Nytt husbilscenter i Sundsvall

Publicerad: 2008-02-29   Uppdaterad: 2010-06-18

Den tyska husbil- och husvagnstillverkaren Bürstner öppnar sitt första husbilscenter i Sverige, beläget i Sundsvall. MotorCentrum Husbilar AB, som företaget heter, invigs den 14-16 mars.

Bakom satsningen står företaget Motorcentrum Gjestvang AB, som är återförsäljare av personbilar i södra norrland.
– Husbilsmarknaden växer i Sverige och vi har märkt av ett ökat intresse bland våra kunder, säger Lennart Rylander, ägare till Motorcentrum Gjestvang AB och initiativtagare till Bürstners husbilscenter.

Husbilscentret kommer att erbjuda både försäljning och fullservice av Bürstners husbilar. Det finns också ett nära samarbete med Motorcentrum som förenklar för kunder som vill byta in en personbil för att köpa husbil.
– Vi erbjuder också våra kunder en treårig vagnskadegaranti som extra trygghet, säger Conny Ekman, ansvarig för Bürstner Sverige AB.
Husbilscentret kommer att ha 15 demonstrationsbilar i olika modeller och varierande storlek, prisklass och utförande. Nytt för säsongen är att det finns flera modeller än tidigare framtagna för att passa förstagångskunder.

Tyska Bürstner firar i år 50-årsjubileum som producent av husbilar och husvagnar. Historien börjar dock redan 1924 i form av ett finsnickeri för möbler i staden Kehl. Det var här grunden för företagets hantverkskunnande lades. Idag är Bürstner en av Europas största tillverkare av fritidsfordon.

Av: Ingela Svenson

Rulla till toppen