Nytt vinterförtält ger mer plats

Publicerad: 2008-09-09   Uppdaterad: 2010-06-18

Snowboy Lux är namnet på det nyaste vinterförtältet från Isabella. Det är en utveckling av det tidigare mest sålda tältet, Snowboy, som är något mindre.

Snowboy Lux har markmåttet 180 gånger 240 centimeter, vilket gör att det kan användas både som uterum och som förstuga eller förråd. Tältet har en speciell takkonstruktion som gör att snö och smältvatten snabbt rinner ner från taket. För att gardera sig mot de allra värsta vinterförhållandena, finns också tillbehör som vintersäkringssats och termotak att komplettera med. Termotaket motverkar även kondens i tältet.

En annan finess är att tältet har dörr i båda gavlarna, och att dörrarna kan öppnas antingen nerifrån eller uppifrån. Att kunna öppna uppifrån är särskilt fördelaktigt när snön ligger långt upp på tältväggarna.

Snowboy Lux passar till i stort sett alla husvagnsmodeller. Orsaken är att tältet fästes vid vagnen enbart uppe vid taket. För att få en tät anslutning mellan tältet och husvagnssidan används extra stödstänger, skumgummikuddar och en speciell klickprofil som hindrar drag.

Av: Ingela Svenson

Rulla till toppen