Caravan Salon Düsseldorf: Gammal är äldst

Publicerad: 2010-09-01   Uppdaterad: 2010-09-01

Europas äldsta är i bättre form än någonsin. Den franska husbilsbyggaren Notin visar en husbil som får många andra byggare att snegla på byggkvalitet och utrustningsnivå. Redan på 1920-talet byggde Notin sin första husvagn och 1948, bara några år efter krigsslutet, byggde man sin första husbil. I dag sätter företaget ihop husbilar som hittar hem...

Europas äldsta är i bättre form än någonsin. Den franska husbilsbyggaren Notin visar en husbil som får många andra byggare att snegla på byggkvalitet och utrustningsnivå.

Redan på 1920-talet byggde Notin sin första husvagn och 1948, bara några år efter krigsslutet, byggde man sin första husbil. I dag sätter företaget ihop husbilar som hittar hem till en mycket kräsen grupp köpare – en grupp som bara nöjer sig med det bästa. Man har till exempel diskmaskin och tvättmaskin och finishen på snickerier och läder är milt uttryck imponerande.

De elektriska fönsterhissarna i bodelen är unika för märket, men det är också byggtiden. Bilen tar cirka sex till åtta månader att montera, och det beror på att ”allt” ingår, och på en makalös byggkvalitet. Priset för bilen på bilden ligger på motsvarande cirka 2 miljoner svenska kronor. Basbilen är en Mercedes 519 med en totalvikt på 5,3 ton.

Caravan Salon Düsseldorf 2010 pågår mellan den 28 augusti och 5 september. Fler nyheter från mässan kommer att publiceras i Husvagn & Camping nr 10/2010.

Rulla till toppen