Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

Det frigörs massvis med yta när sängen blir tvärställd. Fast att kanske behöva klättra över sin partner är å andra sidan ingen hit. På bilden ses också det svarta, och mer konservativa tygvalet Belleville.

Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

Publicerad

När Classic förvandlades till Estate fick serien också ett uppsving exteriört.

Vill ni ha en semester som är fylld med glädje, äventyr och komfort de kommande åren? Önskar ni dessutom vara klimatsmarta och väljer bort charterresor till stora hotellkomplex med såväl vattenland som Bamseklubb? Då är det läge att tala i husvagnstermer.

Finns det inte en uppsjö av varumärken och modeller att välja mellan? Jodå, men om ni är ute efter en vagn som är klippt och skuren för såväl sommar- som vinteraktiviteter samt är utrustad med våningssängar för barnen, alternativt barnbarnen – ja, då är det mycket möjligt att det är en svenskbyggd Kabe ni kommer att tråna efter.

Lite vågat kanske, men håll med om att det gröna tyget Appleton samtidigt känns fräscht.

Inom Kabes digra sortimentportfölj finns det inte mindre än 51 olika barnkammarvagnar (husvagnar som är utrustade med våningssängar). Stor familj? Inga problem. 15 av dessa har nämligen våningssängar med alternativet tre bäddar istället för två.

De barnanpassade varianterna är fördelade på serierna Estate, Ametist, Safir, Royal, Hacienda och Imperial i storlekar från 558 till 1 035 centimeters karosslängd. Har då alla dessa samma typ av planlösning? Givetvis inte!

Vissa modeller har våningssängarna bredvid en fransk säng allra längst bak. Andra har ett fordonsbrett hygienutrymme i akterpartiet – och sedan kommer sängarna. Våningssängarna kan även dela på utrymmet längst bak med toalett/dusch. I dessa fall är den franska sängen centralt placerad. Eller som i vårt testobjekt 600 GDL där bäddplatsen för de vuxna är fram och ungarnas i aktern.

Testobjektet hade två bäddar i våningssängen. Den går att beställa med tre bäddar också.

Smart förvaringslådor som finns under soffan.

Som ni ser på överskåpsluckorna är det en Estate vi har tagit i besittning, en ny serie. Eller ny och ny förresten, den hette tidigare Classic och är Kabes egen instegsserie. Fast här och nu i en helt omarbetad och modern tappning som har tagit husvagnsentusiasterna med storm.

Just denna planlösning är en favorit bland många barnfamiljer eftersom den känns extremt rymlig. Detta beror till stor del på att den tvärställda dubbelbädden är placerad allra längst fram intill entrédörren.

Det gör att den stjäl så lite som möjlig av vagnens totala boyta (14,1 kvadratmeter). Således blir det stort utrymme över till vardagliga sysslor som utförs i vaket tillstånd.

Centralt i vagnen finns dess hjärta – köket och sittgruppen – som båda håller hög klass. Den långa köksbänken inbjuder till att bolla bland livsmedlen och även till att laga en och annan kulinarisk rätt vid sidan av kidsens favoriter – korv stroganoff eller spagetti med köttfärssås. Fläkt finns, utdragbar skärbräda och en mängd förvaringslådor likaså.

En köksmiljö som inte går av för hackor. Det är stort, gediget och användarvänligt.

Komforten bland soffdynorna går inte heller av för hackor. Allra bäst trivs man i de svängda hörnen. Ett plus i kanten får dessutom de utdragbara förvaringslådorna under soffan.

Kabes syfte – att skapa ett prisvärt alternativ till det övriga sortimentet – har man lyckats mycket bra med. För trots att Estate är av arten instegsmodeller i 17 olika planlösningar har de en utrustningsnivå som få konkurrenter mäktar med.

Alla grundläggande värden som gör de olika vagnarna till en äkta Kabe finns där. Det är stilsäkert. Det är nästan som hemma och det handlar i varenda liten vrå om smart komfort som passar för åretruntbruk.

Rent estetiskt är det passande att ta till filmtiteln Tillbaka till Framtiden. Interiört har nämligen designavdelningen hämtat inspiration från den stilrena enkelheten som många av oss känner igen från 1950-talet.

Även i hygienutrymmet är allt som önskas på sin plats.

Ta bara överskåpens raka linjer som ett exempel, eller att sofftextil kan väljas i två olika kulörer. Antingen den konventionella, svarta Belleville eller varför inte den betydligt mer vågade, gröna Appleton. För att ni ska se hur skillnaden blir har vi fotat dem båda två.

Exteriört är vi så långt ifrån 50-talet som man kan komma via en unik dekalsats med lite 3D-känsla. Hänger den nya bakgaveln som kom 2021 med? Jajamensan, bara det bästa är gott nog – även i och på en Estate.

Fotnot: Testobjektet Estate 600 GDL tillhör en av de 15 barnkammarvagnar som kan beställas med tre våningsbäddar.

 • Knaus Van TI Plus 650 MEG: Vägvinnande VW

  Knaus Van TI Plus 650 MEG: Vägvinnande VW

  En spännande kampanjbil med massor av utrustning. Bara ett begränsat antal kommer till Sverige. Detta lockade oss att fara till Husbilslandet i Kristinehamn för att vi skulle kunna sätta oss bakom ratten i en Knaus Van TI Plus Platinum Selection 650 MEG – byggd på Volkswagen Crafter.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-03-20 06:29

 • Kabe Royal 600 CXL: Ännu mysigare hemmakänsla

  Kabe Royal 600 CXL: Ännu mysigare hemmakänsla

  Ny planlösning från KABE. Eller ny och ny – den har gått att beställa i ett halvår nu. Hur som helst har Tenhults stolthet återigen lyckats med konststycket att göra någonting bra ännu bättre. Den här gången gäller det vagnens hemmakänsla. Välkomna att stifta bekantskap med Royal 600 CXL.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-03-14 07:04

 • Dreamer D62 Selected Limited: Drömplåtisen

  Dreamer D62 Selected Limited: Drömplåtisen

  Det finns massvis med plåtisar som mäter 636 centimeter. En av dem – Dreamer D62 Selected Limited – skiljer sig markant från i stort sett alla andra på marknaden. Den har nämligen en planlösning som är starkt förknippad med en fullstor husbil.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-03-08 06:19

 • Dethleffs C´Joy 410 LK: Premiärvagnen

  Dethleffs C´Joy 410 LK: Premiärvagnen

  Liten dragbil? Bara B-körkort? Kanske har ni småbarn och vill husvagnscampa samtidigt som ni inte har den tjockaste plånboken? Eller är det så att ni till och med lägger till ett ja bakom varje frågetecken? Lugn, lösningen finns i Dethleffs c´joy 410 LK.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-03-03 07:21

 • Weinsberg CaraCito 470 EU: Okomplicerad

  Weinsberg CaraCito 470 EU: Okomplicerad

  Är det möjligt att köpa en sprillans ny husvagn av känt märke som inkluderar gott andrahandsvärde och vars prislapp underskrider en kvarts miljon kronor? Jodå, det går men det är inte många husvagnstillverkare som erbjuder några modeller för en så modest summa. Välrenommerade Weinsberg är ett av få undantag.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-02-13 07:03

 • Tabbert Puccini 750 HTD: Pampig Rolls-Royce

  Tabbert Puccini 750 HTD: Pampig Rolls-Royce

  Husvagnarnas Rolls-Royce. Tabbert kallas allmänt så. Det handlar om ett gediget hantverk, komfort utöver det vanliga och premium med stort P. Vi har kikat på en bamsing i form av Puccini 750 HTD.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-02-10 07:13

 • Knaus Boxdrive 680 ME: En på miljonen

  Knaus Boxdrive 680 ME: En på miljonen

  Tycker du kanske att fullvuxna husbilar är för stora och normala plåtisar en smula för små? Vad göra? Jo, kolla in Knaus Boxdrive 680 ME. Det är nämligen en fullvuxen plåtis för livsnjutare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-02-03 06:45

 • Adria Supersonic 780 SL: Både form och funktion

  Adria Supersonic 780 SL: Både form och funktion

  Sofistikerad. Tidlös. Kvalitet. Passion. Innovativ. Passar din kravspecifikation in på detta? Listan på superlativ kan nämligen göras lång när det gäller nya Supersonic 780 SL från Adria.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-02-01 06:36

 • Sun Living V 60 SP: Familjealternativ

  Sun Living V 60 SP: Familjealternativ

  Sun Living är ett instegsmärke som stadigt klättrar på försäljningslistorna. Från att ha varit förenklade modeller från moderskeppet Adria är de sedan några år tillbaka mer fristående med egen utvecklingsavdelning. Vi har kikat på årets nyhet bland deras plåtisar – V 60 SP.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-01-05 07:10

 • Roadcar R540: För en rimlig peng

  Roadcar R540: För en rimlig peng

  Det blir allt svårare att finna fritidsfordon som inte gör stora hål i plånboken. Vi tar oss till Tumbo Husvagnar & Husbilar, strax väster om Eskilstuna, för att sätta klorna i marknadens kanske mest prispressade plåtis – en Roadcar R540. Med facit i handen blev vi glatt överraskade.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-01-04 07:25

 • Knaus Azur 500 FU: Spännande comeback

  Knaus Azur 500 FU: Spännande comeback

  Många saker kommer och går. De allra bästa består – eller gör comeback. Som Knaus Azur. En husvagn utöver det vanliga som vi lärde känna under 1980- och 1990-talet. Deras återkomst kommer definitivt inte lämna någon sann husvagnsentusiast oberörd.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-30 07:07

 • Hobby Maxia 585 UL: Alla goda ting är tre

  Hobby Maxia 585 UL: Alla goda ting är tre

  Två har blivit tre. I fjol lanserade Hobby en ny serie med husvagnar, deras lyxigaste versioner någonsin. Nu har dock storken sett till att utökning sker då duon Maxia vuxit till en trio via 585 UL.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-28 07:28

 • McLouis MC4 281: Nu på Ford

  McLouis MC4 281: Nu på Ford

  Ska husbilar alltid vara byggda på chassin från Fiat? Glöm det. Det råder andra tider nu och det är dags att slopa tunnelseendet och tänka nytt. Som exempelvis McLouis på Ford Transit.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-14 06:47

 • Eura Mobil V 635 EB: Premiumplåtis!

  Eura Mobil V 635 EB: Premiumplåtis!

  Plåtisar med det där lilla extra. Låter det intressant? Spana då in Eura Mobils nykläckta trio där Husvagn & Camping har provat långbäddsmodellen V 635 EB.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-09 07:09

 • Polar 620 BSA Selected: Varm och ombonad

  Polar 620 BSA Selected: Varm och ombonad

  Inför 2022 utförde Polar en remarkabel ansiktslyftning gällande det exteriöra i sin husvagnsflotta. Till 2023 har de lagt ordentligt krut på det interiöra – en satsning som lyfter både design och funktion till en ny nivå.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-07 07:13

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-04

 • Husvagn & Camping 2023-03

 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2023-01

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206