Danska campingar får hjärtstartare

Publicerad: 2008-03-14   Uppdaterad: 2010-06-18

Dansk Camping Union utrustar sina campingplatser med hjärtstartare, så kallade defibrillatorer. Unionen har 18 campingplatser runt om i Danmark, bland annat Absalon i Köpenhamn och DCU-Camping i Odense. Nu har lägercheferna på samtliga campingplatser gått en utbildning där de fått lära sig att hantera hjärtmaskinerna om någon skulle få hjärtstillestånd på campingen. – Hoppas att...

Dansk Camping Union utrustar sina campingplatser med hjärtstartare, så kallade defibrillatorer. Unionen har 18 campingplatser runt om i Danmark, bland annat Absalon i Köpenhamn och DCU-Camping i Odense. Nu har lägercheferna på samtliga campingplatser gått en utbildning där de fått lära sig att hantera hjärtmaskinerna om någon skulle få hjärtstillestånd på campingen.

– Hoppas att vi aldrig behöver använda dem, men låt oss se på dem som på brandsläckare. När man behöver dem är de oumbärliga, säger Bjarne Jensen, unionens ordförande. Dyrt – ja, men kan den här investeringen rädda ett enda människoliv så kan inte priset vara för högt, tillägger han.

Dansk Camping Union kan ses som en motsvarighet till Caravan Club i Sverige.

Av: Jenny Flodén

Rulla till toppen