Dreamer D62 Selected Limited: Drömplåtisen

Jodå, det finns utrymme för pryttlar under sängen som du även kan nå från insidan.

Dreamer D62 Selected Limited: Drömplåtisen

Publicerad

Det finns massvis med plåtisar som mäter 636 centimeter. En av dem – Dreamer D62 Selected Limited – skiljer sig markant från i stort sett alla andra på marknaden. Den har nämligen en planlösning som är starkt förknippad med en fullstor husbil.

Köksavdelningen finns bakom soffan samtidigt som en fransk säng broderligt delar det bakre utrymmet med dusch/toalett. Genialiskt! Det låter kanske som originalmall 1A om vi pratar husbilar i allmänhet men när det gäller plåtisar är det här ett undantag med stort U. 

Första gången Husvagn & Camping tog del av ovannämnda planlösning var för en handfull år sedan på mässan Stora Nolia. Där och då fanns inget fordon på plats, men planlösningen, som tillhörde en Rapido V62, visades upp på papper.

Det första jag tänkte var – det är något som inte stämmer. Felet låg emellertid hos mig. Undertecknad tänkte i det inrutade systemet med köket intill skjutdörren (som alla andra plåtisar har) och jag kunde inte i min vildaste fantasi tro att en annan lösning kunde appliceras i skåpbilar.

Ljust, modernt och inga som helst problem att trivas i Dreamer D62.

Nu finns inte Rapidos version av denna kompakta husbil kvar i deras sortiment (försvinner till modellår 2023). Men det gör inte så mycket för i gengäld har 62:an flyttats över till koncernens högintressanta syskonmärke, Dreamer, nu med ett D framför siffrorna.

Dreamers maskinpark består idag av tolv olika modeller. Vissa av dem är så kallade minivans med pop-up-tak som byggs på Ford Custom. Bland plåtisarna blandas det hej vilt med Ford Transit, Fiat Ducato och Peugeot Boxer som chassileverantörer.

I sitt original-utförande skulle vårt testobjekt ha varit byggt på den sistnämnda – men den svenska återförsäljaren Tumbo Hus-vagnar & Husbilar (som har blivit årets Dreamer-handlare i Europa två år i rad) valde att beställa hem en dryg handfull på Fiat med en niostegad automat som drivlina.

Nej, du drömmer inte. Köket är bakom sittgruppen, fast det är i en plåtis.

När det gäller varumärket i sig bör det också nämnas att det har funnits sedan 2006.

Med extra skarpa glasögon tar vi oss an detaljerna som mest skiljer D62 från en "vanlig" plåtis.

Vi börjar allra längst bak genom att öppna bakdörrarna. Där har vi alltså inte någon tvärställd säng som går att fälla upp och som därmed skulle ha utgjort en formidabel lastyta. Istället har vi en längsgående fransk säng till förfogande. Visst, utrymme för diverse skrymmande persedlar går förlorat, men vi blir inte helt utan. Sängens huvudände (se bild) går att fälla upp så vissa stora ting får absolut plats.

I vanliga fall brukar gasolflaskorna vara placerade allra längst bak. Men i D62 är så att säga toaletten i vägen. Nu är platsen för flaskorna i ett skåp intill skjutdörren.

Köket är emellertid den största skillnaden och också den bästa. Vanligtvis är det lite trångt och bökigt intill entrén. 

I en golvlucka vid soffbordet fann vi bland annat säkringsdosan.

Detta har bytts bort mot en lösning som mer eller mindre bör benämnas som husbilsliknande – ty köket har tagit plats bakom den bältade soffan. Det är inget gigantiskt vinkelkök vi talar om, men vi ska också ha i åtanke att det är en liten och kompakt husbil vi har att göra med. Utanpåliggande brännare, sex lådor (med centrallås), papperskorg, kryddhylla och ett rymligt överskåp är verkligen inte illa. Och mitt emot finns en utdragbar trådkorg samt stort kylskåp. Tummen upp!

Om vi ser D62 i sin helhet är inredningen både ljus och ytterst modern. Hög standard, smarta lösningar och påkostade detaljer är lite av varumärkets signum och det syns både här och där. Helglasad garderobsdörr (mellan kök och toalett) och upplyst logotyp är saker som är omöjliga att missa.

Avslutningsvis delar vi ut ett stort plus till det förhållandevis stora hygienutrymmet som har utrustats med trätrall, takfönster och handduksstång. Något som gör att dusch/toa även kan användas som torkskåp för eventuellt våta ytterplagg alternativt träningskläder.

Plats för två flaskor i ett skåp intill skjutdörren. HÖGER: Inte fullt lika stort lastutrymme som i en vanlig plåtis – men bra ändå.

 • Knaus Van TI Plus 650 MEG: Vägvinnande VW

  Knaus Van TI Plus 650 MEG: Vägvinnande VW

  En spännande kampanjbil med massor av utrustning. Bara ett begränsat antal kommer till Sverige. Detta lockade oss att fara till Husbilslandet i Kristinehamn för att vi skulle kunna sätta oss bakom ratten i en Knaus Van TI Plus Platinum Selection 650 MEG – byggd på Volkswagen Crafter.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-03-20 06:29

 • Kabe Royal 600 CXL: Ännu mysigare hemmakänsla

  Kabe Royal 600 CXL: Ännu mysigare hemmakänsla

  Ny planlösning från KABE. Eller ny och ny – den har gått att beställa i ett halvår nu. Hur som helst har Tenhults stolthet återigen lyckats med konststycket att göra någonting bra ännu bättre. Den här gången gäller det vagnens hemmakänsla. Välkomna att stifta bekantskap med Royal 600 CXL.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-03-14 07:04

 • Dethleffs C´Joy 410 LK: Premiärvagnen

  Dethleffs C´Joy 410 LK: Premiärvagnen

  Liten dragbil? Bara B-körkort? Kanske har ni småbarn och vill husvagnscampa samtidigt som ni inte har den tjockaste plånboken? Eller är det så att ni till och med lägger till ett ja bakom varje frågetecken? Lugn, lösningen finns i Dethleffs c´joy 410 LK.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-03-03 07:21

 • Weinsberg CaraCito 470 EU: Okomplicerad

  Weinsberg CaraCito 470 EU: Okomplicerad

  Är det möjligt att köpa en sprillans ny husvagn av känt märke som inkluderar gott andrahandsvärde och vars prislapp underskrider en kvarts miljon kronor? Jodå, det går men det är inte många husvagnstillverkare som erbjuder några modeller för en så modest summa. Välrenommerade Weinsberg är ett av få undantag.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-02-13 07:03

 • Tabbert Puccini 750 HTD: Pampig Rolls-Royce

  Tabbert Puccini 750 HTD: Pampig Rolls-Royce

  Husvagnarnas Rolls-Royce. Tabbert kallas allmänt så. Det handlar om ett gediget hantverk, komfort utöver det vanliga och premium med stort P. Vi har kikat på en bamsing i form av Puccini 750 HTD.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-02-10 07:13

 • Knaus Boxdrive 680 ME: En på miljonen

  Knaus Boxdrive 680 ME: En på miljonen

  Tycker du kanske att fullvuxna husbilar är för stora och normala plåtisar en smula för små? Vad göra? Jo, kolla in Knaus Boxdrive 680 ME. Det är nämligen en fullvuxen plåtis för livsnjutare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-02-03 06:45

 • Adria Supersonic 780 SL: Både form och funktion

  Adria Supersonic 780 SL: Både form och funktion

  Sofistikerad. Tidlös. Kvalitet. Passion. Innovativ. Passar din kravspecifikation in på detta? Listan på superlativ kan nämligen göras lång när det gäller nya Supersonic 780 SL från Adria.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-02-01 06:36

 • Sun Living V 60 SP: Familjealternativ

  Sun Living V 60 SP: Familjealternativ

  Sun Living är ett instegsmärke som stadigt klättrar på försäljningslistorna. Från att ha varit förenklade modeller från moderskeppet Adria är de sedan några år tillbaka mer fristående med egen utvecklingsavdelning. Vi har kikat på årets nyhet bland deras plåtisar – V 60 SP.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-01-05 07:10

 • Roadcar R540: För en rimlig peng

  Roadcar R540: För en rimlig peng

  Det blir allt svårare att finna fritidsfordon som inte gör stora hål i plånboken. Vi tar oss till Tumbo Husvagnar & Husbilar, strax väster om Eskilstuna, för att sätta klorna i marknadens kanske mest prispressade plåtis – en Roadcar R540. Med facit i handen blev vi glatt överraskade.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2023-01-04 07:25

 • Knaus Azur 500 FU: Spännande comeback

  Knaus Azur 500 FU: Spännande comeback

  Många saker kommer och går. De allra bästa består – eller gör comeback. Som Knaus Azur. En husvagn utöver det vanliga som vi lärde känna under 1980- och 1990-talet. Deras återkomst kommer definitivt inte lämna någon sann husvagnsentusiast oberörd.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-30 07:07

 • Hobby Maxia 585 UL: Alla goda ting är tre

  Hobby Maxia 585 UL: Alla goda ting är tre

  Två har blivit tre. I fjol lanserade Hobby en ny serie med husvagnar, deras lyxigaste versioner någonsin. Nu har dock storken sett till att utökning sker då duon Maxia vuxit till en trio via 585 UL.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-28 07:28

 • McLouis MC4 281: Nu på Ford

  McLouis MC4 281: Nu på Ford

  Ska husbilar alltid vara byggda på chassin från Fiat? Glöm det. Det råder andra tider nu och det är dags att slopa tunnelseendet och tänka nytt. Som exempelvis McLouis på Ford Transit.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-14 06:47

 • Eura Mobil V 635 EB: Premiumplåtis!

  Eura Mobil V 635 EB: Premiumplåtis!

  Plåtisar med det där lilla extra. Låter det intressant? Spana då in Eura Mobils nykläckta trio där Husvagn & Camping har provat långbäddsmodellen V 635 EB.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-09 07:09

 • Polar 620 BSA Selected: Varm och ombonad

  Polar 620 BSA Selected: Varm och ombonad

  Inför 2022 utförde Polar en remarkabel ansiktslyftning gällande det exteriöra i sin husvagnsflotta. Till 2023 har de lagt ordentligt krut på det interiöra – en satsning som lyfter både design och funktion till en ny nivå.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-07 07:13

 • Adria Action Sport 391 LH: Charmtroll med mer attityd

  Adria Action Sport 391 LH: Charmtroll med mer attityd

  Via coolare hjul, högre markfrigång och riktigt häftig utstrålning har Adria lyckats med konststycket att förvandla redan balla Action 391 LH till en ännu mer spännande husvagn med lite offroadkaraktär. Välkomna att inspektera den ikoniska vagnen som i viss mån fått ny skrud.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-12-03 07:10

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-04

 • Husvagn & Camping 2023-03

 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2023-01

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206