Med smak av Skåne

Publicerad: 2008-02-19   Uppdaterad: 2023-04-18

Ny turistguide gör det enklare för alla matglada att hitta Skånes smultronställen.

Med smak av Skåne

Skånes krogar, gårdsbutiker och matproducenter är populära resmål bland såväl lokala som mer långväga besökare. Men utbudet är stort, och för att underlätta för alla matintresserade turister har guiden ”En resa i matens rike” precis lanserats.

Här presenteras butiker, caféer, catering, restauranger och aktiviteter med mat som gemensam nämnare. Läsaren bjuds också in till en resa genom det skånska matlandskapet, bland annat beskrivs skånska specialiteter och lite mathistoria.

Guiden är indelad i fyra geografiska områden samt sex olika kategorier av verksamhetsområden.

– Söker man ett gårdsmejeri, en gästgivargård eller en kulinarisk rundresa ger guiden förslag om vad som finns att välja på, säger Barbro Bent, projektsamordnare på Smaka på Skåne, ett samarbetsprojekt initierat av Region Skåne, som har tagit fram guiden.

Hon berättar också att guiden även ger prov på mindre vanliga verksamheter som ålagillen, ekologiska kött- och grönsaksproducenter och krydd- och lavendelodlare.

Guiden finns på svenska, danska och engelsk och kan hämtas utan kostnad på de skånska turistbyråerna samt hos de medverkande företagen. Den kan även beställas mot portokostnad från www.skane.se .

Läs mer om guiden och matupplevelser i Skåne på www.smaka paskane.com.

Av: Jenny Flodén

Rulla till toppen