Tysk tillbehörsjätte till Sverige

Publicerad: 2010-07-07   Uppdaterad: 2010-08-11

Det tyska tillbehörsföretaget Movera satsar nu på den svenska marknaden. Till att börja med kommer deras förvaringsboxar, markiser och annat att säljas i tillbehörsbutiker och hos återförsäljare av husvagnar och husbilar. Men – Vi hoppas ha en egen svensk webbsida igång till Elmiamässan i höst, annars är det den engelska som gäller, säger tidigare hockeyspelaren...

Det tyska tillbehörsföretaget Movera satsar nu på den svenska marknaden. Till att börja med kommer deras förvaringsboxar, markiser och annat att säljas i tillbehörsbutiker och hos återförsäljare av husvagnar och husbilar. Men

– Vi hoppas ha en egen svensk webbsida igång till Elmiamässan i höst, annars är det den engelska som gäller, säger tidigare hockeyspelaren Peter Loob, som är svensk representant för Movera.

Han berättar att företagets 500-sidiga tillbehörskatalog kommer att översättas till svenska liksom deras webbshop och han hoppas att det kan vara klart om ungefär ett år. Längre fram i tiden finns större planer.
– I Tyskland säljer vi tillbehör i egna stormarknader, kanske det kan bli något liknande här på längre sikt, säger han.

Där kan också ägare av husbilar och husvagnar av märkena Hymer, Dethleffs, Bürstner och LMC köpa tillbehör via kataloger för respektive märke. Men Peter Loob har också planer på nya sätt att nå kunderna.
– Vi kommer att använda oss av nya kanaler för att göra Moveras tillbehör mer lättillgängliga till bästa pris. Än vill jag inte avslöja vilka men jag tror att kunderna kommer att bli mycket nöjda, berättar Peter Loob, som dock kan säga så mycket som att det inte handlar om något samarbete med IKEA.

Movera  är en av Europas största grossister för camping- och fritidstillbehör och har en omsättning på ungefär 400 miljoner kronor per år. Företaget ingår i Hymergruppen som är Europas största tillverkare av husvagnar och husbilar. Man tänker genom den här satsningen ta upp konkurrensen med helsvenska KAMA Fritid, som är störst i Norden på tillbehör för husbilar och husvagnar.

Av: Alje van Dam    

Rulla till toppen