Upplev opera på bio

Publicerad: 2008-02-13   Uppdaterad: 2010-06-18

Nu slipper du åka till Stockholm för att gå på opera. Nästa vecka är det premiär för direktsänd opera på 30 orter i Sverige.

Den 19 februari direktsänder Kungliga Operan föreställningen Falstaff på Folkets Hus och Parkers digitala biografer.

– Kungliga Operan är en av de första nationalscenerna i världen att direktsända opera på bio, säger Gunno Sandahl, kulturchef på Folkets Hus och Parker.

Han ser samarbetet som en naturlig fortsättning på det samarbete som Folkets Hus och Parker inledde med Dramaten i höstas. Då erbjöd de publiken direktsändningar från Metropolitanoperan i New York.

– Samarbetet med Operan och Dramaten gör att fler får chansen att ta del av nationalscenernas utbud. Det känns roligt att bidra till att minska avståndet och sänka trösklarna till kulturens finrum, säger Gunno Sandahl.

Falstaff har premiär på Kungliga Operan den 16 februari och titelrollen spelas av Loa Falkman.

Här direktsänds Falstaff den 19 februari:
Bengtsfors, Boxholm, Båstad (Scala), Falun, Lammhult, Filipstad, Gusum, Heby, Hudiksvall, Idre, Kalhäll, Katrineholm, Kumla, Lövånger, Malmö (Spegeln), Mörrum, Nynäshamn, Osby, Oskarshamn, Skaftö, Skelleftehamn, Skoghall, Skärhamn, Spånga, Söråker, Söderhamn, Tomelilla, Västerås (Elektra), Åseda och Älmhult.

Av: Jenny Flodén

Rulla till toppen