Koleos – ny fyrhjulsdriven Renault

Publicerad: 2008-02-13   Uppdaterad: 2010-06-18

Renault Koleos är byggd för att vara säker, bekväm, lättkörd och för god framkomlighet. Det brukar också betyda bra dragförmåga.

Den är designad för att vara mångsidig och körs med fördel på vägar både i och utanför staden och på mer svårtillgängliga vägar. Därför får den egenskaper som också gör den till en intressant dragbil för husvagn- häst- och båtägare.

Renault Koleos sägs erbjuda samma komfort som en vanlig personbil och har samma utrymme som en så kallad MPV (Multi Purpose Vehicle).

Bilen är designad av Renault, utvecklad av Nissan och tillverkas i Renault Samsungs Motor fabrik Busan i Sydkorea. Modellen är en produkt av ett nära samarbete mellan teamen i Renault-Nissan alliansen.

Renault Koleos kommer visas på Genéve Motorshow den 4 mars i år. Lanseringen av Koleos, Renaults nya fyrhjulsdrivna modell, är ett avgörande steg framåt i ett segment där Renault inte haft någon modell tidigare. Bilen lanseras i Sverige under hösten 2008 och kommer med både med diesel- och bensinmotorer.

Segmentet kompakta suvmodeller växer så det knakar. På de senaste fem åren har antalet bilar i denna klass ökat och man räknar med att ökningen kommer att fortsätta. Under 2007 såldes inte mindre än 700 000 sådana bilar fördelade på cirka 25 olika modeller.

Renault Koleos vill naturligtvis vara med här, i ett segment med växande marknadsandelar. Det är till fromma för oss som gärna åker med vår husvagn på draget, dessa bilar är ju nästan som gjorda för just det.

Av: Torbjörn Stålenhag

Rulla till toppen