Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

Publicerad

Är ni ute efter en husvagn som kan användas året runt? Behöver ni även ha tillgång till fasta sängar för två vuxna och tre barn? Spana då in Adria Alpina 663 UK.

Barn har idag mer att säga till om jämfört med när jag var liten grabb. Jag tror till och med att deras gosedjur har mer talan än vad jag hade en gång i tiden. Då var det bara att lyssna till vad mamma eller pappa hade att säga, och göra därefter – punkt slut.

Om kidsen, här och nu, skulle försöka sig på att skapa en egen önskelista gällande vilken husvagn deras föräldrar skulle lägga vantarna på är det högst troligt att Alpina 663 UK skulle ligga bra till.

Den har nämligen en våningssäng med tre bäddar som passar flerbarnsfamiljer ypperligt och som pricken över i:et finns det en dinett intill våningssängen som gör att barnen får en egen avdelning.

Även om jag skulle tippa att de mer än gärna "hänger" med de vuxna i den väl tilltagna U-soffan i husvagnens frontparti, har de alltså ett eget krypin bara någon meter bort ifall de önskar vara själva för en stund. Jösses, vilken lyx.

Stora fönster som släpper in massvis med ljus. Det blir inga problem att trivas i sittgruppen.

Personligen är jag nästan löjligt förtjust i de konkava överskåpsluckorna. Där har designavdelningen skapat en pärla.

Om vi lämnar personligt tycke och övergår till användarvänlighet kan vi där nämna ett kök med både mikrovågs- och gasolugn samt ett utdragbart förvaringsskåp med trådkorgar. Hygienutrymmet är allt annat än det största vi har sett på marknaden – i gengäld är konstruktionen smart med ett utfällbart handfat som ger plats för dusch.

I denna komprimerade avdelning finns dessutom stort takfönster, element, toalettrulleshållare samt en duschstång som gör att man kan använda "rummet" som ett effektivt torkskåp. Garderob och linneskåp är placerade i angränsning till barnens våningssäng.

Intill våningssängen har barnen en egen dinett med tillhörande klaffbord.

Vad har då hänt med Alpina sedan ifjol?

2021 var det serien Adora som prioriterades av Adria – till 2022 är det vinteranpassade Alpina som de har lagt mest krut på.

En helt ny vagn är kanske att ta i, men klart är att hela serien blivit kraftigt uppdaterad. Vind-avisarna som ifjol fanns på Astella och Adora sitter nu på plats även på Alpina. Exteriört har gasolkofferten breddats och därmed förenklas i- och urlyftning.

Nytt är också dekalen (frostad aluminium), LED-belysningen på bakstammen, takljuset, aluminiumfälgarna, dimbar LED-list runt hela fordonet (ingår i Pluspaketet) samt att frontfönstret numera är linjerat med panoramafönstret. Det bör även nämnas att 7-serien har Knottchassi, övriga har AL-KO. 

Användarvänlig köksavdelning med både gasolugn och mikrovågsugn (ej med på bild).

Interiört har ramarna runt alla takfönster gjorts rundare, vilket ger en mjukare framtoning. Fönsterbrädan har breddats och nackstöden är numera justerbara.

I köket gäller aluminiumprofil med portabla förvaringsdetaljer. Soffdynorna är nu plana medan en mattare yta gäller för överskåpsluckorna. Flyttbara spotlights, portabel laddbar lampa samt en breddad instegs-garderob (på utvalda modeller) är också nyheter.

Färgmässigt gäller mörkt träslag medan displayen (som är ny från och med 2022) fanns i husbilarna under det gångna året. Till sist har ledningsröret i handfatet blivit grövre samt att golvet i duschkabinerna har höjts för bättre avrinning.

De vuxna har en fransk bädd som är placerad mitt emot kidsens dinett.

Läslamporna är nya för i år.

Tripp-trapp-trull – plats för tre i våningssängen.

Smart och platsbesparande lösning med infällbart handfat.

 • Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Vad sägs om sofistikerat och elegant, samtidigt som husbilen är fullsmetad med smarta och genomtänkta detaljer som gör campandet till en fröjd? Välkommen till det treaxlade flaggskeppet Dethleffs Globetrotter XLI 7850-2 DBM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-30 06:22

 • Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Ofta pratar vi om fransk charm, italiensk design och tysk ingenjörskonst. Men vad händer om man tar det sistnämnda och kryddar med de första två? Jo, något som i allra högsta grad påminner om Malibu.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-28 06:05

 • Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Finns det någon medelstor, enaxlad husvagn på den svenska marknaden som klarar av att förse sju personer med både bra och humana sovplatser? Tro det eller ej, men svaret är faktiskt ja. Häng med när vi kollar in Polar Edition 620 FWCA.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-26 06:12

 • Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  60 års erfarenhet av husvagnsbyggande, men tämligen okända på den svenska marknaden. Nu görs det en satsning på franska Caravelair – med fyra återförsäljare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-21 07:44

 • Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  För cirka tio år sedan var alkovmodeller mer eller mindre dödsdömda, ja till och med utrotningshotade. Det mesta går emellertid i cykler och även om halv- och helintegrerade husbilar är populärare är inte "husbilarna med en bula på taket" på något vis ute ur leken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-02 07:35

 • Rapido M66: Fabulös fransos

  Rapido M66: Fabulös fransos

  För lite drygt två år sedan testade Husvagn & Camping husbilen Rapido M96. En modell som då var ny på marknaden. Nu är det dags att sätta tänderna i syskonet M66.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-29 06:49

 • Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Bland dryga dussinet olika husvagnmodeller inom Dethleffs Nomad finns det en ny planlösning för i år. En mycket öppen sådan. Det är med förtjusning vi tar oss an Nomad 520 ELT, som finns att beskåda hos DS Husvagnar i Hörby.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-26 06:16

 • LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  Hur får man en minihusvagn att bli rymlig nog för två personer? Jo, man trollar bort sängen som LMC på ett mycket smart sätt har gjort på modellen Style 400 F.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-15 07:58

 • Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  När man nämner ordet helintegrerad ser de allra flesta en stor och svulstig husbil med en sjusiffrig prislapp framför sig. Knappast modeller som kan vara med och utmana de potentiella kunderna som är ute efter ett kompakt fordon i sexmetersklassen. Men det finns undantag – som exempelvis Knaus VAN I 550 MF.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-05 07:28

 • McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  Ung, snygg och modemedveten. Alla goda ting är tre och det råder inga som helst tvivel om att detta står för den italienska husbilstillverkaren McLouis. Det gäller dock att vara först till kvarn. Deras fordon tycks nämligen gå åt som smör i solsken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-02 07:29

 • Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Är du måhända ute efter en typ av husvagn som inte är som alla andra? Då bör du kika på Hobbys nya och minst sagt unika Maxia 660 WQM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-28 07:34

 • Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Det har blivit mer inne än någonsin att campa med ett litet fordon, och det gäller såväl husbilar som husvagnar. Weinsberg CaraOne 390 PUH är en nätt och behändig vagn att dra, samtidigt som den är förvånansvärt rymlig invändigt.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-08 06:54

 • Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Vill ni ha en semester som är fylld med glädje, äventyr och komfort de kommande åren? Önskar ni dessutom vara klimatsmarta och väljer bort charterresor till stora hotellkomplex med såväl vattenland som Bamseklubb? Då är det läge att tala i husvagnstermer.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-06 06:49

 • Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Husbilar har många uppskattade egenskaper. Frihet och flexibilitet hör dit, men med begränsningar. Att exempelvis köra ut på en fuktig gräsmatta kan betyda behov av bärgning!

  Första intrycket Håkan Johansson, 2022-07-04 07:09

 • Adria Twin Sports 640 SGX: En äventyrlig nykomling

  Adria Twin Sports 640 SGX: En äventyrlig nykomling

  Först kom modellerna Twin Axess, Twin Plus och Twin Supreme. En trio som omgående rönte succé. Nu har Adrias plåtisfamilj fått tillökning i Twin Sports – en lite äventyrligare serie med pop-up-tak.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-06-21 07:22

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206