LMC Style 400 F: Flexibel lösning

Öppen planlösning trots sin ringa storlek. Notera att möbeln bortom entrén är gjord för betydligt mer än att bara agera tv-bänk.

LMC Style 400 F: Flexibel lösning

Publicerad

400 F är en av åtta i familjen Style.

Hur får man en minihusvagn att bli rymlig nog för två personer? Jo, man trollar bort sängen som LMC på ett mycket smart sätt har gjort på modellen Style 400 F.

Nu är det inte så att den här husvagnen saknar en fast säng – den är emellertid dold. En liknelse ploppar omedelbart upp i mitt huvud då jag minns ungdomens glada dagar då man snillrikt löste platsbristen i små enrumslägenheter med ett sängskåp.

Med en liknande lösning har ingenjörerna vid fabriken i Sassenberg lyckats förvandla Style 400 F från att vara liten och nätt till att bli en tämligen rymlig husvagn.

Bakväggen har fällts ned och därmed har en dubbelsäng skapats.

De som kliver in i detta fordon för första gången upplever med all säkerhet en känsla av att en säng saknas och att det är en bäddbar sittgrupp som gäller. Egentligen inte så konstigt med tanke på vagnens ringa storlek.

Men när man börjar syna saker och ting i sömmarna visar det sig att sittgruppens bakgavel kan fällas ned. Detta sker plättlätt via två knapptryck, samtidigt som du vikar in bordsbenet. Ta-da, på i runda tal tio sekunder har sittgrupp blivit till dubbelsäng.

Lite som Kalle Anka på julafton, och samtidigt inte. Smart, flexibelt och synnerligen platsbesparande är det hur som helst.

Bra med plats i en liten vagn.

När sängen agerar bakvägg igen tar vi oss an sittgruppen. Fyra personer får med lätthet plats, vilket leder till utmärkt betyg i ett så litet fordon. Vid detta utrymme finns även tygfickor samt takbelysning. Det sistnämnda är för övrigt integrerat i takfönsterkonsolen.

Vi noterar även en överskåpskvartett, dessa saknar emellertid systemet soft-close. Vattentanken är applicerad under den ena soffdynan, medan det är hundra procent ledigt för packning under andra dynan (detta utrymme kan man även nå från en utvändig lastlucka).

Granne med sittgruppen är en rymlig garderob som har belysning och måtten 125/55/57 centimeter (höjd/bredd/djup).

Tryck in två knappar, fäll in bordsbenet och dra bakväggen mot dig. Så enkelt får du en säng i husvagnen.

För att ha en invändig längd som inte ens når upp till fyra meter är 400 F förvånansvärt öppen och luftig – och då är det framför allt utrymmet mellan frontköket och sittgruppen som vi menar. Frontkök? Jodå, så är det fast av modell något enklare där hyllor ersätter överskåp.

Ljuset i denna avdelning är emellertid mycket bra via en kombination av ljusdiodramp, öppningsbart fönster och ett takfönster. Takfönster finns även i det sanitära rummet där stora, öppna hyllor för diverse hygienartiklar utmärker sig allra mest.

Bra är även tv-möbeln intill entrén. Dels har den två lådor men platsen uppe på bordet räcker till så mycket mer än bara en platt-tv (se bild).

Frontkök – fast som synes har överskåpen ersatts av hyllor. HÖGER: Toalettavdelningen med gott om förvaringsutrymmen.

Vi passar på att ta ett varv runt vagnen. Såväl front som tak, bakgavel och underrede är av GFK, det vill säga dessa karosskomponenter är glasfiberförstärkta. Dessvärre är inte stödbensskruvarna hundraprocentigt lättillgängliga – och det gäller såväl fram som bak. Det blir helt enkelt till att doppa knäna mot backen för att hylsan ska hitta rätt.

Avslutningsvis bör det tilläggas att LMC har två vagnar med nedsänkbara taksängar, vilket är platsbesparande det också. Namnen på dessa är Style Lift 430 K respektive 500 K. Denna duo är i sin tur specialanpassad för barnfamiljer då de båda är utrustade med våningssängar.

 • Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Vad sägs om sofistikerat och elegant, samtidigt som husbilen är fullsmetad med smarta och genomtänkta detaljer som gör campandet till en fröjd? Välkommen till det treaxlade flaggskeppet Dethleffs Globetrotter XLI 7850-2 DBM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-30 06:22

 • Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Ofta pratar vi om fransk charm, italiensk design och tysk ingenjörskonst. Men vad händer om man tar det sistnämnda och kryddar med de första två? Jo, något som i allra högsta grad påminner om Malibu.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-28 06:05

 • Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Finns det någon medelstor, enaxlad husvagn på den svenska marknaden som klarar av att förse sju personer med både bra och humana sovplatser? Tro det eller ej, men svaret är faktiskt ja. Häng med när vi kollar in Polar Edition 620 FWCA.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-26 06:12

 • Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  60 års erfarenhet av husvagnsbyggande, men tämligen okända på den svenska marknaden. Nu görs det en satsning på franska Caravelair – med fyra återförsäljare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-21 07:44

 • Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  För cirka tio år sedan var alkovmodeller mer eller mindre dödsdömda, ja till och med utrotningshotade. Det mesta går emellertid i cykler och även om halv- och helintegrerade husbilar är populärare är inte "husbilarna med en bula på taket" på något vis ute ur leken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-02 07:35

 • Rapido M66: Fabulös fransos

  Rapido M66: Fabulös fransos

  För lite drygt två år sedan testade Husvagn & Camping husbilen Rapido M96. En modell som då var ny på marknaden. Nu är det dags att sätta tänderna i syskonet M66.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-29 06:49

 • Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Bland dryga dussinet olika husvagnmodeller inom Dethleffs Nomad finns det en ny planlösning för i år. En mycket öppen sådan. Det är med förtjusning vi tar oss an Nomad 520 ELT, som finns att beskåda hos DS Husvagnar i Hörby.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-26 06:16

 • Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

  Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

  Är ni ute efter en husvagn som kan användas året runt? Behöver ni även ha tillgång till fasta sängar för två vuxna och tre barn? Spana då in Adria Alpina 663 UK.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-24 07:10

 • Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  När man nämner ordet helintegrerad ser de allra flesta en stor och svulstig husbil med en sjusiffrig prislapp framför sig. Knappast modeller som kan vara med och utmana de potentiella kunderna som är ute efter ett kompakt fordon i sexmetersklassen. Men det finns undantag – som exempelvis Knaus VAN I 550 MF.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-05 07:28

 • McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  Ung, snygg och modemedveten. Alla goda ting är tre och det råder inga som helst tvivel om att detta står för den italienska husbilstillverkaren McLouis. Det gäller dock att vara först till kvarn. Deras fordon tycks nämligen gå åt som smör i solsken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-02 07:29

 • Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Är du måhända ute efter en typ av husvagn som inte är som alla andra? Då bör du kika på Hobbys nya och minst sagt unika Maxia 660 WQM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-28 07:34

 • Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Det har blivit mer inne än någonsin att campa med ett litet fordon, och det gäller såväl husbilar som husvagnar. Weinsberg CaraOne 390 PUH är en nätt och behändig vagn att dra, samtidigt som den är förvånansvärt rymlig invändigt.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-08 06:54

 • Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Vill ni ha en semester som är fylld med glädje, äventyr och komfort de kommande åren? Önskar ni dessutom vara klimatsmarta och väljer bort charterresor till stora hotellkomplex med såväl vattenland som Bamseklubb? Då är det läge att tala i husvagnstermer.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-06 06:49

 • Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Husbilar har många uppskattade egenskaper. Frihet och flexibilitet hör dit, men med begränsningar. Att exempelvis köra ut på en fuktig gräsmatta kan betyda behov av bärgning!

  Första intrycket Håkan Johansson, 2022-07-04 07:09

 • Adria Twin Sports 640 SGX: En äventyrlig nykomling

  Adria Twin Sports 640 SGX: En äventyrlig nykomling

  Först kom modellerna Twin Axess, Twin Plus och Twin Supreme. En trio som omgående rönte succé. Nu har Adrias plåtisfamilj fått tillökning i Twin Sports – en lite äventyrligare serie med pop-up-tak.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-06-21 07:22

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206