Rapido M66: Fabulös fransos

Rapido M66: Fabulös fransos

Publicerad

För lite drygt två år sedan testade Husvagn & Camping husbilen Rapido M96. En modell som då var ny på marknaden. Nu är det dags att sätta tänderna i syskonet M66.

M står för Mercedes, vilket på husbilsspråk innebär ett kliv in i premiumvärlden. Låt er dock inte luras av siffrorna. M66 är inte på något vis mindre än M96, de har samma mått. Det som skiljer dem åt är planlösningen där vårt testobjekt har höga långbäddar medan M96 är försedd med en queenbed.

Som tillval kan man även få madrasser med så kallat formminne.

Den karismatiska fronten som Mercedes förmedlar är en sak. Vila ögonen på något vackert är som bekant aldrig fel. Men det är känslan bakom ratten som tar resenärerna till nästa nivå.

Bara den personbilsinspirerade interiören i hyttmiljön är värd ett eget kapitel, och då tänker vi närmast på multimediasystemet MBUX som inkluderar GPS-navigering, kommunikation och DAB-teknik via en gigantisk 10,25-tumsskärm. Multifunktionsratten är justerbar i såväl höjd som lutning. Backkameran har infälld skärm.

Nyckellöst startsystem och elektronisk parkeringsbroms är andra nymodigheter som också ingår. Lägg även till en skjutbar och isolerande, dubbelveckad gardin till vindrutan som kan användas både som sol- respektive insynsskydd.

Köket är både elegant och praktiskt. Två brännare är original, tre ett tillval.

Vägronden då? Jodå, även här blir man förförd. Den niostegade automatlådan frambringar ett stort leende och det finns en mängd assistanssystem som gör resan både enklare och för den delen säkrare.

Bland det som sticker ut lite extra noterar vi stopp/start-funktion, sidvindsassistans och aktiv distansstyrning (Distronic) som automatisk reglerar avståndet till framförvarande fordon.

Nu är inte M66 fantastisk enbart vid körning. Det finns en mängd interiöra detaljer som håller hög standard i den eleganta bodelen. Hyttstolarna (Aguti) har samma typ av tyg som sittgruppen. Högtalare har applicerats på tre ställen: i den nedfällbara taksängens underrede, vid sittgruppen samt i bakgaveln mellan de båda singelbäddarna. Vid akterpartiet finner vi fyra USB-ingångar för att kunna ladda digitala ting.

Isolerande hissgardiner i förarhytten, som skyddar mot sol och insyn.

Klädesplaggen i garderoberna (finns under båda singelbäddarna) kan man även nå ovanifrån eftersom respektive fotände har uppfällbar funktion.

I sittgruppen gäller populära face-to-face. Bordsskivan i denna avdelning är vikbar till halva storleken så att resenärerna enkelt kan ta sig från hytt till bodel och vice versa på enklast möjliga vis.

Det stora garaget (med rejäla lastluckor på båda karossidorna) har utrustats med lastöglor, värme, belysning, utedusch och domkraft. Dubbelgolvet är genomgående, vilket ger förvaringsmöjligheter med åtkomst både in- och utifrån.

Duschmodul i skiffergrå plexi med anpassningsbar bakgrundsbelysning. Inte heller i hygienutrymmet har Rapido sparat på krutet. Se skåpluckan under handfatet som går i samma stil som övrig bodelsinredning samt det utanpåliggande handfatet.

Rent estetiskt är inredningen magnifik med bland annat stämningsbelysning i tre avdelningar samt dimmerfunktion i såväl sov- som vardagsrummet. Ett stort plus i kanten ger vi designen på de svängda kökslådorna. De är med handen på hjärtat något utöver det vanliga. Även överskåpsluckorna har ett exklusivt utseende som inte lämnar någon oberörd.

Avslutningsvis bör det understrykas att M-serien är de enda modellerna från Rapido som har förmånen att ha en alldeles egen inredning gällande kulören på möbelmodulerna. Den heter Duna och har ett ljust träslag.

Som kund kan man välja mellan två inredningsstilar då alternativet Nacarat (ett mörkare och lite varmare träslag) också finns att tillgå. Det sistnämnda har för övrigt vårt testobjekt.

Stilfullt med stort S. Pst! Notera tv-placeringen intill entrén.

Dubbelgolv med tvärgående förvaringsmöjligheter.

 • Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Vad sägs om sofistikerat och elegant, samtidigt som husbilen är fullsmetad med smarta och genomtänkta detaljer som gör campandet till en fröjd? Välkommen till det treaxlade flaggskeppet Dethleffs Globetrotter XLI 7850-2 DBM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-30 06:22

 • Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Ofta pratar vi om fransk charm, italiensk design och tysk ingenjörskonst. Men vad händer om man tar det sistnämnda och kryddar med de första två? Jo, något som i allra högsta grad påminner om Malibu.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-28 06:05

 • Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Finns det någon medelstor, enaxlad husvagn på den svenska marknaden som klarar av att förse sju personer med både bra och humana sovplatser? Tro det eller ej, men svaret är faktiskt ja. Häng med när vi kollar in Polar Edition 620 FWCA.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-26 06:12

 • Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  60 års erfarenhet av husvagnsbyggande, men tämligen okända på den svenska marknaden. Nu görs det en satsning på franska Caravelair – med fyra återförsäljare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-21 07:44

 • Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  För cirka tio år sedan var alkovmodeller mer eller mindre dödsdömda, ja till och med utrotningshotade. Det mesta går emellertid i cykler och även om halv- och helintegrerade husbilar är populärare är inte "husbilarna med en bula på taket" på något vis ute ur leken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-02 07:35

 • Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Bland dryga dussinet olika husvagnmodeller inom Dethleffs Nomad finns det en ny planlösning för i år. En mycket öppen sådan. Det är med förtjusning vi tar oss an Nomad 520 ELT, som finns att beskåda hos DS Husvagnar i Hörby.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-26 06:16

 • Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

  Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

  Är ni ute efter en husvagn som kan användas året runt? Behöver ni även ha tillgång till fasta sängar för två vuxna och tre barn? Spana då in Adria Alpina 663 UK.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-24 07:10

 • LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  Hur får man en minihusvagn att bli rymlig nog för två personer? Jo, man trollar bort sängen som LMC på ett mycket smart sätt har gjort på modellen Style 400 F.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-15 07:58

 • Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  När man nämner ordet helintegrerad ser de allra flesta en stor och svulstig husbil med en sjusiffrig prislapp framför sig. Knappast modeller som kan vara med och utmana de potentiella kunderna som är ute efter ett kompakt fordon i sexmetersklassen. Men det finns undantag – som exempelvis Knaus VAN I 550 MF.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-05 07:28

 • McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  Ung, snygg och modemedveten. Alla goda ting är tre och det råder inga som helst tvivel om att detta står för den italienska husbilstillverkaren McLouis. Det gäller dock att vara först till kvarn. Deras fordon tycks nämligen gå åt som smör i solsken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-02 07:29

 • Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Är du måhända ute efter en typ av husvagn som inte är som alla andra? Då bör du kika på Hobbys nya och minst sagt unika Maxia 660 WQM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-28 07:34

 • Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Det har blivit mer inne än någonsin att campa med ett litet fordon, och det gäller såväl husbilar som husvagnar. Weinsberg CaraOne 390 PUH är en nätt och behändig vagn att dra, samtidigt som den är förvånansvärt rymlig invändigt.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-08 06:54

 • Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Vill ni ha en semester som är fylld med glädje, äventyr och komfort de kommande åren? Önskar ni dessutom vara klimatsmarta och väljer bort charterresor till stora hotellkomplex med såväl vattenland som Bamseklubb? Då är det läge att tala i husvagnstermer.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-06 06:49

 • Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Husbilar har många uppskattade egenskaper. Frihet och flexibilitet hör dit, men med begränsningar. Att exempelvis köra ut på en fuktig gräsmatta kan betyda behov av bärgning!

  Första intrycket Håkan Johansson, 2022-07-04 07:09

 • Adria Twin Sports 640 SGX: En äventyrlig nykomling

  Adria Twin Sports 640 SGX: En äventyrlig nykomling

  Först kom modellerna Twin Axess, Twin Plus och Twin Supreme. En trio som omgående rönte succé. Nu har Adrias plåtisfamilj fått tillökning i Twin Sports – en lite äventyrligare serie med pop-up-tak.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-06-21 07:22

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206