Quadro, en ny husbil från Bürstner

Publicerad: 2008-02-15   Uppdaterad: 2010-06-18

Fyra fasta sängplatser i en relativt kompakt delintegrerad husbil är både ovanligt och innovativt. Tack vare att taket på husbilen är förhöjt ovanför sittgruppen, skapas dels en generös och luftig rumskänsla i bilen men också plats för en nedsänkbar dubbelbädd. Den nedfällbara sängen är generös i måtten, 195 x 145 centimeter. Bilen är tack vare...

Fyra fasta sängplatser i en relativt kompakt delintegrerad husbil är både ovanligt och innovativt. Tack vare att taket på husbilen är förhöjt ovanför sittgruppen, skapas dels en generös och luftig rumskänsla i bilen men också plats för en nedsänkbar dubbelbädd.

Den nedfällbara sängen är generös i måtten, 195 x 145 centimeter. Bilen är tack vare den relativt väl bibehållna strömlinjeformen bränslesnål och elegansen verkar det heller inte vara något fel på.

Chassiet är Fiats speciella lågbyggda husbilschassi med bredare spårvidd bak.

– Bürstner har under flera år sett ett ökat intresse för husbilar som är lätta att manövrera, rymliga att leva i och samtidigt eleganta. Det har man byggt in i Quadro säger Tage Lindström platschef för Bürstners återförsäljare Mälar Camp, Arlanda stad.

Bilen kommer i två versioner, it 664 och it 674 G där bokstaven G står för garage under den tvärmonterade dubbelsängen. Priset börjar på 579 000 som man begär för bilen med 2,2 -litersmotorn, till 659 000 som köper 3-litersmotorn på 157 hästkrafter och en variant som har en totalvikt på 4 000 kilo. Bilen premiärvisas hos Mälar Camp den 15, 16 och 17 februari.

Bürstner Quadro kommer under våren att turnera hos återförsäljare för Bürstner. Den 29 februari -2 mars kommer den att vara på Östgöta Camping i Mantorp.

Av: Torbjörn Stålenhag

Rulla till toppen