Får Saab nya vingar av Koenigsegg?

Får Saab nya vingar av Koenigsegg?

Publicerad

Kommer Koenigsegg Group AB´s framtidsplaner för Saab att göra den lilla svenska tillverkaren till en internationell framgång. Enligt insatta källor är det mycket möjligt.

Köpet förväntas vara klart i slutet av sommaren och man informerar i ett pressmeddelande från GM om lånegarantier från den svenska regeringen och en finansiering på 600 miljoner USD från den Europeiska Insvesteringsbanken. Ytterligare finansiering ska tillhandahållas av GM och Koenigsegg Group AB för att finansiera Sabbs verksamhet och investeringar i produktprogram

-Saab är ett högt respekterat varumärke med stor potential, säger Carl-Peter Forster, vd för GM Europa.

- Överenskommelsen kommer att ge oss möjlighet att maximera potentialen hos vårt varumärke med hjälp av spännande bilar med distinkt svensk karaktär. Dagens tillkännagivande innebär fantastiskt goda nyheter för Sabbs anställda, återförsäljare, leverantörer och nuvarande och framtida kunder runt om i världen, säger Jan Åke Jonsson vd för Saab Automobil AB.

Koenigsegg byggde en spännande konceptbil, Quant, åt NLV solar AG, ett Tyskt företag som är mycket framstående på solceller och batteriladdning. Bilen fanns på den senaste Genevesalongen. Om samarbetet mellan det högteknologiska solcellsteknikföretaget NLV och Koeningsegg blir som det spekuleras i kan Saab i framtiden utvecklas till ett elbilsföretag med bilar som körs på energi från solen. Läs mer om den spännade möjligheten i Gunnar Dackevalls krönika: Äggets innehåll-Quantteknik

Av: Torbjörn Stålenhag

On
Off

0 kommentarer

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Husvagn & Campings nyhetsbrev så får du de senaste nyheterna i din mailkorg - varje månad.

Ja, jag är 16 år eller äldre och vill även få information från Husvagn & Camping/Egmont Tidskrifter och deras samarbetspartners.

Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1486 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 546 fristående campingplatser och 534 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 406 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2018-06

  • Husvagn & Camping 2018-05

  • Husvagn & Camping 2018-04

  • Husvagn & Camping 2018-03

  • Husvagn & Camping 2018-02

  • Husvagn & Camping 2018-01

  • Husvagn & Camping 2017-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842