Eura Mobil Profila T 696 EB: Premiumprofilering

Eura Mobil Profila T 696 EB: Premiumprofilering

Publicerad

Samma höga kvalitetsstämpel som tidigare – fast ännu ett snäpp bättre. Nu finns nämligen två modeller av halvintegrerade Eura Mobil Profila med Mercedeschassi.

Rent historiskt har Eura Mobil rullat på i många år och det i olika skepnader. 1959 grundades Blessing KG och husvagnsproduktionen tog sin början. Tio år senare var det dags för ett företagsövertagande och därmed även för ett namnbyte till Mayr KG (fordonen kom då att heta Eura Caravan). Det var emellertid 1983 som de började producera husbilar under det nuvarande varumärket Eura Mobil. 

Till fjolårets säsong lanserades Eura Mobil Contura 716 EB på ett chassi från Mercedes. En husbilsmodell som nu har fått två syskon som också har en drivlina från den tyska kvalitetstillverkaren. Fast nu inom en annan modellserie – Profila T 676 EB och T 696 EB.

Fem–sex personer får plats vid bordet. Stort plus för ergonomiska ryggdynor i den bältade soffan.

Husvagn & Camping har kikat närmare på den sistnämnda. Det bör dock understrykas att de två Profilabilarna är lika långa, så låt er inte luras av sifferskillnaden – det som skiljer dem åt är mittpartiet i bodelen.

Att det byggs husbilar på andra chassin än Fiat Ducato är inte så underligt, framför allt inte i dessa tider när bristen på komponenter bidrar till stora förseningar hos den italienska bil- och chassitillverkaren.

Samtidigt betyder inte ett samarbete med Mercedes enbart att husbilsbyggarna kringgår leveransproblematiken. Nej, snarare handlar det mer om att statusen höjs på de utvalda modellerna.

Litet men elegant kök med välvd front.

Det finns inget ont att säga om Fiat Ducato, framför allt inte sedan de lanserade sin nya automatlåda som är hästlängder bättre än den tidigare robotiserade. Men Mercedes är Mercedes och det kan ingen ta ifrån dem.

Med en hel hop av assistansfunktioner och en stor dos personbilskänsla bakom ratten (vårt testobjekt har även tonade rutor och ett ljuddämpningspaket till motorrummet) är de svårslagna i vägronden.

Även interiört finns det massvis med lovord att ta till.

I T 696 EB har designavdelningen lyckats med konststycket att framhäva en synnerligen mjuk stil via en tygliknande finish, och det gäller såväl golvet som de matta överskåpsluckorna. Den ergonomiskt välvda köksfronten (som inkluderat en arbetsplatta av mineralmaterial) är dessutom en fröjd för ögat.

Svänger du handfatet till vänster (se bilden) så skapas ett duschutrymme.

Intelligentast är lösningen i hygienutrymmet där handfatet enkelt kan vridas åt sidan för att på så vis trolla fram ett duschutrymme. Ingen direkt nyhet i dagens innovativa husbilsbransch, men alltjämt är det synnerligen platsbesparande och smart.

En mindre begåvad lösning är belysningen bak vid sängarna. Hur tänkte de när de applicerade "riktiga" lampskärmar på var sin sida om singelbäddarna? Visst, det ser hemtrevligt ut, men användarvänligheten blir det lite si och så med. Här hade den traditionella svanhalsvarianten, där ljusbilden går att rikta, varit att föredra.

Vi stannar kvar i den horisontella avdelningen, men nu över till plussidan då vi uppskattar att det finns ett sängbreddningssystem som alternativ.

Höga långbäddar med bäddbreddningssystem. Med extraskivan utdragen blir dubbelsängen lite drygt två meter bred. HÖGER: Hygienutrymmet i sitt grundutförande när handfatet är i sin ordinarie position.

Tummen upp gör vi även för den öppna och ljusa känslan i "vardagsrummet". Det finns ett fönster i hytten (sky view) och ett stort takfönster ovanför sittgruppen som bidrar till de positiva vibbarna. Dessutom är sittkomforten i den bältade soffan inte bara bra utan mycket, mycket bra.

Addera sedan användarvänliga ting som solcell, markis, cykelhållare, elektrisk takfläkt, automatisk klimatanläggning, utvändig dusch plus en hel del annat smått och gott.

Med det sagt vore det tusan om man inte skulle trivas maximalt på campingsemestern!

 • Pilote G781 FGJ: Sofistikerad!

  Pilote G781 FGJ: Sofistikerad!

  Dags att sätta tänderna i ännu en fransos. Denna gång en helintegrerad Pilote G781 FGJ. Ett varumärke som har börjat prenumerera på en framskjuten placering i registreringsstatistiken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-21 07:01

 • Kabe Estate 470 GLE: Liten vagn för stora behov

  Kabe Estate 470 GLE: Liten vagn för stora behov

  Ute efter en liten vagn för två med singelbäddar som dessutom är vinterutrustad? Det är ingen enkel ekvation att få till. Men Kabe har lyckats och Estate 470 GLE har alla förutsättningar att både bli en favorit och en volymsäljare av stora mått.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-18 07:29

 • Hobby De Luxe 400 SFe: Liten som är stor favorit

  Hobby De Luxe 400 SFe: Liten som är stor favorit

  Små, lättdragna vagnar har blivit alltmer populära de senaste två åren. En av storsäljarna på den svenska marknaden är Hobby De Luxe 400 SFe med sänglösningen fransk bädd.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-15 07:41

 • Etrusco T 7400 SBC: Trevlig nykomling

  Etrusco T 7400 SBC: Trevlig nykomling

  Vad får man om man kombinerar tysk ingenjörskonst med italiensk känsla för design. Rätt svar är Etrusco. Det är ingen ny sheriff som har kommit till staden, men väl en trevlig nykomling på husbilsmarknaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-11 07:07

 • Knaus Sport 450 FU E.Power – utan gasol

  Knaus Sport 450 FU E.Power – utan gasol

  Utvecklingen sker i rasande takt. Så även inom fordonsindustrin. Av den anledningen har vi valt att kika på en gasolfri husvagn denna gång. Något som var snudd på otänkbart för tio år sedan. Mina damer och herrar – välkomna till Knaus Sport E.POWER Selection.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-25 06:54

 • Karmann Davis 620 Lifestyle: En färgstark klassiker

  Karmann Davis 620 Lifestyle: En färgstark klassiker

  Alla goda ting är tre. Elegans. Komfort. Smarta lösningar. Allt detta står klassiska Karmann Mobil för. Vi har tagit en provtur i deras Davis 620 Lifestyle.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-19 07:30

 • Dethleffs Beduin Scandinavia 550 SE: Massvis med plus

  Dethleffs Beduin Scandinavia 550 SE: Massvis med plus

  Tysk ingenjörskonst när den är som allra bäst. Denna gång tog vi oss an en Dethleffs Beduin Scandinavia 550 SE.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-11 07:46

 • Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Vad sägs om sofistikerat och elegant, samtidigt som husbilen är fullsmetad med smarta och genomtänkta detaljer som gör campandet till en fröjd? Välkommen till det treaxlade flaggskeppet Dethleffs Globetrotter XLI 7850-2 DBM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-30 06:22

 • Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Ofta pratar vi om fransk charm, italiensk design och tysk ingenjörskonst. Men vad händer om man tar det sistnämnda och kryddar med de första två? Jo, något som i allra högsta grad påminner om Malibu.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-28 06:05

 • Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Finns det någon medelstor, enaxlad husvagn på den svenska marknaden som klarar av att förse sju personer med både bra och humana sovplatser? Tro det eller ej, men svaret är faktiskt ja. Häng med när vi kollar in Polar Edition 620 FWCA.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-26 06:12

 • Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  60 års erfarenhet av husvagnsbyggande, men tämligen okända på den svenska marknaden. Nu görs det en satsning på franska Caravelair – med fyra återförsäljare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-21 07:44

 • Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  För cirka tio år sedan var alkovmodeller mer eller mindre dödsdömda, ja till och med utrotningshotade. Det mesta går emellertid i cykler och även om halv- och helintegrerade husbilar är populärare är inte "husbilarna med en bula på taket" på något vis ute ur leken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-02 07:35

 • Rapido M66: Fabulös fransos

  Rapido M66: Fabulös fransos

  För lite drygt två år sedan testade Husvagn & Camping husbilen Rapido M96. En modell som då var ny på marknaden. Nu är det dags att sätta tänderna i syskonet M66.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-29 06:49

 • Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Bland dryga dussinet olika husvagnmodeller inom Dethleffs Nomad finns det en ny planlösning för i år. En mycket öppen sådan. Det är med förtjusning vi tar oss an Nomad 520 ELT, som finns att beskåda hos DS Husvagnar i Hörby.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-26 06:16

 • Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

  Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

  Är ni ute efter en husvagn som kan användas året runt? Behöver ni även ha tillgång till fasta sängar för två vuxna och tre barn? Spana då in Adria Alpina 663 UK.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-24 07:10

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206