Oväder i södra Sverige

Publicerad: 2008-03-20   Uppdaterad: 2010-06-18

Stora delar av Götaland kommer att drabbas av kraftiga vindar under Långfredagen och SMHI varnar för drivbildningar. Det kan komma mellan en och två decimeter snysnö på en del håll. I övriga landet blir vädret inte lika besvärligt, men här och var kan en del snöfall eller snöbyar förekomma. På Vägverkets webbplats har de utfärdat...

Stora delar av Götaland kommer att drabbas av kraftiga vindar under Långfredagen och SMHI varnar för drivbildningar. Det kan komma mellan en och två decimeter snysnö på en del håll.

I övriga landet blir vädret inte lika besvärligt, men här och var kan en del snöfall eller snöbyar förekomma.

På Vägverkets webbplats har de utfärdat en varning och rekommenderar alla trafikanter att undvika de mest utsatta områdena när ovädret är som värst. De uppmanar också alla att lyssna på väderleksrapporter och följa medias uppmaningar.

Även på påskafton kan vädret ställa till problem. Ett intensivt lågtryck kommer in i södra delen av Östersjön och snöfall väntas främst vid Smålandskusten, på Öland och Gotland. SMHI spår frisk eller hård nordostlig vind och en temperatur runt noll grader.

Läs SMHI:s senaste prognos på www.smhi.se

Av: Jenny Flodén

Rulla till toppen