Weinsberg CaraCito 470 EU: Okomplicerad

CaraCito 470 EU är en okomplicerad vagn med en attraktiv prislapp.

Weinsberg CaraCito 470 EU: Okomplicerad

Publicerad

Är det möjligt att köpa en sprillans ny husvagn av känt märke som inkluderar gott andrahandsvärde och vars prislapp underskrider en kvarts miljon kronor? Jodå, det går men det är inte många husvagnstillverkare som erbjuder några modeller för en så modest summa. Välrenommerade Weinsberg är ett av få undantag.

Den helelektriska serien Weinsberg CaraCito finns i fem tappningar. Storleksmässigt pratar vi från minstingen 390 QD till barnkammarvagnen 500 QDK som är störst.

Vi har dock valt att kika på deras enda vagn som är byggd med utförandet singelbäddar som är omåttligt populärt på den svenska marknaden. Det bör understrykas att det är en 2022-modell som vi tittar närmare på hos Backamo Husvagnscenter i Ljungskile.

Utseendemässigt ser vår 470 EU likadan ut som 2023:an, men det skiljer ganska precis 15 000 kronor i pris. Den luckan täpper emellertid vårt testobjekt till via välbehövlig extrautrustning som vi snart ska komma till.

Titta vad ljust och fint det blev med ett extra fönster.

Första gången Husvagn & Camping stiftade bekantskap med CaraCito 470 EU var på en mässa för ganska precis ett år sedan. Vi ställde frågan till tillverkaren om utställningsfordonet var en prototyp eller en serieproducerad vagn?

Till svar fick vi det sistnämnda, och det gjorde oss en smula förbryllade. Ty det fanns inga läslampor och dessutom bara ett fönster vid sittgruppen (ett sidofönster). Skuggpartierna blev tydliga och det var inget som mina gamla, trötta ögon gillade. Lämnade ekipaget lite halvbesviken.

Men skam den som ger sig. Nyligen upptäckte vi att det stod en extrautrustad 470 EU hos Backamo Husvagnscenter – och det med komponenterna som vi tidigare saknade (extramonterade fönster vid sittgruppen samt integrerad punktbelysning i överskåpens underrede). Tackar och bockar!

Fönstret vid sängarna är ett tillval och kostar lite drygt 5 000 kronor.

Med dessa tillval blir plötsligt vagnen högintressant. Och ja, det går även att få ett fönster applicerat allra längst fram i vagnen. Storleken på rutan är 100 x 62,4 centimeter (se bilden) och den kostar 5 200 kronor.

Då serien CaraCito är extremt prispressad blir helheten tämligen okomplicerad. Vagnarna är så pass nerskalade att de bara innehåller det allra viktigaste och nödvändigaste.

Till ert förfogande får ni emellertid en ungdomlig, plånboksvänlig vagn som enbart drivs med el och där luftkonditionering och uppvärmning sköts via en fjärrkontroll. Japp, ni läste rätt. Det är en gasolfri husvagn. Visst, det finns en gasolkoffert, med inga tuber.

Enkelt men funktionellt i hygienutrymmet.

Med undantag för rangeringsklossar och stödbensvev är det tomt i utrymmet intill dragstången. Måhända plats för några oömma grejer? Visst, men tänk då på att eventuell packning kan komma att påverka kultrycket.

Om vi återgår till "enbart el" innebär det att köket har utrustats med såväl kompressorkyl som induktionshäll. En lite spännande detalj som sticker ut är köksbänkens och soffbordets spräckliga utseende. Rent ut sagt fräckt om ni frågar mig och allt annat än konservativt.

Vi letar vidare bland intressanta element med koppling till användarvänlighet. Sittkomforten är faktiskt riktigt bra och det är hårt stoppade dynor som gäller. Under de båda soffdelarna är det tomt och det är också enkelt att komma åt eventuell nedstoppad packning.

Spräcklig bänkyta och induktionshäll. HÖGER: Singelbäddsvagnar diggas av svenskar.

I kvartetten överskåp noterar vi luftspalter, medan distansskivor saknas. De två takfönstren är praktiskt placerade i avdelningarna där man spenderar mest tid, det vill säga vid sittgruppen och sängarna. Nedanför de sistnämnda får du plats med de allra mest skrymmande persedlarna. På undersidan av den ena bädden finns det ingenting, under den andra får packningen dela utrymme med batteri och vattentank.

Den sanitära avdelningen då? Jo, den är liten och behändig och utrustad med toalettrulleshållare, krokar, skåp, förvaringsfack, spegel samt takventil. 

Avslutningsvis: Är CaraCito 470 EU rent av en elektrisk vagn som passar en likasinnad elbil? Tja, varför inte. Totalvikten ligger på låga 1 200 kg och priset kan få matcha.

 • Knaus Van TI Plus 650 MEG: Vägvinnande VW

  Knaus Van TI Plus 650 MEG: Vägvinnande VW

  En spännande kampanjbil med massor av utrustning. Bara ett begränsat antal kommer till Sverige. Detta lockade oss att fara till Husbilslandet i Kristinehamn för att vi skulle kunna sätta oss bakom ratten i en Knaus Van TI Plus Platinum Selection 650 MEG – byggd på Volkswagen Crafter.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-03-20 06:29

 • Kabe Royal 600 CXL: Ännu mysigare hemmakänsla

  Kabe Royal 600 CXL: Ännu mysigare hemmakänsla

  Ny planlösning från KABE. Eller ny och ny – den har gått att beställa i ett halvår nu. Hur som helst har Tenhults stolthet återigen lyckats med konststycket att göra någonting bra ännu bättre. Den här gången gäller det vagnens hemmakänsla. Välkomna att stifta bekantskap med Royal 600 CXL.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-03-14 07:04

 • Dreamer D62 Selected Limited: Drömplåtisen

  Dreamer D62 Selected Limited: Drömplåtisen

  Det finns massvis med plåtisar som mäter 636 centimeter. En av dem – Dreamer D62 Selected Limited – skiljer sig markant från i stort sett alla andra på marknaden. Den har nämligen en planlösning som är starkt förknippad med en fullstor husbil.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-03-08 06:19

 • Dethleffs C´Joy 410 LK: Premiärvagnen

  Dethleffs C´Joy 410 LK: Premiärvagnen

  Liten dragbil? Bara B-körkort? Kanske har ni småbarn och vill husvagnscampa samtidigt som ni inte har den tjockaste plånboken? Eller är det så att ni till och med lägger till ett ja bakom varje frågetecken? Lugn, lösningen finns i Dethleffs c´joy 410 LK.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-03-03 07:21

 • Tabbert Puccini 750 HTD: Pampig Rolls-Royce

  Tabbert Puccini 750 HTD: Pampig Rolls-Royce

  Husvagnarnas Rolls-Royce. Tabbert kallas allmänt så. Det handlar om ett gediget hantverk, komfort utöver det vanliga och premium med stort P. Vi har kikat på en bamsing i form av Puccini 750 HTD.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-02-10 07:13

 • Knaus Boxdrive 680 ME: En på miljonen

  Knaus Boxdrive 680 ME: En på miljonen

  Tycker du kanske att fullvuxna husbilar är för stora och normala plåtisar en smula för små? Vad göra? Jo, kolla in Knaus Boxdrive 680 ME. Det är nämligen en fullvuxen plåtis för livsnjutare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-02-03 06:45

 • Adria Supersonic 780 SL: Både form och funktion

  Adria Supersonic 780 SL: Både form och funktion

  Sofistikerad. Tidlös. Kvalitet. Passion. Innovativ. Passar din kravspecifikation in på detta? Listan på superlativ kan nämligen göras lång när det gäller nya Supersonic 780 SL från Adria.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-02-01 06:36

 • Sun Living V 60 SP: Familjealternativ

  Sun Living V 60 SP: Familjealternativ

  Sun Living är ett instegsmärke som stadigt klättrar på försäljningslistorna. Från att ha varit förenklade modeller från moderskeppet Adria är de sedan några år tillbaka mer fristående med egen utvecklingsavdelning. Vi har kikat på årets nyhet bland deras plåtisar – V 60 SP.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-01-05 07:10

 • Roadcar R540: För en rimlig peng

  Roadcar R540: För en rimlig peng

  Det blir allt svårare att finna fritidsfordon som inte gör stora hål i plånboken. Vi tar oss till Tumbo Husvagnar & Husbilar, strax väster om Eskilstuna, för att sätta klorna i marknadens kanske mest prispressade plåtis – en Roadcar R540. Med facit i handen blev vi glatt överraskade.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-01-04 07:25

 • Knaus Azur 500 FU: Spännande comeback

  Knaus Azur 500 FU: Spännande comeback

  Många saker kommer och går. De allra bästa består – eller gör comeback. Som Knaus Azur. En husvagn utöver det vanliga som vi lärde känna under 1980- och 1990-talet. Deras återkomst kommer definitivt inte lämna någon sann husvagnsentusiast oberörd.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-30 07:07

 • Hobby Maxia 585 UL: Alla goda ting är tre

  Hobby Maxia 585 UL: Alla goda ting är tre

  Två har blivit tre. I fjol lanserade Hobby en ny serie med husvagnar, deras lyxigaste versioner någonsin. Nu har dock storken sett till att utökning sker då duon Maxia vuxit till en trio via 585 UL.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-28 07:28

 • McLouis MC4 281: Nu på Ford

  McLouis MC4 281: Nu på Ford

  Ska husbilar alltid vara byggda på chassin från Fiat? Glöm det. Det råder andra tider nu och det är dags att slopa tunnelseendet och tänka nytt. Som exempelvis McLouis på Ford Transit.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-14 06:47

 • Eura Mobil V 635 EB: Premiumplåtis!

  Eura Mobil V 635 EB: Premiumplåtis!

  Plåtisar med det där lilla extra. Låter det intressant? Spana då in Eura Mobils nykläckta trio där Husvagn & Camping har provat långbäddsmodellen V 635 EB.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-09 07:09

 • Polar 620 BSA Selected: Varm och ombonad

  Polar 620 BSA Selected: Varm och ombonad

  Inför 2022 utförde Polar en remarkabel ansiktslyftning gällande det exteriöra i sin husvagnsflotta. Till 2023 har de lagt ordentligt krut på det interiöra – en satsning som lyfter både design och funktion till en ny nivå.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-07 07:13

 • Adria Action Sport 391 LH: Charmtroll med mer attityd

  Adria Action Sport 391 LH: Charmtroll med mer attityd

  Via coolare hjul, högre markfrigång och riktigt häftig utstrålning har Adria lyckats med konststycket att förvandla redan balla Action 391 LH till en ännu mer spännande husvagn med lite offroadkaraktär. Välkomna att inspektera den ikoniska vagnen som i viss mån fått ny skrud.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-03 07:10

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-04

 • Husvagn & Camping 2023-03

 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2023-01

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206