Sun Living V 60 SP: Familjealternativ

Tvålågig spis, ljust träslag och moderna handtag till överskåpsluckorna.

Sun Living V 60 SP: Familjealternativ

Publicerad

Till skillnad från sina föregångare, V 60 SP och V 60 SP Family, har årets nya modell ett pop-up-tak.

Sun Living är ett instegsmärke som stadigt klättrar på försäljningslistorna. Från att ha varit förenklade modeller från moderskeppet Adria är de sedan några år tillbaka mer fristående med egen utvecklingsavdelning. Vi har kikat på årets nyhet bland deras plåtisar – V 60 SP.

I vintras, närmare bestämt lördagen den 19 mars, invigdes Adrias nya hypermoderna fabrik som har tillverkning av plåtisar på sin lott. Granne med huvudanläggningen i Novo mesto? Nja, inte riktigt. I Bi, bara tre mil bort, håller i runda tal 140 personer på att snickra samman de alltmer populära, campinginredda skåpbilarna.

Det var framför allt den ökade efterfrågan på just denna typ av fritidsfordon som fick Adria att investera 40 miljoner kronor i den nya fabriksanläggningen. Om allt flyter på som det ska (utan komponentbrist), kan 20 plåtisar dagligen rulla av produktionslinan.

Sittgrupp för fyra med förlängningsbart bord och dubbelgolv under dinetten.

Sun Living har funnits under den slovenska husvagns- och husbilstillverkarens paraply i drygt 15 år. Sakta men säkert har de vuxit, inte bara i popularitet, utan även från år till år med nya, spännande modeller. 2021 växte exempelvis utbudet inom deras plåtissegment med V 65 XL.

Till 2023 breddas sortimentet ytterligare via V 60 SP. Eftersom modellen inte är ny i sig, måste vi bena ut vad som egentligen gäller. 

Det enkla svaret är kort och gott – pop-up-tak. I och med denna omtyckta nymodighet stegras priset en hel del.

Medan V 60 SP i originalutförande håller sig precis under 700 000 kronor, kostar V 60 SP Family strax över samma summa. Alltmedan vårt testobjekt landar på 783 000 kronor. Således kostar det att i ordets rätta bemärkelse "ligga på topp".

Fäller du upp sängmodulerna finns det gott om utrymme för skrymmande persedlar. HÖGER: Packutrymmet när dubbelsängen är nedfälld för nattbruk.

Bilen som Husvagn & Camping lärde känna i samband med Adrias och Sun Livings återförsäljarträff i Tenhult skiljer sig emellertid från de plåtisar som kommer att levereras till kund på den svenska marknaden. Testbilen var nämligen byggd på en Fiat Ducato.

På grund av rådande brist på chassin hos den italienska biltillverkaren kommer samtliga V-modeller att komma till Sverige med Citroën Jumper som basfordon. De som absolut önskar automatlåda kan beställa detta på ett Fiatchassi, men då får man begrunda ödet att väntetiden troligtvis blir mycket, mycket lång. 

Vi skippar vägronden eftersom vi så att säga sitter bakom ratten på fel basfordon. När det gäller själva bilen bör det dock nämnas att Citroën Jumper är utrustad med ESP (antisladd), ABS (förhindrar att hjulen låser sig vid inbromsning), EBD (elektronisk bromskraftfördelning), reservhjul, aktiv däcktrycksöver-
vakning, backsensor, reningssystemet AdBlue samt att de är förberedda för Isofix.

Önskar du kanske skrämma upp "Cittran" till 165 hästkrafter? Det går utmärkt, men det kostar 11 000 riksdaler extra.

Äventyret kan börja – sängen i pop-up-avdelningen.

I och med pop-up-taket kan denna kompakta husbil vara ett praktiskt familjealternativ, precis som syskonet V 60 SP Family. Skillnaden är den att pop-up-sängen ger en betydligt äventyrligare och "friare" känsla än att ha två dubbelbäddar i akterpartiet. 

I övrigt har de likadana planlösningar. Det finns en hel del detaljer vi tycker om. Tänker närmast på det lilla fotsteget som gör det enklare att komma i och ur dubbelsängen. Vidare gillar vi att läsbelysningen
löper på skena vilket gör att ljusbilden kan justeras optimalt. De har även integrerade USB-uttag vid sin sida (gäller både i sittgruppen och allra längst bak).

Plus i kanten delar vi också ut för fyra lastöglor i garagedelen, för att det finns plats för stora PET-flaskor i nedre delen av kylskåpet samt sist men inte minst – för duschmöjligheten.

Hyfsat bra med utrymme i duschkabinen. HÖGER: Trappan upp till himmelriket.

 • Roadcar R540: För en rimlig peng

  Roadcar R540: För en rimlig peng

  Det blir allt svårare att finna fritidsfordon som inte gör stora hål i plånboken. Vi tar oss till Tumbo Husvagnar & Husbilar, strax väster om Eskilstuna, för att sätta klorna i marknadens kanske mest prispressade plåtis – en Roadcar R540. Med facit i handen blev vi glatt överraskade.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-01-04 07:25

 • Knaus Azur 500 FU: Spännande comeback

  Knaus Azur 500 FU: Spännande comeback

  Många saker kommer och går. De allra bästa består – eller gör comeback. Som Knaus Azur. En husvagn utöver det vanliga som vi lärde känna under 1980- och 1990-talet. Deras återkomst kommer definitivt inte lämna någon sann husvagnsentusiast oberörd.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-30 07:07

 • Hobby Maxia 585 UL: Alla goda ting är tre

  Hobby Maxia 585 UL: Alla goda ting är tre

  Två har blivit tre. I fjol lanserade Hobby en ny serie med husvagnar, deras lyxigaste versioner någonsin. Nu har dock storken sett till att utökning sker då duon Maxia vuxit till en trio via 585 UL.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-28 07:28

 • McLouis MC4 281: Nu på Ford

  McLouis MC4 281: Nu på Ford

  Ska husbilar alltid vara byggda på chassin från Fiat? Glöm det. Det råder andra tider nu och det är dags att slopa tunnelseendet och tänka nytt. Som exempelvis McLouis på Ford Transit.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-14 06:47

 • Eura Mobil V 635 EB: Premiumplåtis!

  Eura Mobil V 635 EB: Premiumplåtis!

  Plåtisar med det där lilla extra. Låter det intressant? Spana då in Eura Mobils nykläckta trio där Husvagn & Camping har provat långbäddsmodellen V 635 EB.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-09 07:09

 • Polar 620 BSA Selected: Varm och ombonad

  Polar 620 BSA Selected: Varm och ombonad

  Inför 2022 utförde Polar en remarkabel ansiktslyftning gällande det exteriöra i sin husvagnsflotta. Till 2023 har de lagt ordentligt krut på det interiöra – en satsning som lyfter både design och funktion till en ny nivå.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-07 07:13

 • Adria Action Sport 391 LH: Charmtroll med mer attityd

  Adria Action Sport 391 LH: Charmtroll med mer attityd

  Via coolare hjul, högre markfrigång och riktigt häftig utstrålning har Adria lyckats med konststycket att förvandla redan balla Action 391 LH till en ännu mer spännande husvagn med lite offroadkaraktär. Välkomna att inspektera den ikoniska vagnen som i viss mån fått ny skrud.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-03 07:10

 • Pilote G781 FGJ: Sofistikerad!

  Pilote G781 FGJ: Sofistikerad!

  Dags att sätta tänderna i ännu en fransos. Denna gång en helintegrerad Pilote G781 FGJ. Ett varumärke som har börjat prenumerera på en framskjuten placering i registreringsstatistiken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-21 07:01

 • Kabe Estate 470 GLE: Liten vagn för stora behov

  Kabe Estate 470 GLE: Liten vagn för stora behov

  Ute efter en liten vagn för två med singelbäddar som dessutom är vinterutrustad? Det är ingen enkel ekvation att få till. Men Kabe har lyckats och Estate 470 GLE har alla förutsättningar att både bli en favorit och en volymsäljare av stora mått.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-18 07:29

 • Hobby De Luxe 400 SFe: Liten som är stor favorit

  Hobby De Luxe 400 SFe: Liten som är stor favorit

  Små, lättdragna vagnar har blivit alltmer populära de senaste två åren. En av storsäljarna på den svenska marknaden är Hobby De Luxe 400 SFe med sänglösningen fransk bädd.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-15 07:41

 • Etrusco T 7400 SBC: Trevlig nykomling

  Etrusco T 7400 SBC: Trevlig nykomling

  Vad får man om man kombinerar tysk ingenjörskonst med italiensk känsla för design. Rätt svar är Etrusco. Det är ingen ny sheriff som har kommit till staden, men väl en trevlig nykomling på husbilsmarknaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-11-11 07:07

 • Knaus Sport 450 FU E.Power – utan gasol

  Knaus Sport 450 FU E.Power – utan gasol

  Utvecklingen sker i rasande takt. Så även inom fordonsindustrin. Av den anledningen har vi valt att kika på en gasolfri husvagn denna gång. Något som var snudd på otänkbart för tio år sedan. Mina damer och herrar – välkomna till Knaus Sport E.POWER Selection.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-25 06:54

 • Karmann Davis 620 Lifestyle: En färgstark klassiker

  Karmann Davis 620 Lifestyle: En färgstark klassiker

  Alla goda ting är tre. Elegans. Komfort. Smarta lösningar. Allt detta står klassiska Karmann Mobil för. Vi har tagit en provtur i deras Davis 620 Lifestyle.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-19 07:30

 • Eura Mobil Profila T 696 EB: Premiumprofilering

  Eura Mobil Profila T 696 EB: Premiumprofilering

  Samma höga kvalitetsstämpel som tidigare – fast ännu ett snäpp bättre. Nu finns nämligen två modeller av halvintegrerade Eura Mobil Profila med Mercedeschassi.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-17 06:42

 • Dethleffs Beduin Scandinavia 550 SE: Massvis med plus

  Dethleffs Beduin Scandinavia 550 SE: Massvis med plus

  Tysk ingenjörskonst när den är som allra bäst. Denna gång tog vi oss an en Dethleffs Beduin Scandinavia 550 SE.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-10-11 07:46

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2023-01

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206