Ford och Volkswagen vinnare i krocktest

Publicerad: 2007-09-27   Uppdaterad: 2010-06-18

Ford Mondeo och Volkswagen Tiguan fick högsta betyg i krockskydd när Euro NCAP igår presenterade resultatet av sitt senaste krocktest. Även betyget för barnskydd betygsattes högt. Däremot står det sämre till med skyddet för fotgängare. Där fick båda modellerna endst två stjärnor av fem möjliga. Andra modeller som ingick i testet var Volkswagen Caddy ‘Life’...

Ford Mondeo och Volkswagen Tiguan fick högsta betyg i krockskydd när Euro NCAP igår presenterade resultatet av sitt senaste krocktest.

Även betyget för barnskydd betygsattes högt. Däremot står det sämre till med skyddet för fotgängare. Där fick båda modellerna endst två stjärnor av fem möjliga.

Andra modeller som ingick i testet var Volkswagen Caddy ‘Life’ och Hyundai I-30. Även de fick dåliga betyg på skydd för fotgängare och de nådde inte upp till samma höga nivå för krockskydd och barnskydd som om Ford Modeo och Volkswagen Tiguan.

Euro NCAP-konsortiet (The European New Car Assessment Programme) har gjort krocktester sedan 1997. Konsortiet stöds av fem europeiska regeringar, bland annat den svenska.

Se hela testresultatet på www.euroncap.com
Se tidigare testresultat på www.vv.se/krocktest

Av: Jenny Flodén

Rulla till toppen