Dubbfritt slår dubbat

Publicerad: 2007-10-10   Uppdaterad: 2010-06-18

Det odubbade däcket vann över samtliga dubbdäck utom två i tidningen Motorförarens senaste däcktest. Det här är första gången som ett dubbfritt däck slår ett dubbat i tidningens årliga bromsprov på isunderlag. Motorförarens test visade att det odubbade däcket ”Gislaved Soft Frost 2” var bättre än samtliga dubbäck i både isbaneprovet och packad snö i...

Det odubbade däcket vann över samtliga dubbdäck utom två i tidningen Motorförarens senaste däcktest. Det här är första gången som ett dubbfritt däck slår ett dubbat i tidningens årliga bromsprov på isunderlag.

Motorförarens test visade att det odubbade däcket ”Gislaved Soft Frost 2” var bättre än samtliga dubbäck i både isbaneprovet och packad snö i uppförsbacke, och blev därmed oväntat testets totalvinnare.

Bland de dubbade däcken var Hakkapeliitta 5 bäst i test medan det regummerade däcket Zäta MS 100S ansågs sämst på vinterväglag.

– Vårt test visar att även de mest inbitna dubbdäcksanvändare nu kan överväga ett dubbfritt däck – som bonus får vi ju dessutom en bättre miljö med mindre slitage på våra vägar, säger Motorförarens däckexpert Hasse Britth.

En förutsättningen för att dubbfria däck ska fungera så bra som de gjort i Motorförarens test är att det finns dubbdäck i trafik som ”river upp” vägbanan

Motorföraren är en medlemstidning för Motorförarnas Helnykterhetsförbunds. Tidningen utför årligen ett test av dubbade och dubbfria vinterdäck i svensk vintermiljö.

Av: Jenny Flodén

Rulla till toppen