Ny camping i Funäsdalen

Publicerad: 2008-04-04   Uppdaterad: 2010-06-18

En ny vensk camping slår upp portarna lagom till sommarsäsongen. Det är Tännäskrökets Camping i Härjedalen. Tännäs ligger i södra delen av Funäsdalen vid sjön Lossen.

Två bergtoppar, 1276 och 1123 meter över havet, tornar upp sig vid sidan av den idylliska byn och det är vid foten av dessa som den nya campingen ligger. En ny camping, med 36 elplatser, är ett välkommet bidrag till Funäsdalen, vars anläggningar oftast är fullbelagda vintertid.

Tännäskrökets Camping öppnar till midsommar och målsättningen är att den skall vara öppen hela året, även om den mesta aktiviteten kommer att vara om vintern. Det nybyggda servicehuset erbjuder toaletter, duschar, kök och latrintömning och alla våtutrymmen är helkaklade. Utanför står en jättetunna som innehåller bastu. Det finns även en restaurang och en sportbutik.

Vid Tännäskrökets alpinanläggning är det 14 nedfarter och fyra liftar och campinggästerna kommer inte att få mer än 50 meter till liftsystemet. På sommaren tänker campingenn att samarbeta med andra turistaktörer i Funäsdalen och då handlar det om fiske, jakt, cykling och vandring.

Av: Catharina Höglund

Rulla till toppen