Mackmyra bygger whiskyby

Publicerad: 2010-08-31   Uppdaterad: 2010-08-30

I april blev bygglovet klart, och det första spadtaget togs i Kungsbäck i juni. För ett år sedanpresenterade Mackmyra Whisky planer på en helt ny besöksanläggning meddestilleri och lager i Gävle. I april blev bygglovet klart, och det förstaspadtaget togs i Kungsbäck den 12 juni. – Det här beslutet kännsfaktiskt skönt, och jag är övertygad...

I april blev bygglovet klart, och det första spadtaget togs i Kungsbäck i juni.

För ett år sedanpresenterade Mackmyra Whisky planer på en helt ny besöksanläggning meddestilleri och lager i Gävle. I april blev bygglovet klart, och det förstaspadtaget togs i Kungsbäck den 12 juni.

– Det här beslutet kännsfaktiskt skönt, och jag är övertygad om att whiskybyn blir en stor tillgångbåde för Mackmyra och för Gävle. Bygglovet gör att vi nu kan hålla vår tidplanför destilleribygget, säger Jonas berg, projektchef för Mackmyra Whiskyby ochgrundare av Mackmyra Whisky.

Byggnaden som ska rymmadet nya destillerietren kommer att vara 35 meter hög med en skybarallra högst upp. Tanken med Whiskybyn är att besökarna ska kunna komma näraproduktionen och själva vara med och göra sin egen whisky, som sen lagras i30-literfat i whiskybyns lager. Invigningen beräknas ske sommaren 2012.

Rulla till toppen