SVT visar husbilsresan till Thore Skogmans minne

Publicerad: 2007-12-12   Uppdaterad: 2010-06-18

Frilansfilmaren Thomas Fahlander har tillsammans med Thore Skogman rest med husbil till platser han minns från sin långa karriär. Han träffar bekanta artister, spelar, sjunger och filosoferar.

Med anledning av Thore Skogmans bortgång i helgen sänder SVT en ny dokumentär om den folkkäre artisten. Arbetet med dokumentären ”Skogman” inleddes våren 2006 och de sista bilderna togs så sent som i september i år.
Det blev en film om hans sista tid i livet. En film som frågar vart det gamla Sverige tog vägen, och stillsamt undrar vart det nya är på väg. Filmen innehåller också unikt bildmaterial ur Thores privata filmarkiv från 1950- och 60-talen.
-Det är inte kavalkad, utan mer ett betraktande. De reflekterar över olika musikgenrer. Thores stora saknad efter sin hustru återkommer i filmen och det musikaliska ledmotivet är Ensam jag är. Det är en melankolisk film, säger Björn Henriksson, projektledare på SVT.

Dokumentären Skogman var planerad att sändas vid jul, men på grund av Thore Skogmans bortgång kommer den att sändas på söndag den 16 december klockan 20 i SVT 2.

Av: Ingela Svenson

Rulla till toppen