Vill ni ha en semester som är fylld med glädje, äventyr och komfort de kommande åren? Önskar ni dessutom vara klimatsmarta och väljer bort charterresor till stora hotellkomplex med såväl vattenland som Bamseklubb? Då är det läge att tala i husvagnstermer.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-06 06:49

 • Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Husbilar har många uppskattade egenskaper. Frihet och flexibilitet hör dit, men med begränsningar. Att exempelvis köra ut på en fuktig gräsmatta kan betyda behov av bärgning!

  Första intrycket Håkan Johansson, 2022-07-04 07:09

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206