Diplom till Sveriges toppcampingar

Publicerad: 2008-08-28   Uppdaterad: 2023-04-18

Nu har det gått två år sedan vi lanserade Campingpatrullen. Det är så vi kallar den granskning som någon av tidningens medarbetare gör vid besök på en campingplats. Det är alltså mycket rutinerade camparögon som granskar inte mindre än tio olika ämnesområden, som sedan får betyg efter förtjänst. Det handlar om standard på anläggningen, både...

Nu har det gått två år sedan vi lanserade Campingpatrullen. Det är så vi kallar den granskning som någon av tidningens medarbetare gör vid besök på en campingplats.

Det är alltså mycket rutinerade camparögon som granskar inte mindre än tio olika ämnesområden, som sedan får betyg efter förtjänst. Det handlar om standard på anläggningen, både ute och inne, om säkerhet, skötsel och service. Handikappade gäster har speciella behov, och vi tittar på hur de är tillgodosedda. Hur barn har det ifråga om utrymmen och lekredskap är också något vi uppmärksammar.

Campingpatrullens besök är en kartläggning av vilken klass campingen håller på punkt efter punkt, och vilken helhetsbild de samlade intrycken ger. Betygsskalan går från 0 till 10 poäng, och eftersom protokollet omfattar tio ronder är alltså 100 poäng teoretiskt möjligt. I praktiken lär det dock vara närmast omöjligt att nå så högt, för sådan total fullkomlighet är knappast rimlig.

Att nå upp till 80 poäng, eller däröver, är en prestation. Det ska premieras, tycker vi. Därför har vi skapat Husvagn & Campings eget diplom som ett synligt bevis på den höga klass campingplatsen håller, enligt Campingpatrullens bedömning. Diplomet kan sättas upp i campingreceptionen, eller på annan plats som campingvärden själv tycker är lämplig.

De campingplatser som har fått 80 poäng eller mer under de två år som Campingpatrullen har gjort sina besök, kommer att få sina diplom retroaktivt.

Husvagn & Camping gratulerar följande åtta anläggningar:

Ugglarps Camping & Stugby, Heberg – 82 poäng (nr 3/2006)

Fritidsanläggningen Kneippbyn, Visby – 80 poäng (nr 07/2006)

Grebbestadfjorden, Grebbestad – 88 poäng (nr 11/2006)
(tidigare Grebbestads Camping)

First Camp Umeå, Umeå – 82 poäng (nr 12/ 2006)

Gustavsvik, Örebro – 89 poäng (nr 06/2007)

First Camp Tylösand, Halmstad – 81 poäng (nr 02/2008)

Sundsörns Gårds Camping, Mariestad – 81 poäng (F-campingkatalogen 2008)

Solvik Camping & Stugby, Kungshamn – 83 poäng (nr 07/2008)

Se fler campingar som Campingpatrullen har besökt här.

Av: Ingela Svenson

Diplom till Sveriges toppcampingar
Diplom till Sveriges toppcampingar

Rulla till toppen