Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

I soffan råder kunglig komfort, och tjing för en hörnplats!

Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

Publicerad

Edition inom 620-serien finns även som SA (singelbäddar) och BQD (queenbed).

Finns det någon medelstor, enaxlad husvagn på den svenska marknaden som klarar av att förse sju personer med både bra och humana sovplatser? Tro det eller ej, men svaret är faktiskt ja. Häng med när vi kollar in Polar Edition 620 FWCA.

Under många år har Polars utbud av olika 590-vagnar varit deras otvivelaktiga storsäljare.

Under 2021 hände emellertid något som fick många statistiknördar att höja ett ögonbryn eller två. Det visade sig att 620-segmentet inte bara hade kommit ikapp, utan dessutom seglat ifrån och det med råge. Detsamma gäller för övrigt även 560-serien, som alltså är något mindre än den forna storsäljarserien.

Märkligt eller? Eftersom vi sitter med facit i hand, ska vi försöka oss på att bena ut varför siffrorna å det grövsta har svängt som de har gjort.

I köksavdelningen kommer husmor bli alldeles salig av lycka.

Enligt registreringsstatistiken sjönk antalet nyregistrerade 590-vagnar från 140 enheter till 40 (2020 vs 2021). I gengäld blev det ett stort lyft för 560-serien som ökade från 37 till 87, medan 620-segmentet gick från 34 vagnar (2020) till imponerande 102 under 2021.

Det korta och enkla svaret heter Edition. Det handlar alltså om specialserien där Polarvagnarna har fasta utrustningspaket, ett ytterst begränsat antal möjliga tillval och ett mycket förmånligt pris som gör kunderna båda nöjda och belåtna.

Inom Edition-familjen finns fyra olika vagnstorlekar (560, 620, 680 och 730) och sju olika modellvarianter – men alltså ingen 590.

Hallen inkluderar uppvärmd insteggarderob.

Nu är det inte så att Edition är någon snikmodell där fabriken i Dorotea har sparat på krutet. Skillnaden ligger inte i att bekvämligheter är bortplockade, utan i att dessa vagnar så att säga redan är inredda och klara.

Här kan alltså inte kunden vara med och påverka utrustningspaket på samma vis som när de beställer en Selected eller en svartvit Customized. Så för att förtydliga – Edition är Polar-kvalitet ut i fingerspetsarna, men de är "packade och klara" redan från första början.  

Innan vi tar oss an de sju bäddplatserna ska vi kortfattat förklara vad bokstavsbeteckningen för vårt testobjekt FWCA står för: F – French bed, W – Windowside, C – Children beds och slutligen A – Angle kitchen. Allt är enkelt när man har svaren!

Notera den nedfällbara sängen ovanför den franska bädden. Hygienutrymmet – den enklaste avdelningen i 620 FWCA.

Om ni kikar på bilden från vagnens interiöra bakparti kan ni se fem av de sju bäddplatserna. Ett vaket öga upptäcker säkerligen pricken över i:et – den nedfällbara sängen (överbäddsskåpet) ovan för den franska bingen.

Med handen på hjärtat är det både fiffigt och synnerligen platsbesparande, samtidigt som det bör understrykas att det inte är någon vuxensäng. Adderar vi den bäddbara sittgruppen med plats för två personer ytterligare har vi alltså en husvagn med horisontellt utrymme för sju framåt kvällskröken.

Två andra utposter som också imponerar stort är köket och just nämnda sittgrupp. I den sistnämnda avdelningen är komforten och platsutrymmet inte bara bra, utan extremt bra. Hörnen, med de höga ryggdynorna, är utan att överdriva – wow!

Praktiskt till tusen – utdragbar skidlåda.

Köket bjuder i sin tur på stor kyl/frys, fyrlågig spis, gasol- och mikrovågsugn, fläkt, kryddhylla och exemplariska förvaringsutrymmen som gör att man trivs precis lika bra, om inte bättre, än hemma.

Genomtänkt och klass är två ord som genomsyrar hela vagnen – och det gäller såväl interiört som exteriört. För ingen har väl lyckats undgå att Polarvagnarna anno 2022 har genomgått ett designlyft och det gäller såväl frontpartiet som bakgaveln.

Detta har fått hela deras vagnsflotta att bli utseendemässigt modernare samtidigt som de ser än mer pampiga ut.

 • Adria Action Sport 391 LH: Charmtroll med mer attityd

  Adria Action Sport 391 LH: Charmtroll med mer attityd

  Via coolare hjul, högre markfrigång och riktigt häftig utstrålning har Adria lyckats med konststycket att förvandla redan balla Action 391 LH till en ännu mer spännande husvagn med lite offroadkaraktär. Välkomna att inspektera den ikoniska vagnen som i viss mån fått ny skrud.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-03 07:10

 • Pilote G781 FGJ: Sofistikerad!

  Pilote G781 FGJ: Sofistikerad!

  Dags att sätta tänderna i ännu en fransos. Denna gång en helintegrerad Pilote G781 FGJ. Ett varumärke som har börjat prenumerera på en framskjuten placering i registreringsstatistiken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-21 07:01

 • Kabe Estate 470 GLE: Liten vagn för stora behov

  Kabe Estate 470 GLE: Liten vagn för stora behov

  Ute efter en liten vagn för två med singelbäddar som dessutom är vinterutrustad? Det är ingen enkel ekvation att få till. Men Kabe har lyckats och Estate 470 GLE har alla förutsättningar att både bli en favorit och en volymsäljare av stora mått.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-18 07:29

 • Hobby De Luxe 400 SFe: Liten som är stor favorit

  Hobby De Luxe 400 SFe: Liten som är stor favorit

  Små, lättdragna vagnar har blivit alltmer populära de senaste två åren. En av storsäljarna på den svenska marknaden är Hobby De Luxe 400 SFe med sänglösningen fransk bädd.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-15 07:41

 • Etrusco T 7400 SBC: Trevlig nykomling

  Etrusco T 7400 SBC: Trevlig nykomling

  Vad får man om man kombinerar tysk ingenjörskonst med italiensk känsla för design. Rätt svar är Etrusco. Det är ingen ny sheriff som har kommit till staden, men väl en trevlig nykomling på husbilsmarknaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-11 07:07

 • Knaus Sport 450 FU E.Power – utan gasol

  Knaus Sport 450 FU E.Power – utan gasol

  Utvecklingen sker i rasande takt. Så även inom fordonsindustrin. Av den anledningen har vi valt att kika på en gasolfri husvagn denna gång. Något som var snudd på otänkbart för tio år sedan. Mina damer och herrar – välkomna till Knaus Sport E.POWER Selection.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-25 06:54

 • Karmann Davis 620 Lifestyle: En färgstark klassiker

  Karmann Davis 620 Lifestyle: En färgstark klassiker

  Alla goda ting är tre. Elegans. Komfort. Smarta lösningar. Allt detta står klassiska Karmann Mobil för. Vi har tagit en provtur i deras Davis 620 Lifestyle.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-19 07:30

 • Eura Mobil Profila T 696 EB: Premiumprofilering

  Eura Mobil Profila T 696 EB: Premiumprofilering

  Samma höga kvalitetsstämpel som tidigare – fast ännu ett snäpp bättre. Nu finns nämligen två modeller av halvintegrerade Eura Mobil Profila med Mercedeschassi.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-17 06:42

 • Dethleffs Beduin Scandinavia 550 SE: Massvis med plus

  Dethleffs Beduin Scandinavia 550 SE: Massvis med plus

  Tysk ingenjörskonst när den är som allra bäst. Denna gång tog vi oss an en Dethleffs Beduin Scandinavia 550 SE.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-11 07:46

 • Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Vad sägs om sofistikerat och elegant, samtidigt som husbilen är fullsmetad med smarta och genomtänkta detaljer som gör campandet till en fröjd? Välkommen till det treaxlade flaggskeppet Dethleffs Globetrotter XLI 7850-2 DBM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-30 06:22

 • Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Ofta pratar vi om fransk charm, italiensk design och tysk ingenjörskonst. Men vad händer om man tar det sistnämnda och kryddar med de första två? Jo, något som i allra högsta grad påminner om Malibu.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-28 06:05

 • Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  60 års erfarenhet av husvagnsbyggande, men tämligen okända på den svenska marknaden. Nu görs det en satsning på franska Caravelair – med fyra återförsäljare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-21 07:44

 • Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  För cirka tio år sedan var alkovmodeller mer eller mindre dödsdömda, ja till och med utrotningshotade. Det mesta går emellertid i cykler och även om halv- och helintegrerade husbilar är populärare är inte "husbilarna med en bula på taket" på något vis ute ur leken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-02 07:35

 • Rapido M66: Fabulös fransos

  Rapido M66: Fabulös fransos

  För lite drygt två år sedan testade Husvagn & Camping husbilen Rapido M96. En modell som då var ny på marknaden. Nu är det dags att sätta tänderna i syskonet M66.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-29 06:49

 • Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Bland dryga dussinet olika husvagnmodeller inom Dethleffs Nomad finns det en ny planlösning för i år. En mycket öppen sådan. Det är med förtjusning vi tar oss an Nomad 520 ELT, som finns att beskåda hos DS Husvagnar i Hörby.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-26 06:16

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206