Flygande gasolkontroll i Gränna

Publicerad: 2010-07-26   Uppdaterad: 2010-07-26

Tio husvagns- och husbilsägare tog chansen när Bilprovningen nyligen utförde en flygande gasolkontroll vid Gränna Camping. På plats för att utföra jobbet fanns besiktningsteknikerna Peter Bergman och Marcus Frohlund och de fick positiv feedback från husvagns- och husbilsägarna. – Intresse fanns det gott om och det var många som tyckte att det vi gjorde var...

Tio husvagns- och husbilsägare tog chansen när Bilprovningen nyligen utförde en flygande gasolkontroll vid Gränna Camping.

På plats för att utföra jobbet fanns besiktningsteknikerna Peter Bergman och Marcus Frohlund och de fick positiv feedback från husvagns- och husbilsägarna.
– Intresse fanns det gott om och det var många som tyckte att det vi gjorde var bra. Rent generellt ansåg flertalet av camparna att det var det dummaste som kunde hända när den obligatoriska gasolkontrollen togs bort, de tyckte även att gasolkontrollen är lika viktig som att bromsarna fungerar som de ska, säger Marcus Frohlund.

Men bland de cirka 150 husvagnar/husbilar som fanns på plats på campingen var det bara tio stycken som valde att betala 150 kronor och låta besiktningsmännen utföra en gasolkontroll på plats.
– Det var många som hade nya fordon och de andra sa att de redan hade utfört en kontroll. Av de kontroller vi utförde var det en som inte fick godkänt. Han hade nyligen bytt kylskåp och inte fått det helt tätt. Han lovade att uppsöka en bilprovning i sin hemort, säger Marcus Frohlund.

Om fler flygande kontroller återkommer i framtiden är ännu oklart. Enligt färska siffror från Bilprovningen väljer nästan varannan husvagns- eller husbilsägare, 48 procent vid Bilprovningens statistik april-juni 2010, att kontrollera gasoltätheten i samband med kontrollbesiktningen.  

Rulla till toppen