Hitta lätt i Halland

Publicerad: 2008-07-04   Uppdaterad: 2010-06-18

Ett telefonsamtal räcker, så får du information om lediga campingplatser i hela Halland.

Det är campingvärdarna i Halland som har gått ihop i en gemensam satsning för att lotsa turisterna till lediga platser på ett enklare sätt.

Systemet är unikt i Sverige, och det uppdateras dagligen. Sveriges Radio Halland har också ett stående inslag varje vardag klockan 16.40 där de rapporterar om lediga campingplatser. Det ska pågå till och med vecka 32.

De flesta som har besökt Halland har råkat ut för svårigheterna att hitta ledig plats på camping under den mest aktiva semesterperioden. Många campingvärdar har varit frustrerade över att inte ens kunna hänvisa gästerna, när de själva har haft full beläggning.

Det har inte känts okej att be folk ringa till ett trettiotal anläggningar, eller köra runt på måfå för att hitta plats för natten, har de tyckt. Därför föddes förra året idén om ett gemensamt informationssystem. Nu är det verklighet.

Informationen får du på telefon 0771-459 459. Det går också bra att gå in på www.halland.se . I båda fallen får du dagsaktuella uppgifter. De bygger på campingvärdarnas egna rapporter, så förutsättningen för att systemet ska fungera som det är tänkt, är att campingvärdarna registrerar sina uppgifter kontinuerligt.

Av: Ingela Svenson

Rulla till toppen