Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

Det frigörs massvis med yta när sängen blir tvärställd. Fast att kanske behöva klättra över sin partner är å andra sidan ingen hit. På bilden ses också det svarta, och mer konservativa tygvalet Belleville.

Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

Publicerad

När Classic förvandlades till Estate fick serien också ett uppsving exteriört.

Vill ni ha en semester som är fylld med glädje, äventyr och komfort de kommande åren? Önskar ni dessutom vara klimatsmarta och väljer bort charterresor till stora hotellkomplex med såväl vattenland som Bamseklubb? Då är det läge att tala i husvagnstermer.

Finns det inte en uppsjö av varumärken och modeller att välja mellan? Jodå, men om ni är ute efter en vagn som är klippt och skuren för såväl sommar- som vinteraktiviteter samt är utrustad med våningssängar för barnen, alternativt barnbarnen – ja, då är det mycket möjligt att det är en svenskbyggd Kabe ni kommer att tråna efter.

Lite vågat kanske, men håll med om att det gröna tyget Appleton samtidigt känns fräscht.

Inom Kabes digra sortimentportfölj finns det inte mindre än 51 olika barnkammarvagnar (husvagnar som är utrustade med våningssängar). Stor familj? Inga problem. 15 av dessa har nämligen våningssängar med alternativet tre bäddar istället för två.

De barnanpassade varianterna är fördelade på serierna Estate, Ametist, Safir, Royal, Hacienda och Imperial i storlekar från 558 till 1 035 centimeters karosslängd. Har då alla dessa samma typ av planlösning? Givetvis inte!

Vissa modeller har våningssängarna bredvid en fransk säng allra längst bak. Andra har ett fordonsbrett hygienutrymme i akterpartiet – och sedan kommer sängarna. Våningssängarna kan även dela på utrymmet längst bak med toalett/dusch. I dessa fall är den franska sängen centralt placerad. Eller som i vårt testobjekt 600 GDL där bäddplatsen för de vuxna är fram och ungarnas i aktern.

Testobjektet hade två bäddar i våningssängen. Den går att beställa med tre bäddar också.

Smart förvaringslådor som finns under soffan.

Som ni ser på överskåpsluckorna är det en Estate vi har tagit i besittning, en ny serie. Eller ny och ny förresten, den hette tidigare Classic och är Kabes egen instegsserie. Fast här och nu i en helt omarbetad och modern tappning som har tagit husvagnsentusiasterna med storm.

Just denna planlösning är en favorit bland många barnfamiljer eftersom den känns extremt rymlig. Detta beror till stor del på att den tvärställda dubbelbädden är placerad allra längst fram intill entrédörren.

Det gör att den stjäl så lite som möjlig av vagnens totala boyta (14,1 kvadratmeter). Således blir det stort utrymme över till vardagliga sysslor som utförs i vaket tillstånd.

Centralt i vagnen finns dess hjärta – köket och sittgruppen – som båda håller hög klass. Den långa köksbänken inbjuder till att bolla bland livsmedlen och även till att laga en och annan kulinarisk rätt vid sidan av kidsens favoriter – korv stroganoff eller spagetti med köttfärssås. Fläkt finns, utdragbar skärbräda och en mängd förvaringslådor likaså.

En köksmiljö som inte går av för hackor. Det är stort, gediget och användarvänligt.

Komforten bland soffdynorna går inte heller av för hackor. Allra bäst trivs man i de svängda hörnen. Ett plus i kanten får dessutom de utdragbara förvaringslådorna under soffan.

Kabes syfte – att skapa ett prisvärt alternativ till det övriga sortimentet – har man lyckats mycket bra med. För trots att Estate är av arten instegsmodeller i 17 olika planlösningar har de en utrustningsnivå som få konkurrenter mäktar med.

Alla grundläggande värden som gör de olika vagnarna till en äkta Kabe finns där. Det är stilsäkert. Det är nästan som hemma och det handlar i varenda liten vrå om smart komfort som passar för åretruntbruk.

Rent estetiskt är det passande att ta till filmtiteln Tillbaka till Framtiden. Interiört har nämligen designavdelningen hämtat inspiration från den stilrena enkelheten som många av oss känner igen från 1950-talet.

Även i hygienutrymmet är allt som önskas på sin plats.

Ta bara överskåpens raka linjer som ett exempel, eller att sofftextil kan väljas i två olika kulörer. Antingen den konventionella, svarta Belleville eller varför inte den betydligt mer vågade, gröna Appleton. För att ni ska se hur skillnaden blir har vi fotat dem båda två.

Exteriört är vi så långt ifrån 50-talet som man kan komma via en unik dekalsats med lite 3D-känsla. Hänger den nya bakgaveln som kom 2021 med? Jajamensan, bara det bästa är gott nog – även i och på en Estate.

Fotnot: Testobjektet Estate 600 GDL tillhör en av de 15 barnkammarvagnar som kan beställas med tre våningsbäddar.

 • Pilote G781 FGJ: Sofistikerad!

  Pilote G781 FGJ: Sofistikerad!

  Dags att sätta tänderna i ännu en fransos. Denna gång en helintegrerad Pilote G781 FGJ. Ett varumärke som har börjat prenumerera på en framskjuten placering i registreringsstatistiken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-21 07:01

 • Kabe Estate 470 GLE: Liten vagn för stora behov

  Kabe Estate 470 GLE: Liten vagn för stora behov

  Ute efter en liten vagn för två med singelbäddar som dessutom är vinterutrustad? Det är ingen enkel ekvation att få till. Men Kabe har lyckats och Estate 470 GLE har alla förutsättningar att både bli en favorit och en volymsäljare av stora mått.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-18 07:29

 • Hobby De Luxe 400 SFe: Liten som är stor favorit

  Hobby De Luxe 400 SFe: Liten som är stor favorit

  Små, lättdragna vagnar har blivit alltmer populära de senaste två åren. En av storsäljarna på den svenska marknaden är Hobby De Luxe 400 SFe med sänglösningen fransk bädd.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-15 07:41

 • Etrusco T 7400 SBC: Trevlig nykomling

  Etrusco T 7400 SBC: Trevlig nykomling

  Vad får man om man kombinerar tysk ingenjörskonst med italiensk känsla för design. Rätt svar är Etrusco. Det är ingen ny sheriff som har kommit till staden, men väl en trevlig nykomling på husbilsmarknaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-11 07:07

 • Knaus Sport 450 FU E.Power – utan gasol

  Knaus Sport 450 FU E.Power – utan gasol

  Utvecklingen sker i rasande takt. Så även inom fordonsindustrin. Av den anledningen har vi valt att kika på en gasolfri husvagn denna gång. Något som var snudd på otänkbart för tio år sedan. Mina damer och herrar – välkomna till Knaus Sport E.POWER Selection.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-25 06:54

 • Karmann Davis 620 Lifestyle: En färgstark klassiker

  Karmann Davis 620 Lifestyle: En färgstark klassiker

  Alla goda ting är tre. Elegans. Komfort. Smarta lösningar. Allt detta står klassiska Karmann Mobil för. Vi har tagit en provtur i deras Davis 620 Lifestyle.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-19 07:30

 • Eura Mobil Profila T 696 EB: Premiumprofilering

  Eura Mobil Profila T 696 EB: Premiumprofilering

  Samma höga kvalitetsstämpel som tidigare – fast ännu ett snäpp bättre. Nu finns nämligen två modeller av halvintegrerade Eura Mobil Profila med Mercedeschassi.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-17 06:42

 • Dethleffs Beduin Scandinavia 550 SE: Massvis med plus

  Dethleffs Beduin Scandinavia 550 SE: Massvis med plus

  Tysk ingenjörskonst när den är som allra bäst. Denna gång tog vi oss an en Dethleffs Beduin Scandinavia 550 SE.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-11 07:46

 • Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Vad sägs om sofistikerat och elegant, samtidigt som husbilen är fullsmetad med smarta och genomtänkta detaljer som gör campandet till en fröjd? Välkommen till det treaxlade flaggskeppet Dethleffs Globetrotter XLI 7850-2 DBM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-30 06:22

 • Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Ofta pratar vi om fransk charm, italiensk design och tysk ingenjörskonst. Men vad händer om man tar det sistnämnda och kryddar med de första två? Jo, något som i allra högsta grad påminner om Malibu.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-28 06:05

 • Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Finns det någon medelstor, enaxlad husvagn på den svenska marknaden som klarar av att förse sju personer med både bra och humana sovplatser? Tro det eller ej, men svaret är faktiskt ja. Häng med när vi kollar in Polar Edition 620 FWCA.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-26 06:12

 • Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  60 års erfarenhet av husvagnsbyggande, men tämligen okända på den svenska marknaden. Nu görs det en satsning på franska Caravelair – med fyra återförsäljare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-21 07:44

 • Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  För cirka tio år sedan var alkovmodeller mer eller mindre dödsdömda, ja till och med utrotningshotade. Det mesta går emellertid i cykler och även om halv- och helintegrerade husbilar är populärare är inte "husbilarna med en bula på taket" på något vis ute ur leken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-02 07:35

 • Rapido M66: Fabulös fransos

  Rapido M66: Fabulös fransos

  För lite drygt två år sedan testade Husvagn & Camping husbilen Rapido M96. En modell som då var ny på marknaden. Nu är det dags att sätta tänderna i syskonet M66.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-29 06:49

 • Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Bland dryga dussinet olika husvagnmodeller inom Dethleffs Nomad finns det en ny planlösning för i år. En mycket öppen sådan. Det är med förtjusning vi tar oss an Nomad 520 ELT, som finns att beskåda hos DS Husvagnar i Hörby.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-26 06:16

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206