Rapido M66: Fabulös fransos

Rapido M66: Fabulös fransos

Publicerad

För lite drygt två år sedan testade Husvagn & Camping husbilen Rapido M96. En modell som då var ny på marknaden. Nu är det dags att sätta tänderna i syskonet M66.

M står för Mercedes, vilket på husbilsspråk innebär ett kliv in i premiumvärlden. Låt er dock inte luras av siffrorna. M66 är inte på något vis mindre än M96, de har samma mått. Det som skiljer dem åt är planlösningen där vårt testobjekt har höga långbäddar medan M96 är försedd med en queenbed.

Som tillval kan man även få madrasser med så kallat formminne.

Den karismatiska fronten som Mercedes förmedlar är en sak. Vila ögonen på något vackert är som bekant aldrig fel. Men det är känslan bakom ratten som tar resenärerna till nästa nivå.

Bara den personbilsinspirerade interiören i hyttmiljön är värd ett eget kapitel, och då tänker vi närmast på multimediasystemet MBUX som inkluderar GPS-navigering, kommunikation och DAB-teknik via en gigantisk 10,25-tumsskärm. Multifunktionsratten är justerbar i såväl höjd som lutning. Backkameran har infälld skärm.

Nyckellöst startsystem och elektronisk parkeringsbroms är andra nymodigheter som också ingår. Lägg även till en skjutbar och isolerande, dubbelveckad gardin till vindrutan som kan användas både som sol- respektive insynsskydd.

Köket är både elegant och praktiskt. Två brännare är original, tre ett tillval.

Vägronden då? Jodå, även här blir man förförd. Den niostegade automatlådan frambringar ett stort leende och det finns en mängd assistanssystem som gör resan både enklare och för den delen säkrare.

Bland det som sticker ut lite extra noterar vi stopp/start-funktion, sidvindsassistans och aktiv distansstyrning (Distronic) som automatisk reglerar avståndet till framförvarande fordon.

Nu är inte M66 fantastisk enbart vid körning. Det finns en mängd interiöra detaljer som håller hög standard i den eleganta bodelen. Hyttstolarna (Aguti) har samma typ av tyg som sittgruppen. Högtalare har applicerats på tre ställen: i den nedfällbara taksängens underrede, vid sittgruppen samt i bakgaveln mellan de båda singelbäddarna. Vid akterpartiet finner vi fyra USB-ingångar för att kunna ladda digitala ting.

Isolerande hissgardiner i förarhytten, som skyddar mot sol och insyn.

Klädesplaggen i garderoberna (finns under båda singelbäddarna) kan man även nå ovanifrån eftersom respektive fotände har uppfällbar funktion.

I sittgruppen gäller populära face-to-face. Bordsskivan i denna avdelning är vikbar till halva storleken så att resenärerna enkelt kan ta sig från hytt till bodel och vice versa på enklast möjliga vis.

Det stora garaget (med rejäla lastluckor på båda karossidorna) har utrustats med lastöglor, värme, belysning, utedusch och domkraft. Dubbelgolvet är genomgående, vilket ger förvaringsmöjligheter med åtkomst både in- och utifrån.

Duschmodul i skiffergrå plexi med anpassningsbar bakgrundsbelysning. Inte heller i hygienutrymmet har Rapido sparat på krutet. Se skåpluckan under handfatet som går i samma stil som övrig bodelsinredning samt det utanpåliggande handfatet.

Rent estetiskt är inredningen magnifik med bland annat stämningsbelysning i tre avdelningar samt dimmerfunktion i såväl sov- som vardagsrummet. Ett stort plus i kanten ger vi designen på de svängda kökslådorna. De är med handen på hjärtat något utöver det vanliga. Även överskåpsluckorna har ett exklusivt utseende som inte lämnar någon oberörd.

Avslutningsvis bör det understrykas att M-serien är de enda modellerna från Rapido som har förmånen att ha en alldeles egen inredning gällande kulören på möbelmodulerna. Den heter Duna och har ett ljust träslag.

Som kund kan man välja mellan två inredningsstilar då alternativet Nacarat (ett mörkare och lite varmare träslag) också finns att tillgå. Det sistnämnda har för övrigt vårt testobjekt.

Stilfullt med stort S. Pst! Notera tv-placeringen intill entrén.

Dubbelgolv med tvärgående förvaringsmöjligheter.

 • Sun Living V 60 SP: Familjealternativ

  Sun Living V 60 SP: Familjealternativ

  Sun Living är ett instegsmärke som stadigt klättrar på försäljningslistorna. Från att ha varit förenklade modeller från moderskeppet Adria är de sedan några år tillbaka mer fristående med egen utvecklingsavdelning. Vi har kikat på årets nyhet bland deras plåtisar – V 60 SP.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-01-05 07:10

 • Roadcar R540: För en rimlig peng

  Roadcar R540: För en rimlig peng

  Det blir allt svårare att finna fritidsfordon som inte gör stora hål i plånboken. Vi tar oss till Tumbo Husvagnar & Husbilar, strax väster om Eskilstuna, för att sätta klorna i marknadens kanske mest prispressade plåtis – en Roadcar R540. Med facit i handen blev vi glatt överraskade.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-01-04 07:25

 • Knaus Azur 500 FU: Spännande comeback

  Knaus Azur 500 FU: Spännande comeback

  Många saker kommer och går. De allra bästa består – eller gör comeback. Som Knaus Azur. En husvagn utöver det vanliga som vi lärde känna under 1980- och 1990-talet. Deras återkomst kommer definitivt inte lämna någon sann husvagnsentusiast oberörd.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-30 07:07

 • Hobby Maxia 585 UL: Alla goda ting är tre

  Hobby Maxia 585 UL: Alla goda ting är tre

  Två har blivit tre. I fjol lanserade Hobby en ny serie med husvagnar, deras lyxigaste versioner någonsin. Nu har dock storken sett till att utökning sker då duon Maxia vuxit till en trio via 585 UL.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-28 07:28

 • McLouis MC4 281: Nu på Ford

  McLouis MC4 281: Nu på Ford

  Ska husbilar alltid vara byggda på chassin från Fiat? Glöm det. Det råder andra tider nu och det är dags att slopa tunnelseendet och tänka nytt. Som exempelvis McLouis på Ford Transit.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-14 06:47

 • Eura Mobil V 635 EB: Premiumplåtis!

  Eura Mobil V 635 EB: Premiumplåtis!

  Plåtisar med det där lilla extra. Låter det intressant? Spana då in Eura Mobils nykläckta trio där Husvagn & Camping har provat långbäddsmodellen V 635 EB.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-09 07:09

 • Polar 620 BSA Selected: Varm och ombonad

  Polar 620 BSA Selected: Varm och ombonad

  Inför 2022 utförde Polar en remarkabel ansiktslyftning gällande det exteriöra i sin husvagnsflotta. Till 2023 har de lagt ordentligt krut på det interiöra – en satsning som lyfter både design och funktion till en ny nivå.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-07 07:13

 • Adria Action Sport 391 LH: Charmtroll med mer attityd

  Adria Action Sport 391 LH: Charmtroll med mer attityd

  Via coolare hjul, högre markfrigång och riktigt häftig utstrålning har Adria lyckats med konststycket att förvandla redan balla Action 391 LH till en ännu mer spännande husvagn med lite offroadkaraktär. Välkomna att inspektera den ikoniska vagnen som i viss mån fått ny skrud.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-03 07:10

 • Pilote G781 FGJ: Sofistikerad!

  Pilote G781 FGJ: Sofistikerad!

  Dags att sätta tänderna i ännu en fransos. Denna gång en helintegrerad Pilote G781 FGJ. Ett varumärke som har börjat prenumerera på en framskjuten placering i registreringsstatistiken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-21 07:01

 • Kabe Estate 470 GLE: Liten vagn för stora behov

  Kabe Estate 470 GLE: Liten vagn för stora behov

  Ute efter en liten vagn för två med singelbäddar som dessutom är vinterutrustad? Det är ingen enkel ekvation att få till. Men Kabe har lyckats och Estate 470 GLE har alla förutsättningar att både bli en favorit och en volymsäljare av stora mått.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-18 07:29

 • Hobby De Luxe 400 SFe: Liten som är stor favorit

  Hobby De Luxe 400 SFe: Liten som är stor favorit

  Små, lättdragna vagnar har blivit alltmer populära de senaste två åren. En av storsäljarna på den svenska marknaden är Hobby De Luxe 400 SFe med sänglösningen fransk bädd.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-15 07:41

 • Etrusco T 7400 SBC: Trevlig nykomling

  Etrusco T 7400 SBC: Trevlig nykomling

  Vad får man om man kombinerar tysk ingenjörskonst med italiensk känsla för design. Rätt svar är Etrusco. Det är ingen ny sheriff som har kommit till staden, men väl en trevlig nykomling på husbilsmarknaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-11 07:07

 • Knaus Sport 450 FU E.Power – utan gasol

  Knaus Sport 450 FU E.Power – utan gasol

  Utvecklingen sker i rasande takt. Så även inom fordonsindustrin. Av den anledningen har vi valt att kika på en gasolfri husvagn denna gång. Något som var snudd på otänkbart för tio år sedan. Mina damer och herrar – välkomna till Knaus Sport E.POWER Selection.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-25 06:54

 • Karmann Davis 620 Lifestyle: En färgstark klassiker

  Karmann Davis 620 Lifestyle: En färgstark klassiker

  Alla goda ting är tre. Elegans. Komfort. Smarta lösningar. Allt detta står klassiska Karmann Mobil för. Vi har tagit en provtur i deras Davis 620 Lifestyle.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-19 07:30

 • Eura Mobil Profila T 696 EB: Premiumprofilering

  Eura Mobil Profila T 696 EB: Premiumprofilering

  Samma höga kvalitetsstämpel som tidigare – fast ännu ett snäpp bättre. Nu finns nämligen två modeller av halvintegrerade Eura Mobil Profila med Mercedeschassi.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-17 06:42

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2023-01

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206