Bra att ha – i nödfall

Visst räcker det med en varningstriangel – i alla fall enligt lagen. Men det finns en del annat som är lämpligt att ha med – exempelvis en reflexväst.

Bra att ha – i nödfall

Publicerad

Varför nöja sig med enbart en varningstriangel? Vi tipsar om prylarna du borde ha med dig på campingresan.

örbandskudde, nödhammare, ficklampa, ett par handskar och våtservetter bör finnas i utrustningen. Brandsläckare borde vara ett måste och reservdunk kan komma väl till pass. Med silvertejp och buntband fixar du nödlagningar.

Varningstriangel är i princip det enda i säkerhetsväg som du måste ha med dig enligt lag, åtminstone i Sverige. Flera länder i Europa kräver att du har med en första förbandsförpackning och reflexväst också. Ett första hjälpen-kit bör finnas i varje klok bilists standardutrustning och inventera det vid varje vår- och höststädning och byt ut dåliga eller utgångna produkter. 

Dagens bilar går knappast att få fart på själv om du får stopp längs vägen. Därför kan en bogserlina vara till god hjälp, och kan du inte bli bogserad till verkstad kanske du i alla fall kan flytta dig ur vägen.

Moderna bilar är även känsliga för spänningsfall och i stort sett omöjliga att starta om batteriet är lite slitet. Räddaren i nöden heter i det här fallet startkablar.

Punktering är kanske inte så vanligt, men byter du hjul är det på sin plats med en reflexväst, och en kraftig ficklampa. Inte helt nödvändigt, men ändå skönt att ha vid en punktering är ett par handskar och en knippe våtservetter.

Vad du däremot bör ha i din bil, och det en i varje dörrficka, är en nödhammare. Med den blir det plötsligt möjligt att slå sönder ett fönster om olyckan är framme. Många nödhammare har också en finess i form av en kniv att skära av bilbälten med.

Brandsläckare bör finnas i varje husvagn och husbil och ta gärna till i storlek. Finns det mer? Ja, listan kan göras riktig lång men har du med ovanstående produkter är du ganska väl förberedd. Lägger du till en rulle silvertejp och några buntband har du även basingredienserna till många nödlagningar.

Bogserlina och startkablar kan vara räddare i nöden.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1679 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 610 fristående campingplatser och 739 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-10

  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

  • Husvagn & Camping 2021-05

  • Campingkatalogen 2021

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206