Ny ställplats i Stockholm

Publicerad: 2010-11-09   Uppdaterad: 2010-11-09

Att semestra i Stockholm är populärt hos svenska och utländska turister, och i sommar har såväl husbilsparkeringen på Långholmen som andra gästhamnar och parkeringsplatser använts flitigt.  För att möta det ökade behovet byggs nu en helt ny ställplats vid Tantolunden på Södermalm. Det är företaget bakom Långholmens husbilsparkering, Stockholm Parkering och Stockholms stad som står...

Att semestra i Stockholm är populärt hos svenska och utländska turister, och i sommar har såväl husbilsparkeringen på Långholmen som andra gästhamnar och parkeringsplatser använts flitigt.  För att möta det ökade behovet byggs nu en helt ny ställplats vid Tantolunden på Södermalm.

Det är företaget bakom Långholmens husbilsparkering, Stockholm Parkering och Stockholms stad som står bakom den nya ställplatsen. Den ska vara öppen året om och det kommer att byggas ett servicehus samt erbjudas vatten för påfyllning och möjlighet att tömma tankar.
– Vi planerar för 15-20 platser vintertid eftersom vi även vill använda platsen för vanlig parkering vid evenemang på Zinkemsdamms IP. Men sommartid blir det fler platser. Det här blir ett bra komplement till Långholmens husbilsparkering, som bara är öppen på sommaren, säger Lena Karlsson på Stockholm Parkering.

På frågan om både husbilar och husvagnar är välkomna till ställplatsen blir svaret att bara husbilar får stå på platsen.
– Husvagnar tar större plats och det är just parkering för husbilar som vi har haft problem med i sommar, menar Lena Karlsson.
Annika Erneborg, delägare i företaget Autocamper som driver Långholmens husbilsparkering, är av samma åsikt, men tillägger att de kan komma att ändra på det i framtiden. Hon berättar även att de letar efter fler centrala platser att bygga ställplats på.
– Platsen vid Tantolunden är egentligen tillfällig, och Stockholms stad planerar att bygga bostäder där i framtiden, men om det blir om ett år eller om fem år, det har vi ingen aning om. Vi letar därför efter fler platser med centralt läge så vi inte står utan igen om det plötsligt ska byggas bostäder där. Då kanske vi hittar större ställen där även husvagnar får plats, säger Annika Ereborg.

Ställplatsen planeras att öppna i december i år och kommer att ligga vid Tantolunden nära Ringvägen på Södermalm i Stockholm (WGS 84:N 59° 18.737′, E 18° 3.213′). Platserna måste bokas i förväg och det görs antingen via telefon eller via www.autocamper-stockholm.se.
Foto: Wikimedia Commons

Rulla till toppen